Bænk-transformer med en baldakin: den mest succesrige model, tegninger og fotos

En sammenklappelig havebænk, som let kan omdannes til et bordsæt og to bænke, er nyttig i et sommerhus eller en havegrund. En transformerende bænk med en baldakin er praktisk, praktisk og med korrekt design kan den blive en "stjerne" i landskabsdesign. Der er relativt enkle modeller lavet af træplader og bjælker. En mere kompliceret mulighed involverer brugen af ​​en metalramme og polycarbonat til baldakinen.

Fordele og ulemper ved en transformerbænk med en baldakin

En havebænk er en uundværlig egenskab for de fleste husstande. Det er behageligt at slappe af på det efter at have arbejdet i haven eller gøremål i huset. Men for yndlingssamlinger i frisk luft med grill er en butik ikke nok, du har også brug for et bord. Og det er her, problemerne begynder: selv i store områder er der ikke altid plads til et permanent installeret bord. Dette er et ret omfangsrigt møbel, det forstyrrer passagen, optager et nyttigt område, der kan plantes med blomster eller grøntsager.

Når det foldes sammen, bliver et sæt møbler fra et bord og to bænke til en kompakt havebænk

En af mulighederne for at løse problemet er en transformerende bænk. Dette er en foldebænk, der, når den foldes ud, bliver til et helt sæt møbler: et bord plus to bænke. Og hvis du arrangerer en baldakin over den sammenklappelige struktur, vil hverken regn eller sol forstyrre en behagelig hvile.

Fordelene ved transformerbænken inkluderer:

 1. Rentabilitet. Der er ikke behov for at afsætte et separat bordplads.
 2. Mobilitet. Bænken kan installeres hvor som helst og med det samme omdanne ethvert hjørne af stedet til et sted for et behageligt ophold.
 3. Kompakthed. Når den foldes sammen, tager den transformerende bænk ikke meget plads; den kan endda fjernes til et skur eller et andet bryggers (hvis baldakinen er aftagelig).
 4. Beskyttelse. Baldakinen vil dække feriegæster mod nedbør eller stærk sol, beskytte retter, der lægges på bordet mod fugt eller ødelæggelse.

Ulemperne ved en sammenfoldelig bænk hænger tæt sammen med fordelene:

 1. Ustabilitet. Baldakinen har en stor vind. I regioner med stærk vind kan hele strukturen vælte. Blød jord på det sted, hvor bænken er installeret, kan føre til de samme konsekvenser. Dette indebærer behovet for at installere en stationær transformerende bænk, der fratager den mobilitet.
 2. Manglende komfort. For at transformeringsbænken skal være virkelig behagelig, skal alle dens dele behandles omhyggeligt og monteres på hinanden. Den mindste uoverensstemmelse i dimensioner, vinkler, mangel på fastgørelseselementer vil medføre problemer under montering og adskillelse, gener af siddepladsen, afvigelse fra vandret på bordoverfladen. For at skabe en virkelig behagelig butik har du brug for en vis viden og færdigheder.

Over tid kan de bevægelige samlinger på den transformerende bænk løsne, hvilket gør brugen usikker og ubelejlig. Derudover giver bænke og et bord, der er stift monteret indbyrdes, dig ikke let at sætte dig ned og stå op. For at få plads ved bordet skal du hver gang bevæge dig over bænken, hvilket ikke er særlig praktisk for ældre eller ikke meget sunde mennesker.

Omtrentlig størrelse på en sammenfoldelig bænk

Vigtig! En radial baldakin til en transformerende bænk lavet af polycarbonat er næsten umulig at lave alene. Vi har brug for specielt udstyr, evnen til at håndtere materialet.

Typer af transformerbænke med baldakin

Den mest populære type transformerende bænke er en sammenfoldelig struktur, der, når den udfoldes, bliver til et sæt med to bænke og et bord. Stationære markiser er som regel installeret over transformerende bænk.

