Kombucha flyder ikke (rejser sig ikke): grunde til hvad man skal gøre

I Amerika er kombucha eller vandmænd enormt populær, og en drink kaldet kombuchei smager som kvass og sælges i ethvert supermarked. Russere og beboere i det nære udland foretrækker ikke at betale penge for noget, der er let at lave mad alene. Men en mærkelig gelatinøs masse, der giver en velsmagende sund drink, kræver pleje og undertiden opfører sig uforståeligt. Hvorfor kombucha druknede, hvad enten der skal gøres noget, og generelt er det normalt eller ej, det er let at finde ud af.

Hvorfor Kombucha ikke dukker op efter opdeling

Det er normalt, at kombuchaen synker til bunden af ​​dåsen efter opdeling. Dette er en levende organisme, når en eller flere plader rives af, bliver den skadet og skal komme sig.

Hvor lang tid det tager for en kombucha at stige til toppen afhænger af flere faktorer. Hoveddelen af ​​medusomyceten, efter vellykket opdeling, når den kommer ind i det sædvanlige næringsmedium fra vand, teblade og sukker, drukner muligvis slet ikke. Det betragtes som normalt, hvis det ligger i bunden af ​​dåsen i op til tre timer.

Kombucha flyder ikke i lang tid efter adskillelse, hvis to eller flere plader blev taget, eller operationen blev udført unøjagtigt. Dette er en betydelig skade og kan forblive i bunden i op til tre dage. Medusomycetes er syg, der er ikke noget godt i det, men det er for tidligt at slå alarm.

En ung tynd plade og bør ikke flyde med det samme. Det begynder at arbejde, når det bliver stærkere, i den nederste del vil der være skud, der behandler næringsstofopløsningen til kombucha. Før det ligger kombuchaen i bunden af ​​dåsen. For en vellykket tilpasning skal væskemængden holdes på et minimum.

Den tid, hvor du skal være opmærksom på symbionten af ​​gærsvampe og eddikesyrebakterier, som ikke ønsker at flyde fra bunden af ​​krukken, afhænger direkte af opdelingsmetoden og tykkelsen af ​​medusomycetens krop:

 1. En gammel kombucha med 5-6 plader skal rejse sig straks efter en omhyggeligt udført operation. Hvis det ikke dukker op, skal alarmen lyde efter 2-3 timer.
 2. Når ejerne ved, at der blev gjort uagtsomhed ved opdeling af pladerne, for eksempel, en hånd skalv, dele blev revet med magt, en kniv blev brugt, det vil tage mere tid at tilpasse sig. Du skal muligvis vente 3 dage.
 3. Ung kombucha kan ligge i bunden af ​​krukken fra 3 dage til 2 uger. Næringsstofopløsningen skal næppe dække vandmanden.
Vigtig! Hvis du straks hælder 2 liter næringsstofopløsning i en krukke med en separat topplade, er det usandsynligt, at det overhovedet flyder op. Hvis situationen ikke rettes, bliver han syg og dør.

Liste over grunde til, at Kombucha ikke rejser sig

Kombucha synker og synker til bunden af ​​dåsen under kombucha-forberedelse bør ikke i sig selv forårsage alarm. Det er en anden sag, hvis det ikke dukker op i lang tid. En moden medusomycete, der består af flere plader, skal stige om 2-3 timer. Med forbehold for alle reglerne ved brug af teblade og vand af høj kvalitet kan det muligvis ikke synke overhovedet.

Råd! Hvis en voksen kombucha synker i 1-2 dage hver gang i begyndelsen af ​​madlavningen, svæver derefter op og begynder at arbejde, bør ejerne genoverveje deres handlinger.

De gør noget forkert, hvorfor medusomyceten får et chok, er tvunget til at bruge tid på tilpasning.

Eventuelle uregelmæssigheder i kombuchas "arbejde" kræver omhyggelig undersøgelse, muligvis er medusomyceten syg

Overtrædelse af indeklimaet

Kombucha skal ikke stå i solen. Men det er også umuligt at nægte adgang til lys. Hvis du lægger en krukke vandmænd på et mørkt sted, vil den først synke ned til bunden, da gærbakterierne holder op med at arbejde, så bliver de syge og dør. Dette vil ikke ske med det samme, der vil være nok tid til at rette op på situationen.

Den optimale temperatur til opretholdelse af medusomyceten er 23-25 ​​° C, allerede ved 17 ° C kan det gelatinøse stof dø. Hvis det bliver koldt, vil det helt sikkert synke til bunden af ​​dåsen.

Vigtig! Temperaturregimet skal først kontrolleres.

Overtrædelse af reglerne for pleje

Kombucha flyder ikke i krukken, fordi den er syg. Nogle gange forsvinder alt af sig selv efter et par dages tilpasning, men dette forsinker forberedelsestiden for kombucha. Symbiontens krop løftes op af kuldioxidbobler, der frigøres af gær under gæring. Medusomycete virker ikke, når den ligger på bunden.

