Engelsk rose kronprinsesse Margareta

Rosenprinsesse Margareta (kronprinsesse Margareta) tilhører gruppen af ​​engelske slankere hybrider, der er kendetegnet ved rigelig blomstring, øget modstandsdygtighed over for sygdomme og lave temperaturer. På samme tid bevarer busken sin dekorative effekt gennem hele sæsonen. Mange gartnere bemærker, at Kronprinsesse Margaret-sorten ikke kræver særlig pleje og er i stand til at glæde sig med frodig blomstring selv i regioner med risikabelt landbrug.

Sidens grene af rosen vokser hurtigt i bredden

Avlshistorie

Engelsk bush rose Kronprinsesse Margaret blev opdrættet i England i 1999 af den berømte opdrætter David Austin. Sorten blev opnået ved at krydse en ukendt frøplante med Abraham Darby. Formålet med dets oprettelse var at få et udseende, der kunne have sofistikering af gamle sorter og karakteristika for en moderne hybrid te gruppe. Og det lykkedes David Austin fuldstændigt.

De resulterende arter formåede at kombinere de bedste kvaliteter af slankere hybrider. Til dette blev han opkaldt efter den svenske prinsesse Margaret af Connaught, barnebarn af dronning Victoria. Hun viste sig at være en erfaren gartner og dekoratør. Blandt hendes værker skiller Sofiero-sommerpaladset, der ligger i den schweiziske by Helsingborg, sig ud.

Beskrivelse af kronprinsesse Margaret hybridte rose og karakteristika

Denne art er kendetegnet ved høje, spredte buske op til 2 m høje og 1 m i diameter. Unge voksende skud af kronprinsesse Margaret-rosen er lysegrøn i farve med en glat skinnende overflade. Når den modnes, sløves barken og får en brunlig farvetone. Buskens grene er sjældent dækket af torner, hvilket i høj grad letter plejen.

Vigtig! I blomstringsperioden læner skuddene sig ned til jorden under belastning, for at bevare buskens dekorative effekt skal de være bundet til understøtninger.

Bladene af David Austin kronprinsesse Margaret rose er mellemstore og består af fem til syv separate segmenter, der er fastgjort til en petiole. Pladernes samlede længde når 7-9 cm. Bladets overflade er skinnende, lysegrøn i farve med en anthocyanintone om foråret. Bagsiden af ​​pladerne er mat, meget lettere og med en svag kant langs venerne.

Rose Crown Princess Margaret er en genblomstrende afgrøde. Første gang busken begynder at danne knopper i slutningen af ​​maj - begyndelsen af ​​juni og fortsætter indtil efterårsfrost med korte afbrydelser. Blomster af denne sort er kuppet, med fuld afsløring, deres diameter når 10-12 cm. De samles i en børste på tre til fem stykker. Knopperne er tæt dobbelt, hver af dem består af 60-100 kronblade. De bevarer deres form i lang tid og smuldrer ikke sammen.

Parkrose-sorten Kronprinsesse Margaret er kendetegnet ved frodig blomstring, som er iboende i alle typer valg af David Austin. Knopperne på busken er jævnt fordelt over hele skuddets længde. De har en orange-koral nuance. At dømme efter fotos, anmeldelser af gartnere og beskrivelsen steg kronprinsesse Margarets ydre kronblade lysere, da den blomstrer, og den centrale del af blomsten forbliver mættet og bliver ikke udsat. Knopperne i børsten åbnes gradvist. Samtidig udstråler de en rig aroma, der minder om tropiske frugter.

Vigtig! Hver blomst har en levetid på 7 dage, hvilket gør den velegnet til at skære.

Rose blomster Kronprinsesse Margaret lider ikke af regn

Denne art er kendetegnet ved høj frostbestandighed. Busken kan modstå temperaturer så lave som -28 grader. Planten har en stærk vitalitet, derfor når skuddene fryser om vinteren, genopretter den hurtigt.

Klatrerose Kronprinsesse Margaret er ikke særlig modtagelig for almindelige sygdomme i kulturen, nemlig meldug og sort plet. Planten tåler også let høj luftfugtighed. Derfor kan denne skrubbe dyrkes i regioner med kølige, fugtige somre uden frygt for blomstringskvalitet.

