Opskrifter til syltetøj (syltetøj) fra torne til vinter udstenet

Blackthorn er en vild busk, som gartnere bruger oftest som en hæk. I slutningen af ​​sæsonen modnes druer på planten. De har en sur-syrlig smag. Derfor er de ikke egnede til frisk forbrug, men frøfri tornesyltetøj til vinteren er en udsøgt delikatesse. For at forberede en dessert skal du først gøre dig bekendt med funktionerne i den teknologiske proces. En sådan delikatesse vil ikke kun være velsmagende, men også sund.

Sloe dessert er høj i næringsstoffer

Funktioner ved fremstilling af torn syltetøj

Blackthorn bær indeholder mange vitaminer og mineraler, hvoraf de fleste bevares i syltetøjsprocessen. Men for at forhindre fordøjelsesproblemer bør behandlingen indtages i dosering, ikke mere end 100 g pr. Dag.

Før du starter processen med at fremstille marmelade til vinteren, skal du forberede ingredienserne og beholderne på forhånd.

Hvordan man vælger og forbereder en tur

Torne modnes i september og oktober. De ligner blommer, men mindre. Når de er modne, får sorte bær en ensartet mørk lilla nuance, og der vises en blålig blomst på overfladen. Det anbefales dog at samle dem til fremstilling af marmelade til vinteren efter den første frost. Dette skyldes, at tanninerne i dem ødelægges under påvirkning af lav temperatur, og astringency forsvinder.

For at fremstille marmelade til vinteren skal du vælge sorttornfrugter uden tegn på råd og ødelæggelse. De skal først sorteres og vaskes grundigt. Derefter skal bærene foldes i en separat beholder og hældes med kogende vand, så væsken helt dækker dem. Dette hjælper med at blødgøre kødet, så groberne kan fjernes uden for meget besvær.

Efter 3 minutter anbringes bærene i et dørslag og lades i denne form i en halv time for at dræne overskydende vand. Så skal du trække knoglerne ud. Til dette kan du bruge kroppen af ​​en almindelig kuglepen. Derefter skal de tilberedte råvarer foldes i en separat emaljebeholder.

Det færdige produkts smag og varigheden af ​​opbevaringen afhænger af kvaliteten af ​​frugten.

Vigtig! Tornefrøene indeholder hydrocyansyre, som er skadelig for menneskers sundhed.

Beholderforberedelse

For at fremstille marmelade til vinteren er du nødt til at forberede en emaljebadekar, da arbejdsemnet i en bred skål opvarmes jævnt, hvilket vil fremskynde processen betydeligt. Kog ikke dessert i metalbeholdere, da dette fører til oxidation af produktet.

For langvarig opbevaring af marmelade skal du forberede en særlig beholder. Dessert kan opbevares i glasbeholdere med et volumen på 0,5 og 0,75 liter. De skal vaskes grundigt og derefter steriliseres i 10 minutter. Denne procedure hjælper med at rense den indre overflade af beholderen fra mikrober og bakterier, hvilket udelukker for tidlig ødelæggelse af produktet.

Sådan laver du syltetøj

Til fremstilling af marmelade til vinteren anbefales det at bruge ikke kun tornfrugter, men også andre komponenter. Dette vil gøre smagen af ​​godbidderne mere afbalanceret og rig.

Blackthorn marmelade med chokolade

Dette er den mest usædvanlige opskrift til fremstilling af sorttornsyltetøj til vinteren. Men at dømme efter anmeldelserne nyder den øget popularitet.Faktisk har marmeladen i dette tilfælde en behagelig dessertsmag og delikat tekstur, så få mennesker kan efterlade ligeglade.

Du får brug for:

 • sloe bær - 3 kg;
 • sukker - 1,7 kg;
 • kakaopulver - 300 g;
 • smør - 200 g.

Madlavningsproces:

 1. Drej de forberedte torner.
 2. Hæld sukker i den resulterende bærmasse.
 3. Bland godt.
 4. Sæt til side, lad det stå i 3 timer.
 5. Kog, fjern skummet.
 6. Lad det simre i 20 minutter under konstant omrøring.
 7. Sæt til side, køligt.
 8. Før emnet gennem en sigte for at opnå en jævn konsistens.
 9. Kog igen.
 10. Kog i 20 minutter, læg den til side, lad den køle af.
 11. Gentag proceduren, indtil arbejdsemnets konsistens er tyk nok.
 12. Tilsæt smør i sidste trin af madlavningen.
 13. Derefter introduceres kakaopulveret gradvist under omrøring med marmeladen.
 14. Kog emnet på svag varme i 25-30 minutter.
 15. Arranger varmt i krukker, rul lågene op.