Resten af ​​typerne af transformere ser meget originale ud, men de mister den tidligere version i funktionalitet: i udfoldet tilstand danner nogle kun et sæt sæder eller et siddeområde og et lille bord. Typer af transformere med usædvanligt design:

 1. Transformer konstruktør. På en ramme lavet af metalrør er der fastgjort træelementer, som kan drejes frit. Når de foldes sammen, ligner møblerne en almindelig havebænk, når de foldes ud er det et sæt med to brede sæder, en bred lænestol og et lille bord eller et sæt smalle lænestole og et bord imellem dem.
 2. Transformer - "blomst". Designprincippet ligner den tidligere version - træelementer roterer frit på en akse. Når den er foldet sammen, er det en lang bænk uden ryg, når den udfoldes er det en behagelig bænk med en ryg, der kan fastgøres i enhver vinkel.

Usædvanlige transformatorer er som regel ikke udstyret med indbyggede baldakiner, men de kan installeres hvor som helst, inklusive under en stationær baldakin. Fordelen ved originale designs er deres dekorativitet og mobilitet. Sådanne møbler er ikke kun installeret udendørs. Fraværet af en stor baldakin giver dig mulighed for at gøre disse bænke til møbler til et land eller landsted.

Hvad du har brug for til at samle en transformerbænk med en baldakin

Samlingen af ​​det købte produkt udføres i overensstemmelse med instruktionerne. Du har kun brug for værktøj (skruetrækker, skruetrækker). Det er meget sværere at lave en sammenklappelig transformerende bænk selv. For at lave en haventransformatorbænk med en baldakin med dine egne hænder har du brug for:

 • tegninger med nøjagtige dimensioner;
 • værktøj, fastgørelsesanordninger;
 • brædder, bjælker eller rør.

Træbearbejdningsværktøj

Målinger foretages ved hjælp af et målebånd, firkant, lodlinie eller niveau. For at arbejde på metal har du brug for en svejsemaskine, en baufil, en rørbøjningsmaskine.

Til fremstilling af bordplader og sæder vælges en fyrplade med en tykkelse på 20 mm.

Det er bedre at vælge metalrør til rammen på transformerende bænk med en firkantet sektion med en beskyttende galvaniseret belægning. En 20 mm fyrplade er velegnet til bordplade og siddepladser. Hvis rammen også skal være lavet af træ, er der brug for en bjælke af hårdt træ (eg, bøg, lærk).

Firkantet rør øger den strukturelle stabilitet på grund af tilstedeværelsen af ​​afstivere

Tegninger og dimensioner af en transformerbænk med baldakin

Optimale dimensioner til transformerbænke:

 • bordhøjde 75-80 cm;
 • bordbredde 60-65 cm;
 • sæder 30 cm;
 • længde 160-180 cm.

Sædestrimler af træ er fastgjort til metalrammen

Den sømløse side af bænken i udfoldet tilstand danner den ydre overflade af bordpladen

Til trækonstruktioner kræves hjælpematerialer: tømrerlim, selvskærende skruer, træ dyvler

Rammen er lavet af træblokke

Sådan laver du en gør-det-selv transformerende bænk med en baldakin

Ud over forbrugsmaterialer (karton, rør, fastgørelseselementer, emery) kræves der til fremstilling af en transformerbænk med en ramme lavet af bøjede metalrør, en svejsemaskine og en rørbøjningsmaskine. Og til en baldakin lavet af polycarbonat - specielt udstyr til skæring, bøjning. Sædepolstring kan være lavet af plader, krydsfiner, print.

Ud over møbelbolte er det nødvendigt at bruge skiver, møtrikker ved montering

Der er ingen enkelt build-ordning.Hver mester foretager sine egne ændringer i den originale tegning: han tilføjer yderligere afstivere, ændrer ryglænets vinkel, bordets bredde, sæder, baldakinens form og hældningsvinkel. Det er mere praktisk at først studere en færdiglavet transformationsbutik fra venner, naboer eller finde den til salg.

Den mest succesrige model af en transformerbænk med baldakin

En fuldt træbænk ser lidt besværlig ud og kræver massivt træ til rammen. Metalbænken er meget tung og vanskelig at flytte og adskille. Derudover er det umuligt at skabe et pålideligt, attraktivt design uden metalfærdigheder og værktøjer. Den bedste mulighed for en transformerende bænk er en kombination af metal til rammen, træ til sæder og bord, polycarbonat til baldakin.

