Hybrid te rose floribunda sorter Rødguld (Rødguld)

Rose Red Gold er en attraktiv blomst med en original skarlagenrød og gylden farve. Den blomstrer 2 gange i den tidlige og sene sommer. Blomsterstørrelser af mellemstørrelse, 1-3 stk. på peduncle. De har en behagelig citronmelisse duft. Velegnet til både havedekoration og skæring.

Avlshistorie

Rose Red Gold (Rose Red Gold) - en række engelske valg, opnået i 1971. Oversat fra engelsk betyder navnet "rødt guld". Kronbladene er malet i rige koraltoner med en gylden kerne. Sorten spredte sig ret hurtigt i Storbritannien og nabolandene. På grund af sin relativt høje vinterhårdhed kan den dyrkes under de klimatiske forhold i Rusland.

Beskrivelse af sorten og karakteristika af floribunda Red Gold rose

Rose Red Gold tilhører hybridte-te sorterne. Busken er mellemstor, når 90-120 cm i højden, kronen er tæt. Bladene er mørkegrønne i farve, mellemstore med en skinnende overflade. Nogle gange får løvet en rødlig farvetone. Skuddene er stærke, dækket af torner.

Blomsterne af den røde guldrose er af en klassisk bægerform, dobbelt type (arrangeret i flere rækker). På hver peduncle er der 1-3 mellemstore knopper. Blomstrerens diameter er 7-8 cm. Gentagen blomstring: juni og august-september. Farven er koral, skarlagenrød, vandmelon, en gylden nuance kan ses i midten af ​​kronblade. Takket være denne kontrast ser blomsterne meget imponerende ud og tiltrækker altid opmærksomhed.

De vigtigste egenskaber ved sorten Rødguldrosa:

 • mellemstor busk (op til 1,2 m)
 • mellemstore blomster - 7-8 cm i diameter;
 • farve: bicolor (skarlagenrød, gylden);
 • spirende periode - juni og august;
 • frotté type;
 • regnmodstand: tilstrækkelig, men nogle prøver er beskadiget;
 • farven falmer ikke i solen;
 • behagelig citronmelisse-aroma, svagt udtrykt;
 • vinterhårdhed: zone 6 (tåler op til -23 grader uden ly);
 • skære stabilitet: høj;
 • modstandsdygtighed over for meldug og sort plet: ikke den højeste;
 • holdning til belysning: fotofil;
 • pleje: lydhør over for regelmæssig vanding og fodring;
 • anvendelse i havedesign: enkeltplantager og kompositioner.

Rose Red Gold hører til de klassiske bicolor-sorter

Fordele og ulemper ved sorten

Kulturen tiltrækker med sin interessante farve. På den ene side er kronbladene meget lyse, og på den anden side irriterer de skarlagenrøde og gyldne nuancer ikke øjnene og ser desuden mere originale ud end de klassiske røde.

Fordele ved den røde guldsort:

 • attraktiv farve
 • blomster af en klassisk form;
 • genblomstring
 • egnet til skæring
 • falm ikke i solen;
 • forholdsvis modstandsdygtig over for regn;
 • busken er kompakt, pæn, stærk skud;
 • har en behagelig aroma
 • kan dyrkes i den midterste bane og i det sydlige Rusland
 • der er immunitet mod større sygdomme.

Der er også nogle ulemper:

 • i de fleste regioner kræver kulturen ly til vinteren;
 • busken er dækket af torner.

Reproduktionsmetoder

Rød guld rose kan formeres ved stiklinger. I begyndelsen af ​​sommeren skæres adskillige 15 cm lange grønne skud, alle blade fjernes, og der laves en skrå nedre snit. Sæt derefter i flere timer i "Kornevin", "Heteroauxin" eller et andet vækststimulerende middel. Derefter plantes de i et drivhus under en film eller en krukke i frugtbar jord - jord med humus, tørv og sand (2: 1: 1: 1). Om vinteren, vandet og dækket af løv.Om foråret transplanteres de til et permanent sted, der gives kvælstofgødning og vandes.

En anden nem måde at udbrede en rødguldrose på er at få stiklinger. Om efteråret graves flere riller omkring busken med en dybde på 15 cm. De nederste skud er bøjet og fastgjort, så kun den øverste del efterlades. Vandes, dækket af løv, fodres med kvælstofgødning næste forår. Om efteråret er de opdelt i flere dele med rødder, transplanteret til et permanent sted, vandet og mulket igen.

Plantning og pleje af en rose Floribunda Red Gold

Træplanter af rødguld købes fra pålidelige leverandører, de undersøges nøje, når de køber. Skuddene og rødderne skal være sunde, og bladene skal være rene (uden de mindste pletter). Plantning kan planlægges både forår (april) og efterår (september - oktober). Stedet skal opfylde flere kriterier:

 • jorden er frugtbar, lys (lerjord eller sand lerjord);
 • væk fra lavlandet, hvor der ikke er nogen stagnation af fugt;
 • stedet er beskyttet mod stærk vind;
 • stedet er åbent, let skygge er tilladt i syd.
Opmærksomhed! Plant ikke en rødguldrose under træer.

Høje afgrøder skaber ikke kun skygge, men kan også fremkalde spredning af skadedyr.

For at plante en rødguldrose skal du grave et hul 40 cm dybt og i diameter

Hvis jorden er forarmet, skal den forberedes et par måneder før plantning. Jorden graves op og dækkes med humus eller kompost i en spand pr. 1 m2. I stedet for organisk materiale kan du anvende en kompleks mineralsk gødning 60-80 g til det samme område. Savsmuld eller sand er nødvendigvis indlejret i lerjord, 1 kg pr. 2 m2.

