Hyes til dig floorbunda hybrid rose: plantning og pleje

Rose Ice Pho Yu - en række engelske markeringer. Afviger i lang, frodig blomstring. Producerer mellemstore til store blomster af en lyserød-lilla nuance med en behagelig citrusaroma. Anbefales til dyrkning i mellembanen, Chernozem og sydlige regioner i Rusland.

Avlshistorie

Rose Eyes for You er en række engelske valg opnået i 2008. Forfatteren er Peter J. James. Det er en kompleks hybrid afledt af to sorter:

 • Persisk rose (Rose persica);
 • Blå for dig.

Beskrivelse af Rose Ice Pho Yu og egenskaber

Ice Pho Yu-sorten tilhører den floribundede gruppe af roser. De kombinerer kvaliteten af ​​hybridte og polyanthusroser. Busken er lille, den vokser op til 75-100, sjældent 130 cm i højden. Formen er rund, kompakt, ser elegant ud. Skuddene er lige, vokser lodret, indeholder tornede torner. Bladene er mellemstore, farven er lysegrøn, overfladen er blank, den skinner behageligt i solen.

I beskrivelsen af ​​Ice Pho Yu-rosen (billedet) er det angivet, at den giver store blomster, der når en diameter på 6 til 10 cm. Farven er varieret: i midten er den lilla-violet, i kanterne er den blød lilla og lyserød. Stammerne er orange, kontrasterende mod den generelle baggrund.

Blomsterne fra Ice Pho Yu-rosen er semi-dobbelt type, kronblade er arrangeret i flere rækker

Blomsterstande - børster, hver af dem vokser 3-7 knopper i mellemstore og store størrelser. Formen i begyndelsen af ​​blomstringen er konisk. Efter fuld offentliggørelse bliver det kuppet, mærkbart fladt.

Blomstringen af ​​Ice Pho Yu-rosen er rigelig og kontinuerlig; den begynder i midten af ​​juni. Blomsterne holder ikke længe, ​​men de vises i stort antal, så bushen dekorerer haven i lang tid. Sortens egenart er, at knopperne lukker om natten og åbner igen om morgenen. Kulturen er lydhør over for solens stråler: der er flere blomster på klare dage end på overskyede. Aromaen er intens med antydninger af citrus og essentiel rosenolie.

Hovedtræk ved Eyes for You hybrid rose:

 • blomster er mellemstore og store - 6-10 cm;
 • semi-dobbelt type, består af 20 kronblade;
 • farve: lilla, lyserød, lys lilla;
 • blomstring: rigelig, gentaget (juni - juli);
 • antallet af knopper på en pedunkel: fra 3 til 5;
 • aroma: rig, behagelig;
 • kompakt, mellemstor busk: 75-130 cm i højden, 70-80 cm i bredden;
 • modstandsdygtighed over for meldug og sort plet: høj:
 • vinterhårdhed: op til -20 ° C uden ly (zone 6);
 • regnmodstand: tilfredsstillende
 • anvendelse i haven design: enkeltplantager og kompositioner;
 • skæreapplikation: ikke egnet.

Fordele og ulemper ved sorten

Floribunda Rose Ice Pho Yu har flere konkrete fordele:

 • store, smukke blomster;
 • udtalt, behagelig aroma
 • rigelig blomstring
 • uhøjtidelighed for pleje;
 • fremragende immunitet over for almindelige sygdomme
 • kompakt busk med regelmæssig form;
 • smuk kombination af mørkegrønne blade og lyse lyserød-lilla blomster.

Ice Fo Yu rose sorten har også ulemper, som du skal være opmærksom på, før du køber kimplanter:

 • blomster smuldrer hurtigt, ikke egnet til at skære
 • falme i den lyse sol;
 • blomstre ikke i overskyet, regnvejr;
 • vinterhårdheden er lav.
Opmærksomhed! Ice Fo Yu-sorten kan dyrkes i den midterste bane, Chernozem-regionen såvel som i det sydlige Rusland. I regioner med et ugunstigt klima har buskene brug for et pålideligt husly. Frøplanter overlever muligvis ikke særlig frostvintre.