Ved afslutningen af ​​tilberedningen skal beholderne vendes på hovedet. Sæt dem derefter i et varmt tæppe, og lad dem være på den måde, indtil syltetøjsglasene er helt kølige. Først derefter kan de overføres til et permanent lagersted.

Vigtig! For at få en velsmagende syltedyrsyltetøj til vinteren med en tyk konsistens er det nødvendigt, at væsken fordamper så meget som muligt under tilberedningsprocessen.

Dessert får en rig smag under opbevaring

Jam fra torner og æbler

Frugten af ​​sorttorn passer godt sammen med æbler. Samtidig kræver processen med at fremstille marmelade til vinteren meget kortere tid. Dette skyldes, at æbler indeholder en stor mængde pektin, så desserten bliver tyk uden lang kogning.

Brug for:

 • sloe bær - 2 kg;
 • æbler - 1 kg;
 • sukker 2 kg.

Handlingsalgoritme:

 1. Skræl æblerne, skær dem i vilkårlige stykker.
 2. Tilsæt tornfrugter.
 3. Drys frugt og bærmasse med sukker.
 4. Lad det stå i 2 timer, så saften vises.
 5. Tænd, tag skummet af, kog i 15 minutter.
 6. Sæt til side, køligt.
 7. Gnid emnet gennem en sigte for at få en jævn konsistens.
 8. Kog igen.
 9. Kog i 30 minutter, omrør konstant.
 10. Spred desserten varm i krukkerne, rul den op.
Vigtig! Til syltetøj skal du vælge røde æbler, da de indeholder mere pektin og er meget sødere end grønne.

Blackthorn marmelade kan bruges som fyldstof til bagværk

Sådan laver du kanelstens syltetøj

Kanel kan med succes supplere tornets delikatesse. Når alt kommer til alt giver dette krydderi marmeladen en særlig aroma og en behagelig eftersmag. Ceylon kanel er det bedste valg til desserten, da den indeholder den mindste mængde coumarin.

Brug for:

 • sloe bær - 3 kg;
 • kanel - 1,5 pinde;
 • sukker - 1,7 kg.

Algoritme til fremstilling af marmelade til vinteren:

 1. Fold frugterne i en klar emaljebeholder.
 2. Drys dem med sukker, bland.
 3. Lad det være i denne form i 3 timer for at lade saften ud.
 4. Kog, fjern skummet.
 5. Kog i 20 minutter, læg den til side, lad den køle af.
 6. Gå gennem en sigte for at opnå en homogen konsistens.
 7. Kog igen, kog ved svag varme i 20 minutter.
 8. Læg det til side, lad det køle af.
 9. Gentag proceduren, indtil konsistensen er tyk nok.
 10. I sidste fase tilsættes hakket kanel, kog i 5 minutter.
 11. Sæt desserten varm i krukker, rul den op.

I løbet af processen med at fremstille frøfri sortehorn syltetøj til vinteren er det vigtigt at være i stand til at bestemme dets beredskab i tide. For at gøre dette skal du sætte 1 tsk. emner på en tallerken, men inden det skal den afkøles i et par minutter. Hvis papirstoppet ikke løber, er det klar.

Vigtig! Tornsyltetøj bør ikke indtages af børn under seks år såvel som af kvinder under graviditet og amning.

Mængden af ​​sukker i desserten kan justeres ud fra personlig præference.

Vilkår og betingelser for opbevaring

Blackthorn marmelade til vinteren skal opbevares et køligt, tørt sted undtagen pludselige temperaturændringer. Det kan være en kælder, balkon eller loggia. Under opbevaring bør produktet ikke udsættes for sollys, da dette vil medføre, at lågene på dåserne svulmer op. Optimale forhold: lufttemperatur + 1-20 grader, fugtighed 65-70%.

Produktets holdbarhed afhænger direkte af mængden af ​​sukker i syltetøj. Jo mindre det er, jo tidligere skal du bruge produktet. Med forbehold for alle faser af den teknologiske proces kan torn syltetøj opbevares i 12 måneder fra datoen for tilberedningen. Efter åbning af krukken skal desserten opbevares i køleskabet.

Vigtig! Med en skarp ændring i forhold til tilbageholdelse dannes der kondens inde i syltetøjsglas, hvilket kan forårsage udvikling af skimmel.

Konklusion

Frøfri sorte torn syltetøj til vinteren er en lækker delikatesse, der hjælper med at styrke immunforsvaret og genopfylde manglen på vitaminer og mineraler i menneskekroppen. Denne dessert kan tilberedes på forskellige måder under hensyntagen til præferencer for alle familiemedlemmer. Og så bliver marmelade et rigtigt fund om vinteren, når der er sne uden for vinduerne.

Give tilbagemelding

Have

Blomster

Konstruktion