3-4 uger før plantning graver røde guldroser flere huller i en afstand på 40-50 cm fra hinanden. Der lægges et dræningslag af små sten i dem, og frugtbar jord dækkes. Under landing handler de på denne måde:

 1. Rødderne til den røde guldrose er gennemblødt i Kornevin eller Epin.
 2. De plantes i grove.
 3. Drys med jord, så podningsstedet forbliver lidt over jordoverfladen. I dette tilfælde skal rodkravene gå 7-8 cm.
 4. Vand det rigeligt, giv urinstof eller anden kvælstofgødning om foråret.
 5. Jorden er let stampet, mulket med tørv, humus, savsmuld.

Rose Red Gold kræver lidt pleje, men en novice blomsterhandler kan også klare opgaven. Det er nødvendigt at organisere den korrekte vanding. Jorden skal være moderat fugtig uden stagnation. Under normale forhold gives vand ugentligt i en spand pr. Busk (forud forsvaret ved stuetemperatur). I tørke fordobles vanding.

Rødguld rose dressing påføres regelmæssigt:

 • i begyndelsen af ​​april, urinstof (15-20 g pr. busk);
 • i juni under dannelsen af ​​knopper - superphosphat (40 g) og kaliumsulfat (20 g pr. busk). I august under den anden bølge er det nødvendigt at gentage den samme fodring.

Der skal lægges særlig vægt på beskæring. I de første leveår vokser den røde guld-rosebusk meget aktivt, derfor kræves regelmæssig klemning af skuddene. Blomster varer 10-15 dage, hvorefter de visner - pedunklerne skal skæres af for at give en storslået anden blomstring. Hvert forår (i slutningen af ​​marts) udføres sanitær beskæring, der fjerner beskadigede og forfrysede grene.

Det er vigtigt at forstå, at den røde guldrose har brug for vinterly i alle russiske regioner, bortset fra de sydlige. Under forberedelsen er busken godt vandet, jorden er mulket med tørv, løv, savsmuld. Skuddene selv er bøjet til jorden og dækket af jute eller grangrene. I det tidlige forår fjernes huslyet.

Til ly til vinteren kan rosenskud bindes sammen og presses til jorden.

Råd! Efter kraftig vanding eller regn er det nødvendigt at løsne jorden.

Ukrudtsbehandling udføres efter behov.

Skadedyr og sygdomme

Rose Red Gold har tilfredsstillende immunitet over for meldug og sort plet. Men i ugunstige årstider kan hun lide af disse sygdomme og andre infektioner. Derfor anbefales det hvert forår at udføre forebyggende behandling med fungicider: Bordeaux-væske, kobbersulfat, "Ordan", "Topaz", "Profit", "Tattu", "Fitosporin".

Om sommeren findes larver, bladlus, skalainsekter, edderkoppemider, sløvende øre og andre skadedyr på buskene af den røde guldrose. Du kan klare dem med folkemedicin. Til disse formål skal du bruge en opløsning af aske med vasketøjssæbe, infusion af tobaksstøv, pile og fed hvidløg, løgskaller, afkog af kartoffeltoppe og andre.

Hvis invasionen er stærk, er det nødvendigt at udføre behandling med insekticider: "Biotlin", "Aktara", "Vertimek", "Fufanon", "Match", "Inta-Vir" og andre.

Opmærksomhed! Når du behandler røde guldbuske, skal du prøve at komme kun på bladene og stilkene.

Proceduren udføres om aftenen i tørt og roligt vejr.

Anvendelse i landskabsdesign

Røde guldrosenbuske er kompakte, og selve blomsterne er meget lyse. Derfor ser planten smuk ud i enkeltplantager på velplejede græsplæner ved siden af ​​verandaen.

Roser er altid gode til masseplantning

Blomsten er velegnet til enhver havestil - engelsk græsplæne, land, fransk landskab, klassisk, moderne og andre.

Rødguld dummyuniform ser elegant ud i en enkelt pasform

Ungtræ kan placeres langs den centrale vej og efterlade en afstand på mindst 1 m mellem dem.

Røde guldrosenbuske tiltrækker opmærksomhed i enhver blomsterbed

De kan placeres i en cirkel eller i en linje, dette forværrer ikke designet

Konklusion

Rose Red Gold er en interessant sort, der kan dyrkes i haven. Buskene er kompakte, vokser godt, derfor skal du i de første leveår passe på formativ beskæring. Blomster kan bruges både til haven dekoration og i buketter.

Anmeldelser med et billede af en rose floribunda Red Gold

Yulia Mikhailovna, 61 år, Ryazan
Jeg kunne godt lide Rose Red Gold ved første øjekast: Jeg kiggede på billedet, læste beskrivelsen, anmeldelser og besluttede at prøve det. Busken er tilfreds med sin frodige blomstring: den første bølge af 8-10 cm knopper, den anden mindre. Det er interessant, at farven skifter over tid: først skarlagenrød med gyldne dele i "dybden" og derefter helt rød. Knoppens form tiltrækker også: den er klassisk, bare vidunderlig!

Lyubov Viktorovna, 45 år, Volgograd
Rose Red Gold er en favorit på min side. Det er ikke bange for regn, falmer ikke i solen, men det er bedre at plante det ved siden af ​​buskene, så der er skygge i flere timer om dagen. Det har vokset for mig i 4 år, har aldrig været syg og dvale normalt. Men det er nødvendigt at dække med burlap eller grangrene. Det lugter svagt, diskret.

Give tilbagemelding

Have

Blomster

Konstruktion