Engelsk park rose Austin Princess Anne (Princess Anne)

Relativt ung, men allerede erobret gartnernes hjerter, har prinsessen Anne rose absorberet alt det bedste fra de engelske sorter. Dens knopper er yndefulde og malet i en behagelig lyserød, næsten rødbrun farve. Men for at nyde al skønhed og aroma af blomstrende buske, skal du passe ordentligt på dem.

Rose of the Princess Anna sort er universel, den bruges både i landskabsdesign og i blomster.

Avlshistorie

Rose sort Prinsesse Anne blev opdrættet af den berømte engelske rosenavler og opdrætter David Austin i 2010. Navnet blev givet ham til ære for prinsesse Anne - datter af dronning Elizabeth II af England.

Et år efter oprettelsen, i 2011, vandt Rose Princess Anne sin første pris på en international udstilling i Storbritannien, hun blev udnævnt til "Best New Variety of Plants". Et år senere blev den stikkende skønhed tildelt titlen "Gold Standard".

Beskrivelse og karakteristika for rosenprinsessen Anna

Austins prinsesse Anne rose sort hører til skrubbeklassen. Minder om en hybrid af den klassiske version af de engelske antikke blomster. Busken er kompakt, oprejst, ret forgrenet. Dens højde kan nå op til 120 cm og bredden - 90 cm. Skuddene er stærke, lige og selv under vægten af ​​store knopper bøjer de praktisk talt ikke. Der er mange torner, en moderat mængde grøn masse. Bladene er mellemstore, læderagtige, med en blank overflade og fint hugget kanter.

Knopperne danner jævnt i hele bushen. De samles i store klynger på 3-5 stk., Men du kan også observere enkeltblomster. De er tæt fordoblet og ret store, hvis diameter varierer inden for 8-12 cm. Indledningsvis er knopperne koniske i form, når de blomstrer, er de bæger. Først når de har blomstret, har de en mørk lyserød nuance, næsten rød (crimson). Med alderen mister blomsterne deres rige farve og bliver lyserøde med en lilla farvetone. Kronbladene selv er smalle, mange (op til 85 stk.), Tætfyldte. På ryggen kan du se et gulligt overløb.

Opmærksomhed! Prinsesse Anna har en medium fyldig aroma, der minder om duften af ​​te-roser.

Blomstringen gentages, bølgende, fra juni til oktober næsten før starten på den første frost. I hele vækstsæsonen ændrer busken meget fordelagtigt farvepaletten, hvilket giver denne sort sin egen charme. Blomsterne er modstandsdygtige over for dårligt vejr og tåler let korte regn. Under gode vækstbetingelser kan de forblive på busken uden at tørre ud eller smuldre op til 5-7 dage.

Fordele og ulemper ved sorten

Rose er en meget smuk haveplante. Beviset for denne blomsts pragt er rosenvarianten Princess Anna, som let kan tilskrives uhøjtidelig og meget hård. Men stadig, før du køber en frøplante, skal alle de positive og negative egenskaber ved en haveplante vejes, så der ikke er vanskelige voksende problemer.

Den kompakte og smukke busk gør Princess Anna-rosen ideel til at vokse som hæk og dekorere grænser.

Fordele:

 • store knopper på baggrund af en kompakt busk;
 • lang og bølgende blomstring
 • behagelig og foranderlig farve af blomster
 • delikat medium mærkbar aroma;
 • uhøjtidelig dyrkning
 • god immunitet over for sygdomme og skadedyr
 • høj modstandsdygtighed over for frost (klimazone USDA - 5-8);
 • medium modstandsdygtighed over for nedbør
 • alsidighed (kan bruges til at dekorere landskabet og til skæring);
 • knopperne forbliver i bushen i lang tid og står også i snittet i lang tid uden at kaste.

Minusser:

 • i tørt vejr falmer det hurtigt;
 • vokser dårligt på sandjord;
 • blomster falmer i solen;
 • vanskeligt at reproducere.

Reproduktionsmetoder

Da den engelske parkrose Prinsesse Anne er en hybrid, bør den kun formeres vegetativt. Den mest optimale og produktive metode, der kan bruges derhjemme, er netop stiklinger.

Vigtig! Plantemateriale til stiklinger bør kun tages fra sunde modne buske.

For at forberede stiklinger skal du vælge en stærk semi-lignified skyde. Ved hjælp af sekatører skæres en gren i en vinkel over den øvre knopp, der er placeret på ydersiden af ​​kronen. Stiklinger skæres fra grenens nedre og midterste del og efterlader et blad på hvert segment. I dette tilfælde er det nedre snit gjort skråt (45 °), det øverste efterlades lige. Det færdige plantemateriale behandles med et vækststimulerende middel. Derefter plantes stiklinger i den forberedte jord. De uddybes med 2-3 cm, de er godt komprimeret og vandes rundt om jorden. For bedre rodfæstning skal du skabe en drivhuseffekt til plantningen ved at dække beholderen med de plantede stiklinger med en film. Under korrekte forhold vil rødderne dukke op om cirka 30 dage.

Også hjemme kan prinsessen Anna rose formeres ved at opdele busken. Denne metode bruges, hvis en plante transplanteres til et nyt sted. Det udføres tidligt på foråret, efter at sneen smelter. Først vandes busken grundigt, derefter graves den op. Rødderne rengøres godt af en jordklump, og del dem i dele ved hjælp af en skarp kniv eller skovl. I dette tilfælde er det vigtigt, at hver adskilt del har 2-3 skud og et veludviklet rhizom. De beskadigede steder fjernes. Skud forkortes og efterlader 3-4 knopper. Opdelingsstedet for roden skal smøres med en chatterbox (en blanding af ler og gødning i lige store mængder). Derefter lander de straks delene på et nyt permanent sted.

