Hvor mange dage vokser petunia fra frø i granulater

Petunia foretrækkes af mange avlere. Når alt kommer til alt er hun i stand til at glæde sig over frodig blomstring gennem hele sæsonen underlagt minimumspleje reglerne. Men for at dyrke denne blomst skal du prøve. Og først og fremmest opstår der vanskeligheder ved såning, da frøene er meget små. Der er petunia i granulater til salg, hvilket i høj grad forenkler opgaven. Derfor er det kun at finde ud af, hvordan man korrekt planter, og hvad der er nødvendigt for vellykket spiring.

Frø i granulat er meget lettere at plante

Hvor mange dage vokser petunia fra frø i granulater

Det belagte plantemateriale har en signifikant forskel fra den sædvanlige. I dette tilfælde har hvert frø en beskyttende skal, der inkluderer vækststimulerende midler, næringsstoffer og fungicider. En sådan sammensætning gør det muligt at forbedre spiring og øge kimplanterne i det indledende udviklingsstadium og bidrager også til en jævn fordeling af frø i jorden, da de øges betydeligt i størrelse.

Vigtig! Den beskyttende skal forlænger spireperioden.

Tidspunktet for skud af petunier fra granulater kan variere afhængigt af betingelserne for deres dyrkning. Derfor skal du være opmærksom på dette.

Hjemme

Når man dyrker kimplanter fra granulater derhjemme, er det muligt at kontrollere fugtighed og temperatur. Derfor forekommer spiring 7-10 dage efter plantning. Disse vilkår afhænger direkte af den korrekte procedure og overholdelse af ordningen for efterfølgende vedligeholdelse af kimplanter.

I et drivhus eller drivhus

Under sådanne forhold spirer petunia i granula i 12-14 dage. Dette skyldes, at det ikke altid er muligt at opretholde temperaturen inden for + 25 ° C, give tolv timers dagslys og høj luftfugtighed i drivhuset eller drivhuset. Når alt kommer til alt, kun når sådanne betingelser overholdes, sker spiring af granulat på kortest mulig tid.

I det åbne felt

Erfarne gartnere anbefaler ikke at dyrke petunier i granulater udendørs. Da for deres vellykkede spiring er visse betingelser og fraværet af skarpe temperaturændringer nødvendige. Derfor kan sådanne frø i det åbne felt spire i 2-3 uger, hvilket forsinker blomstringstiden betydeligt.

Sådan sås petunia korrekt i korn til kimplanter

Plantning af granuler kan udføres på to måder: i tørvetabletter og i almindelige beholdere fyldt med jord. Hvilken der skal vælges, hver producent beslutter uafhængigt. Derfor skal du gøre dig bekendt med særegne ved plantning i begge tilfælde og forstå, hvordan dette påvirker spiring.

I tørvetabletter

Denne metode kræver ekstra omkostninger, men på samme tid fremskynder spiring og giver dig mulighed for at få stærke, veludviklede kimplanter uden store vanskeligheder. Og hvis vi tager i betragtning, at de mest værdifulde sorter normalt sælges i granulat, så vælger mange producenter det.

Når du bruger tørvetabletter, behøver du ikke dykke kimplanter

Til plantning skal du forberede alt, hvad du har brug for på forhånd. Torvtabletter indeholder komprimeret jord med en afbalanceret sammensætning, der fremskynder spiring. Den er lukket i en speciel meshpose lavet af ikke-vævet materiale.Ud over tørv med høj hede indeholder de humus og antibakterielle komponenter, hvilket er nødvendigt for at beskytte kimplanter mod sygdomme i den indledende fase af udviklingen.

Før plantning af petunia i granulater til kimplanter skal der tilberedes tørvetabletter. For at gøre dette skal de lægges ud på bunden af ​​beholderen uden drænhuller i den ene række med en fordybning opad. Derefter hældes varmt vand, så væsken dækker dem helt, og vent 10-20 minutter. Efter ventetiden stiger volumenet af tabletterne med 5-6 gange, hvilket er normen. Samtidig bevarer de formen på tønden takket være det tilbageholdende ydre mesh.