Han kan blive stresset af følgende grunde:

 1. Hvis det blev vasket med vand, der ikke blev kogt, men fra hanen, er det principielt muligt at gøre, men det anbefales ikke på grund af det høje indhold af klor, kalk og andre urenheder. Det tager tid for medusomyceten at komme sig efter chokket ved kontakt med disse stoffer.
 2. Ved hygiejneprocedurer blev der brugt en kold eller for varm væske. Kortvarig eksponering for uegnede temperaturer vil ikke have tid til at forårsage alvorlige problemer, men vil "inhabilisere" vandmændene i flere dage. Du skal bruge vand ved stuetemperatur.
 3. Infusionen fusionerede ikke for længe. Alt sukker er blevet forarbejdet, kombuchaen er blevet eddike. Først vil medusomyceten synke, så vil den øverste plade være dækket af mørke pletter, huller vises, processen flyttes til de nederste lag. Svampen vil dø.
 4. Hvis du tilbereder en drink i snavsede retter, kommer der ikke noget godt ud af det. Krukken skal vaskes regelmæssigt, skoldes med kogende vand. Om kombucha dør, simpelthen drukner og ikke virker, eller drikken viser sig at være af dårlig kvalitet, afhænger af graden af ​​forurening og den kemiske sammensætning af stoffer, der er faldet på vandmanden.

Overtrædelse af madlavningsregler

Kombucha stiger ikke, hvis der blev gjort overtrædelser under tilberedningen af ​​drikken. Den mest almindelige:

 • for lidt eller for meget sukker, det skal være fra 80 til 150 g pr. liter væske;
 • brugen af ​​svejsning af lav kvalitet;
 • vand skal være rent, kogt, filtreret eller kildevand, ledningsvand er dårligt egnet, da det indeholder uønskede urenheder, der får kombucha til at synke i flere timer eller dage;
 • det er umuligt at hælde sukker på vandmanden eller bunden af ​​krukken uopløst;
 • væskens temperatur skal være stuetemperatur, fra en kold kombucha vil helt sikkert drukne, og en varm dræber den.

Årsager til, at kombucha står lodret i en krukke

Undertiden står medusomyceten på kanten. Der kan være flere grunde:

 1. Beholderen er for lille. Hvis et stof blev dyrket i en tre-liters krukke og derefter sat i en liter krukke, vil det simpelthen ikke være i stand til at rette sig ud derfra og vil tage en opretstående position.
 2. Det samme vil ske, hvis de forsøger at holde den unge tallerken i en beholder, der er smallere end den, hvor den gamle svamp svæver. Medusomycetens diameter forbliver den samme; på grund af tætheden vil den dreje på sin side.
 3. En ung enkeltplade vil tage en unaturlig position, hvis der er for meget væske i krukken.
 4. En voksen vandmand skal flyde til overfladen. Hvis du fylder krukken mere end 2/3, vil svampen stige til halsen, vil ikke være i stand til at rette sig ud og vil vende på siden.
Kommentar! Den lodrette position, som medusomyceten indtager i kort tid under løftning fra bunden, bør ikke forårsage alarm.

Hvis en kombucha står på en kant, betyder det ikke altid dens sygdom.

Hvad skal jeg gøre, hvis kombucha ikke flyder i lang tid

Hvad skal jeg gøre, hvis kombucha er gået ned og ikke kommer til at dukke op efter at have rettet fejl, afhænger af varigheden af ​​dens ophold i denne tilstand. Normalt har han brug for hjælp.

I en ung medusomycete reduceres væskemængden først og fremmest. Hvis der er tilsat sukker mindre end 150 g pr. Liter, tilsættes sirup.

Kontroller betingelserne for at holde en voksen kombucha. Når temperaturen og belysningen opfylder kroppens krav:

 1. Tag kombucha ud og vask den med kogt vand ved stuetemperatur.
 2. Undersøg omhyggeligt. Fjern den udvendige del, hvis den er mørk. Hvis vandmændene er for tykke, fjernes 1-2 øverste plader.
 3. De vasker beholderen og returnerer svampen der. Hæld en liter næringsstofopløsning sødet med den maksimale mængde sukker (150 g).
 4. De placeres et svagt oplyst sted med en temperatur på ca. 25 ° C.

Hvis medusomyceten stadig ikke flyder, drænes noget af væsken. Selv efter sygdom skal svampen stige i maksimalt 1-2 uger. Derefter placeres den i den sædvanlige mængde næringsstofopløsning.

Sådan plejer du kombucha for at forhindre det i at synke

For ikke at se efter grundene til, at kombucha druknede, skal du passe ordentligt på den. For det første:

 • opløs sukker helt, før du tilsætter det i krukken;
 • Brug rent kogt vand ved stuetemperatur til at forlade og brygge;
 • dræne den færdige drink til tiden
 • opretholde temperaturen i området 23-25 ​​° С;
 • fyld krukken med en næringsopløsning højst 2/3;
 • giver en lys, men beskyttet mod direkte stråleposition;
 • skyl vandmændene og beholderen til klargøring af drikken i tide;
 • brug teblade af høj kvalitet;
 • hæld ikke et stort volumen væske på unge, for nylig adskilte plader på én gang.

Konklusion

Hvis en kombucha druknede, inden du slår alarmen, skal du forstå årsagerne. Nogle gange dukker det ikke straks op på grund af, at vandmændene er for tynde, eller at der er uønskede urenheder i vandet. Selv når en svamp er syg, kan den helbredes, hvis forholdene er optimale.

Kommentarer (1)
 1. Mange tak for afklaringen, jeg havde en for kold fyldning, fyldt op med en varm en - den synker ikke længere

  01/15/2021 kl. 10:01
  Alexei
 2. Mange tak. Bare en enorm en. Jeg fik en svamp, men jeg ved ikke, hvordan jeg skal tage mig af den. Dine oplysninger er meget nyttige. Ellers blev jeg næsten i panik. Jeg dræbte næsten babyen. Men nu faldt alt i sted. Tak igen ... Vær ikke syg.

  04/02/2020 kl. 06:04
  Irina
Give tilbagemelding

Have

Blomster

Konstruktion