Reproduktionsmetoder

Den vigtigste avlsmetode for Ice Pho Yu-rosen er ved stiklinger. Plantemateriale opnås i det sene forår fra unge grønne skud. De skal skæres, så længden af ​​hver skæring er 20 cm. Vejledningen til dyrkning er standard:

 1. Alle blade på stiklinger fjernes.
 2. Lav en skrå nedre og lige øvre snit.
 3. Nedsænket i flere timer i en vækststimulerende opløsning - "Kornevin", "Epin".
 4. Derefter plantes de i åben jord i en blanding af frugtbar jord med tørv og sand (2: 1: 1), dækket af en film eller flaske.
 5. Ventileres regelmæssigt og vandes.
 6. Om efteråret er kimplanterne mulket, og om foråret transplanteres de til et nyt sted.

Stiklinger af Ice Fo Yu-rosen kan dyrkes både i det åbne felt og derhjemme.

En anden praktisk måde er at få lagdeling. Proceduren starter i slutningen af ​​september eller begyndelsen af ​​oktober. Først skal du grave en dyb rille (15 cm) og lægge en af ​​de nederste skud af isen til Yu-rosen der.Den er fastgjort med tråd, drysset med frugtbar jord, vandet og mulket grundigt.

Om foråret fjernes det beskyttende lag, de giver let adgang til toppen af ​​skyderen, som vil spire nye grene. Om efteråret skæres stiklinger af Ice Pho Yu-rosen fra moderbusken og transplanteres til et permanent sted. Det er rigeligt vandet og mulket med tørv, humus, savsmuld eller andet materiale.

Dyrkning og pleje

Rose Ice for Yu er krævende til landingsstedet. Hun foretrækker veloplyste områder. Det er ønskeligt, at lyset diffunderes. Det er bedst at vælge en lys delvis skygge fra høje buske eller træer. Stedet skal være:

 • tilstrækkelig frugtbar (løs jord, pH fra 6,0 til 7,0);
 • beskyttet mod stærk vind
 • tørt (lavland med stillestående fugt er udelukket);
 • med god luftcirkulation (det er uønsket at placere det ved siden af ​​bygninger, et tag).

Den vigtigste plantningsdato er forår (anden halvdel af april - begyndelsen af ​​maj). Rose Ice Pho Yu kan rodfæstes om efteråret 3-4 uger før den første frost. Hvis jorden er let og frugtbar, er det ikke nødvendigt at forberede den. Hvis jorden er udtømt, introduceres humus eller kompost i den et par måneder før plantning i en spand på 2 m2 (eller 4 spiseskefulde mineralsk gødning). Tung lerjord skal gøres lettere ved at tilsætte 1 kg savsmuld eller sand til det samme område.

Algoritmen er standard:

 1. På det sted, der er valgt til Ice fo Yu-rosen, graves flere huller 50-60 cm dybe i en afstand på 50 cm (moderat tæt plantning).
  3
 2. Små sten lægges med et lag på 8-10 cm.
 3. Rødderne til kimplanterne fra Ice Pho Yu-rosen skæres til 30 cm og placeres i en vækststimulerende opløsning.
 4. De plantes i frugtbar jord og uddyber rodkraven med 5-7 cm.
 5. Vand rigeligt (10 liter bundfældet vand) og barkflis.

For at stimulere den hurtige vækst af Ice Pho Yu skal frøplanten skæres, når den plantes, og der efterlades 3-4 knopper.

Rose pleje af denne sort er standard. Planten er uhøjtidelig, men for rigelig og langvarig blomstring skal du tage sig af følgende aktiviteter:

 1. Vanding er regelmæssig - 1,5-2 spande vand pr. Voksen busk ugentligt. Hvis vejret er varmt, gives vand 2 gange om ugen. I tørke er det nyttigt at skylle kronen sent på aftenen.
 2. Anvendelse af dressinger til roser Ice fo Yu: i april, urinstof 15-20 g pr. Busk, i juni og juli (under dannelsen af ​​knopper og blomstring) - superphosphat (40 g) og kaliumsalt (20 g). Du kan skifte mineralgødning med organisk materiale - skrald, mullein, humater, infusion af afskåret græs.
 3. Efter rigelig vanding eller regn skal jorden løsnes grundigt.
 4. Ukrudtsbehandling udføres efter behov og fjerner forsigtigt ukrudtet.
 5. Om sommeren skal du dække med tørv, savsmuld, humus, men om vinteren er det bedre ikke at bruge disse materialer, da de akkumulerer meget fugt.
 6. I de fleste regioner i Rusland (undtagen syd) skal Ice Fo Yu rosenbuske være tildækket om vinteren. Desuden skal dette gøres, når temperaturen er faldet til under -7 ° C. Dæk med grangrene eller jute. Materialet lægges mellem grenene såvel som på en forudinstalleret ramme over busken.
 7. Beskæring af roser af Ice Pho Yu-sorten udføres hvert forår og fjerner forfrossne, svage grene.Om sommeren skæres alle visne blomster ud, om efteråret kan du tynde kronen ud for den korrekte dannelse af busken. Ældre planter har brug for radikal trimning. Alle skud fjernes og efterlader kun 2-4 knopper.