Derefter er det nødvendigt at omorganisere tørvetabletterne i en tør beholder tæt på hinanden, så kimplanterne ikke senere kan vælte og bryde efter spiring. Derefter skal du plante petunier i granulater på kimplanter og placere en ad gangen i midten af ​​tørvetabletten og trykke den let ned til jorden. Derefter er det nødvendigt at fugte toppen fra en sprayflaske for at gennembløde beskyttelsesskallen for vellykket spiring. Det er umuligt at drysse frøene med jorden ovenpå, da petunia stiger i lyset.

Ved afslutningen af ​​plantningen skal beholderen med tørvetabletter dækkes med folie og flyttes til et godt oplyst sted med en temperatur på + 25 ° C. Når fugtigheden fordamper, er det nødvendigt at fugte det. For at gøre dette skal du hælde vand direkte i beholderen, så tabletterne kan absorbere det. Du kan også sprøjte granulatet med jævne mellemrum for at forbedre spiring.

Vigtig! Til plantning af petunier skal du vælge tørvetabletter, der ikke er mere end 3,5 cm i diameter.

I en container med jord

Ved plantning i almindelige beholdere er det nødvendigt at samle dem op i en højde på 7-10 cm. Beholderne skal have drænhuller for at fjerne overskydende vand.

Landingsprocedure:

  1. Anbring et 1 cm tykt dræningslag i bunden af ​​beholderne.
  2. Fyld resten af ​​mængden med næringsjord, og fyld ikke op til toppen 0,5 cm.
  3. Vand rigeligt, og vent, indtil fugtigheden er absorberet.
  4. Glat jordoverfladen.
  5. Våd et tandstikker, og overfør et petunia-granulat til en beholder, og placer frøene i en afstand på 2 cm.
  6. Pres dem let mod overfladen, men dæk dem ikke med jord.
  7. Sprøjt ovenfra med en sprayflaske for at bryde beskyttelseslagets integritet.
  8. Dæk beholderne med et gennemsigtigt låg eller plastfolie.

Ved afslutningen af ​​plantningen overføres beholderne til et lyst sted med en temperatur på + 25 ° C. Før spiring af kimplanter er det nødvendigt at overvåge fugtigheden og regelmæssigt ventilere.

Hvorfor petunia i granulat ikke opstår, og hvad man skal gøre

Nogle gange kan du finde anmeldelser på netværket, når petuniafrø i granulater spirer i lang tid eller slet ikke spirer. Dette skyldes, at jo længere sådant plantemateriale opbevares, jo lavere er procentdelen af ​​dets spiring. Den beskyttende skal tillader ikke sæd at trække vejret. Derfor skal du være opmærksom på holdbarheden af ​​petunia frø i granulater, når du køber. Frisk plantemateriale spirer bedst.

Sådan sås ikke-granulær petunia

For vellykket spiring af almindelige petunia frø er det nødvendigt at plante ordentligt. Det sværeste er deres jævne fordeling på jordoverfladen. Derfor anbefaler erfarne blomsteravlere at blande frøene med sand i forholdet 1: 5. Og til desinfektion af jord anbefales det at hælde Previkura Energy-opløsningen gennem en sil for ikke at uddybe plantematerialet.

Ellers finder landingen sted i henhold til standardskemaet. Men det skal huskes, at petunia frø kun spirer i lyset. Derfor kan de ikke dækkes af jorden.

Plantning af ikke-granulerede petunier kan også udføres på et lag sne. For at gøre dette skal du lægge det oven på jorden og så så.

Konklusion

Petunia i granulat forenkler i høj grad plantning og øger spiringsprocenten. Men dens ulempe er, at den har en begrænset holdbarhed. Derudover er det nødvendigt at give høj luftfugtighed for vellykket spiring af frø, som ødelægger beskyttelseslaget. Ellers vil frøet aldrig være i stand til at bryde igennem.

 

Give tilbagemelding

Have

Blomster

Konstruktion