Bredden på sæderne til sædet kan ændres, men dette medfører ændringer i de samlede dimensioner på bænken i samlet tilstand

Vigtig! Baldakinens bredde skal være tilstrækkelig til at dække bordet og begge bænke, når det foldes ud.

En transformerende bænk med en baldakin lavet af metal

En transformerende bænk med en længde på 160-170 cm, en siddebredde på ca. 50 cm. Når den foldes ud, kan seks personer frit gribe ind. Du kan selv lave en baldakin af træplanker, og det er bedre at købe en buet polycarbonatstruktur færdiglavet (det er for svært at fremstille). Baldakinestativene er svejset til benene på den "faste" faste bænk, som, når den foldes, vil være tættere på ryggen.

Nødvendige materialer:

 • firkantet rør med en side på 25 mm;
 • møbelbolte, skiver;
 • træbjælke eller -tavle;
 • svejsemaskine;
 • kværn, boremaskine;
 • stiksav, sav, skruetrækker, niveau, lodlinie.

Det er mere praktisk at købe et profilrør, der allerede er skåret i stykker på 2 m (4 stk.) Og 1,5 m (2 stk.). Før arbejdet påbegyndes, skal rørene renses for rust (hvis nogen); det vil være sværere at forberede dem til maling i det færdige produkt.

Den optimale profil til rammen er en firkant med en side på 25 mm

Rørene skæres i emner i overensstemmelse med tegningen og klæbes derefter fast. I fastgørelsespunkterne bores huller til møbelbolte, hele strukturen er monteret. Forberedte trædele er installeret, bænken kontrolleres for stabilitet og bekvemmelighed. Hvis alt passer dig, demonteres strukturen igen, svejses med permanente sømme, rengøres, poleres, males med emalje eller metalmaling. Metalplader kan svejses under benbenene for større stabilitet. Træet slibes, to gange dækket med maling til udendørs brug.

Bordet til bordet skal være helt fladt, med samme tykkelse, så strukturen kan foldes og skilles ad frit

En transformerende bænk med en baldakin lavet af træ

Forbindelsen af ​​trædele udføres ved hjælp af selvskærende skruer og et metalhjørne. Det tilrådes at bore huller til selvskærende skruer på forhånd, så arbejdet ser pænere ud. Den største belastning under samling og demontering falder på de bevægelige dele.

Møbelbolte tillader bevægelige dele at rotere frit

Alle trædele af den foldbare transformerende bænk skal slibes med sandpapir eller en slibemaskine

Trækonstruktionen skal være dækket med lak eller maling for at beskytte træet mod nedbør og udtørring

Registrering af en transformerbænk med baldakin

Den nemmeste måde at dekorere en transformerende bænk på er at vælge en lys maling eller kombinere flere kontrasterende farver i et produkt. Selve træets naturlige struktur kan tjene som dekoration. For at gøre dette er det nok at dække trædelene på bænken med lak.

Baldakinen kan være lavet af træplanker, tykt stof, polycarbonatpaneler. Når du vælger farvet polycarbonat, skal nuancer foretrækkes, der ikke forvrænger naturlige farver. Under en baldakin med lyse røde eller orange farver får alle objekter og ansigter en skræmmende rødlig nuance.

Et sæt med to foldebænke danner et bord med to bænke

Den varme skygge af naturligt træ står i kontrast til levende grønne farver

En gennemskinnelig baldakin af polycarbonat gør en transformerende bænk til et designelement

Konklusion

En transformerende bænk med baldakin er ikke kun et praktisk møbel. Når det er korrekt designet, kan et foldesæt med to bænke og et bord blive centrum for haven design. Hvorvidt man opretter en transformer med egne hænder eller køber et færdigt produkt er op til hjemmets håndværker at beslutte. Hvis du har selvtillid og ordentligt udstyr, vil en bænk med en baldakin tjene som en kilde til stolthed for ejeren i lang tid.

Give tilbagemelding

Have

Blomster

Konstruktion