Fordele og ulemper ved sorten

Den engelske rosenkronprinsesse Margareta har mange fordele, der får den til at skille sig ud fra andre arter. Dette forklarer buskens popularitet hos gartnere over hele verden. Men denne sort har også visse ulemper, som du har brug for at vide, når du dyrker den.

Med ordentlig ly er busken i stand til at modstå frost ned til -35 grader

Hovedfordelene ved kronprinsesse Margaret steg:

 • rigelig, lang blomstring;
 • stor knoppestørrelse;
 • få torner
 • øget modstandsdygtighed over for fugt, frost;
 • fremragende naturlig immunitet
 • yngler let;
 • unik skygge af blomster;
 • udsøgt aroma.

Ulemper:

 • kronblade lyser, når knopper blomstrer;
 • intolerance over for udkast
 • vanskeligheder med husly, når de vokser.
Vigtig! Når de placeres i et åbent område, hvor solen varer hele dagen, falmer blomsterne til en lysegul nuance.

Reproduktionsmetoder

Du kan få nye kimplanter af den engelske rosenkronprinsesse Margaret ved stiklinger. For at gøre dette skal du i begyndelsen af ​​sommeren skære unge skud med en tykkelse på 0,7-1 cm og opdele dem i stykker på 10-15 cm. Før plantning skal stiklinger forberedes. For at gøre dette skal du fjerne det nederste par blade fuldstændigt og forkorte det øverste i halvdelen, hvilket bevarer saftstrømmen i vævene. Derefter pulveriseres de nederste sektioner med en hvilken som helst rodformer og plantes straks stiklinger på et skyggefuldt sted i en afstand på 3 cm fra hinanden.

For at skabe gunstige forhold ovenfra skal du installere et mini-drivhus. I løbet af sæsonen er det nødvendigt at ventilere regelmæssigt og vand for at holde jorden altid let fugtig. Når kimplanterne bliver stærkere og vokser, skal de transplanteres til et permanent sted. Men dette kan gøres ikke tidligere end et år.

Overlevelsesgraden for stiklinger i kronprinsesse Margaret rose er 70-75%

Plantning og pleje af en rose prinsesse Margaret

Denne engelske rose kræver ikke meget lys, så den kan plantes i delvis skygge. På samme tid betragtes indstillingen som optimal, når busken vil være skjult for direkte sollys ved middagstid. Dette holder kronblade rige på farver og forlænger blomstringsperioden.

Til parken Engelsk rose Kronprinsesse Margaret er lerjord med lav syreindhold i området 5,6-6,5 pH egnet. Det er også vigtigt, at jorden har god luft- og fugtgennemtrængelighed. I tilfælde af plantning i tung lerjord skal du først tilføje 5 kg tørv og sand til det og tilføje humus til sandjorden.

Det anbefales at plante en frøplante om efteråret, nemlig i september. Dette giver dig mulighed for at få en godt rodfæstet busk ved foråret. Ved plantning skal humus tilsættes jorden såvel som 40 g superphosphat og 25 g kaliumsulfid. Det er umuligt at tilføje kvælstofgødning og frisk gødning til hullet, da de forstyrrer rodfæstelsen.

Vigtig! Ved plantning skal rosens rodkrave begraves 2 cm ned i jorden, hvilket stimulerer væksten af ​​laterale skud.

Ifølge gartnernes anmeldelser kræver kronprinsesse Margaret-rose ikke kompleks pleje. Derfor er det nok at overholde standardreglerne for landbrugsteknologi. Vanding af busken er kun nødvendig under langvarig tørke. Brug dette afgjort vand til at gøre dette. Kunstvanding skal udføres med en hastighed på 15 liter pr. Plante, når jorden i rodcirklen tørrer op til en dybde på 3 cm.

Gød kronprinsesse Margaret steg regelmæssigt gennem hele sæsonen. Derfor, om foråret i den aktive vækstsæson, bør organisk materiale anvendes, hvilket stimulerer væksten af ​​grøn masse. I begyndelsen af ​​sommeren kan du bruge nitroammofosku, og fra anden halvdel kan du helt skifte til fosfor-kalium mineralblandinger. Denne fodringsplan bidrager til den rigelige blomstring af kronprinsesse Margaret rose og styrker sin immunitet inden overvintring.