Rose Ice fo Yu er lydhør over for regelmæssig fodring og vanding

Råd! I det første år efter plantning skal alle tidlige knopper fjernes.

Kun augustblomstrer kan efterlades på Ice Pho Yu-rosen (højst to stykker på hver stempel). Efter afslutningen af ​​blomstringen opbevares de, indtil frugten er dannet. Derefter vil busken bedre slå rod et nyt sted, og næste år vil den være i stand til at give blomster.

Skadedyr og sygdomme

Rose of the Ice Pho Yu sort har god immunitet. Derfor er det som en forebyggende foranstaltning nok at udføre en behandling med fungicider i det tidlige forår (før begyndelsen af ​​hævelse af knopperne). For at gøre dette skal du bruge ethvert lægemiddel: Bordeaux-væske, Fitosporin, Skor, Hom, Maxim, Fundazol.

Når bladlus og andre skadedyr opdages, behandles buskene fra Ice Fo Yu-rosen med folkemæssige midler:

 • træaske med spåner af vasketøjssæbe;
 • infusion af mælkebøtteblade, chili peber;
 • sennepspulveropløsning, tobaksstøv;
 • afkog af morgenfrueblomster.
Opmærksomhed! Hvis der observeres en invasion af insekter i haven, skal der anvendes kemiske præparater: Fitoverm, Vertimek, Eforia, Inta-Vir, Decis og andre.

Anvendelse i landskabsdesign

Rose Ice Pho Yu ser smuk ud i enhver have: både i store blomsterbed og i små områder. Velegnet til alle populære stilarter - land, moderne, engelsk landskab, franske motiver osv. Ice Fo Yu buske ser særligt smukke ud i kombination med en velplejet græsplæne.

I områdets design anvendes sorten i følgende tilfælde:

 1. Enkelt landing.
 2. Rose Ice for Yu vil perfekt dekorere haven og i kompositionen. Det er kombineret med forskellige kulturer: delphiniums, pæoner, asters, krysantemum og andre. Hovedbetingelsen er matchende i højde og farve. En attraktiv bleg lilla farve giver dig mulighed for at bruge Ice Pho Yu-rosen til at dekorere ethvert sted i haven. Busken er i stand til at genoplive selv ubeskrevne hjørner.
 3. Rose Ice for Yu langs haven stien.

Kulturen ser godt ud i kombination med sorter fra det blå sortiment, for eksempel med Blue for You. Buskene er harmonisk kombineret med små blomster - stedmoderblomster, buttercups og andre.

Konklusion

Rose Ice fo Yu kan vokse i næsten ethvert område. Buskene kræver ikke særlig pleje, men det er vigtigt at huske, at kronbladenes farve falmer i den lyse sol. Derfor skal landingsstedet være halvskygge. I de fleste regioner er beskæring om efteråret og ly til vinteren obligatorisk.

Anmeldelser om rose Ice Pho Yu

Lydia, 49 år, Saransk
Jeg købte en toårig rosenplante med et interessant navn Ice for Yu. Kulturen begyndte at blomstre i samme sæson. Der var to bølger med en kort pause. Om natten lukker knopperne, og i regnen, de ikke holder, begynder de at rådne.
Victoria, 45 år, Stavropol
Rose Ice fo Yu kan dyrkes ikke kun i syd, men også mod nord (op til Moskva-regionen). Blomster er sarte, duftende, men varer ikke længe. Det er meget vigtigt at finde en smuk ledsager til planten. Eksperter anbefaler at dyrke Rhapsody in Blue, Burgundy Ice og Blue for You ved siden af ​​Ice Pho Yu.

Give tilbagemelding

Have

Blomster

Konstruktion