Dyrkning og pleje

Det bedste tidspunkt at plante prinsesse Anne-roser er midt på foråret. I efterårsperioden udføres det kun, hvis vejrforholdene ikke er meget foranderlige, og planten kan slå rod inden vinteren.

Stedet for prinsessen Anna-rosen skal vælges under hensyntagen til, at solens stråler kun falder på busken om morgenen og aftenen. Ved middagstid ville han være i skygge. Selve webstedet bør ikke være lavt eller for åbent til gennemvind. Og grundvandet skal passere i en dybde på mindst 1 m.

Ved afslutningen af ​​plantningen vandes en rosenplante Prinsesse Anna, jorden rundt er mulket med savsmuld eller tørv

Den mest egnede indikator for jordens surhedsgrad varierer fra pH 6,0-6,5. Chernozem betragtes som optimal for en rose, men dens dyrkning er også tilladt på lerjord, kun i dette tilfælde skal det periodisk beriges med organisk materiale.

Plantning af en rose af Princess Anna-sorten udføres straks til et permanent sted, da hun ikke tåler en transplantation godt. For at gøre dette graves en grop på 50x70 cm på forhånd. I bunden dannes dræning af grus eller knust sten med et lag på mindst 10 cm. Jord taget ud af gropen hældes ovenpå blandet med kompost i form af en kegle. Før plantning placeres rødderne af prinsessens Anna-rosenplante først i en lerpratkasse, derefter overføres de til et forberedt hul, og efter forsigtigt udrettet rødderne langs en jordkegle begynder de at falde i søvn med resten af ​​jorden . Dette gøres på en sådan måde, at rodkraven efter stampning er placeret 3 cm under jordoverfladen.

Rose Princess Anna behøver ikke konstant vanding, det er nok for hende at fugte jorden en gang hver 10-15 dage. Hvis vejret er tørt, kan vandingen øges. I slutningen af ​​sommeren udføres vanding sjældnere, og i september stoppes det helt.

Hvert år kræver prinsessen Anne rose fodring for at få styrke til rigelig blomstring.Som regel kræver busken om foråret kvælstofholdig gødning for at opbygge grøn masse og unge skud. Og i blomstringsperioden er det ønskeligt at fodre det med en kalium-fosforsammensætning.

Beskæring er også nødvendig for denne type rose. Det udføres mindst to gange om sæsonen. Om foråret skal du fjerne alle frosne skud og skære sunde med 1/3. I blomstringsperioden høstes tørrede knopper. Om efteråret udføres sanitær beskæring, udtynding af bushen og fjernelse af beskadigede grene.

Rosesorten Princess Anna har kun brug for et ly, hvis vinteren er temmelig svær med frost på ca. -3 0 ° C. Ellers er det ikke nødvendigt at dække buskene.

Skadedyr og sygdomme

Rosenprinsessen Anna har god immunitet over for sygdomme, og skadedyr berører næsten ikke buskene. Men stadig, som alle planter, kan det blive påvirket af grå og rodrot. Og hvis sygdommen i det første tilfælde på et tidligt tidspunkt kan påvises ved fremkomsten af ​​små pletter på bladpladerne og en grå blomst på blomsterne, så manifesterer rodrot sig meget sent, når planten er helt udtømt, mister styrke, visner og dør efterfølgende.

Grå og rodrot rådner med analfabeter af rosenpleje, især med forkert vanding eller fodring

Anvendelse i landskabsdesign

Rose Princess Anna, at dømme efter foto, beskrivelse og anmeldelser af gartnere, er en meget smuk blomst, der kan dekorere ethvert personligt plot. Det ser godt ud i gruppeplantager i kombination med roser af andre nuancer såvel som blomster som floks, hortensia, geranium, pæoner og klokker. Designere bruger det ofte som en enkelt kultur, som en bændelorm eller til at dekorere grænser.

Prinsesse Anne er også velegnet til at skabe en hæk

Konklusion

Rose Princess Anne er en god sort til plantning både i begrænsede områder og på større ejendomme. Dets unikke ligger i, at du med minimale arbejdsomkostninger kan få en frodig blomstrende busk, der let kan blive centrum for haven.

Anmeldelser med et foto om rosenprinsessen Anna

Elizaveta Shestak, 38 år, Skt. Petersborg
Da spørgsmålet opstod om plantning af roser i landet, besluttede jeg straks at tage Princess Anna-sorten. Jeg kunne ikke komme forbi charmerende lyserøde blomster. Smertefuldt ser de smukke ud på billedet. Helt ærligt fortrydede jeg slet ikke. Jeg købte en sund frøplante (jeg nærmede mig valget med al alvor for ikke at komplicere mit liv). Efter landing på stedet modtog jeg en smuk busk med tæt placerede store blomster. Det vokser meget godt, jeg valgte stedet i delvis skygge, så kronbladenes farve falmer praktisk talt ikke, og de smuldrer ikke længe. Jeg er meget tilfreds med denne rose, dekorationen af ​​min have.

Evgenia Zvonova, 44 år, Novosibirsk
Ærligt talt er Austin-roser ikke efter min smag, da de sammen med deres fordele også har mange ulemper. Og på trods af at disse blomster næsten altid er på mode blandt gartnere, kan jeg ikke lide mange sorter bortset fra en - Prinsesse Anne. Af en eller anden grund har jeg en vis svaghed for denne rose. Der er noget attraktivt i det, dets egen "zest". Den første er selvfølgelig farve (lys crimson på indersiden og gul på ydersiden, som med en glød). Det andet er smalle og tæt udstoppede kronblade, der giver indtryk af, at blomsten er kunstig. Og det tredje er, at roser altid er rettet opad, selv når det regner.

Give tilbagemelding

Have

Blomster

Konstruktion