Vigtig! Befrugtningshyppigheden er hver anden uge, men denne procedure bør ikke falde sammen med den massive blomstring af knopper.

I løbet af sæsonen skal du løsne jorden i rodcirklen og fjerne ukrudt. Dette bevarer næringsstoffer og forbedrer lufttilgangen til rødderne.

Beskæring er en integreret del af plejen af ​​kronprinsesse Margaret rose. Det skal udføres årligt om foråret. For fuld udvikling og blomstring på busken skal der ikke efterlades mere end fem til syv skeletgrene, hvilket forkorter dem med 1/3. Det er også nødvendigt at rense rosenkronen fra brækkede og fortykkende laterale grene.

Alle frosne grene skal trimmes til sundt væv.

Til vinteren skal kronprinsessen Margarets rosen drysse med et lag barkflis på 10 cm, og den overjordiske del skal bøjes til jorden og lægges på grangrene. Sæt derefter buer ovenpå og dæk med agrofiber.

Vigtig! I regioner med et tempereret klima kan kronprinsesse Margaret-rosen ikke fjernes fra understøtningen, men blot vikle kronen i to lag med spandbond.

Skadedyr og sygdomme

Denne sort har en høj naturlig immunitet. Derfor påvirkes det sjældent af sygdomme og skadedyr. Men hvis vækstbetingelserne ikke stemmer overens, svækkes kronprinsesse Margarets modstand. Derfor anbefales det at udføre mindst tre forebyggende behandlinger med fungicider og insekticider pr. Sæson.

Anvendelse i landskabsdesign

Rose Scrub Crown Princess Margaret i haven kan bruges som en bændelorm såvel som i gruppeplantager. Denne sort ser godt ud på baggrund af grønne græsplæner og nåletræer. Rose Crown Princess Margaret er ideelt kombineret med sorter af afgrøder, der har en blå-lilla nuance af blomster.

Denne art er i stand til fuldstændigt at udfylde det tildelte ledige rum. Derfor er den ideel til buer, lysthus, pergolaer og vægge.

Rose Crown Princess Margaret ser organisk ud i ethvert landskabsdesign

Konklusion

Rose Princess Margaret er en værdig repræsentant for den engelske art, der kombinerer alle de kvaliteter, der er forbundet med udvælgelsen af ​​David Austin. Derfor kan denne sort ikke gå tabt selv i den mest talrige samling. Nogle gartnere beundrer ham, andre - forvirring, men under alle omstændigheder efterlader ingen ligeglad.

Anmeldelser med et foto om hybrid te-rose Kronprinsesse Margaret

Svetlana Skurikova, 43 år, Vladimir
Jeg har dyrket kronprinsesse Margaret-rose i fem år. I det første år efter plantning var væksten ikke mere end 80 cm, og diameteren af ​​de sjældne knopper var ca. 7 cm. Men allerede i næste sæson slog rosen med sin vækststyrke og skønheden i blomster af en usædvanlig fersken skygge. Om vinteren bøjer jeg busken til jorden og dækker den med flere lag agrofiber. I løbet af denne tid var der frost ned til -38 grader, men planten udholdt dem støt uden problemer.

Irina Kuznetsova, 48 år, Bryansk
Rosenkronprinsesse Margaret bosatte sig i min have for omkring 10 år siden. Allerede i det første år begyndte det at vokse aktivt. I den anden sæson nåede buskens højde 120 cm. Planten blomstrede godt, men da jeg placerede den i delvis skygge, begyndte knopperne først at danne sig i det første årti af juni. Men dette førte til, at kronbladenes skygge falmer lidt og forbliver mættet. I fremtiden krævede rosen ikke kompleks pleje. Nu er det en kæmpe busk op til 2,5 m høj, der blomstrer voldsomt indtil det sene efterår. Jeg betragter det som et af de bedste i min samling.

Give tilbagemelding

Have

Blomster

Konstruktion