Brazier med et murstensrøghus med egne hænder

Et brazier-røghus lavet af mursten med egne hænder kan opstilles under tilsyn af en mester eller en specialist, der forstår komfur murværk. Alt er vigtigt her: Vælg det rigtige byggemateriale, forbered det, hamre løsningen med den ønskede konsistens. Ud over selve byggeprocessen er det vigtigt for rygeriet at finde et passende sted på stedet for at tage sig af brandsikkerheden.

Forskellige designs

Udvendigt adskiller multifunktionelle røghuse sig i størrelse, finish, form og andre nuancer. De ligner en stor russisk komfur. Dette er dog kun et design. Den største forskel mellem rygere og grill ligger netop i funktionalitet. Det afhænger af, hvad en murstensstruktur er i stand til. Jo flere arbejdsområder der er, jo mere omfattende er menuen til madlavning af produkter. I en murstensstruktur kan følgende indstillinger organiseres:

 1. Røghus... Arbejdsområdet betragtes som det vigtigste, da der af hensyn til det er forudsat konstruktion af en murstensstruktur i dette tilfælde. Generelt er et røgeri et lukket kammer. Inde er der gitre eller kroge til fastgørelse af mad. I madlavningsprocessen er de doused med røg, får en gylden farve og en røget aroma.
 2. Brazier... Efter design er det en åben fyrfad. Her tilberedes grill på varme kul. Siderne af grillen er tilpasset til lægning af spyd.
 3. BB-Q... Dette er den samme grill, men i stedet for spyd leveres en rist her. Der bages bøffer og andre produkter på.
 4. Grill... Enheden er den samme som en grill, men maden, der tilberedes på risten, er dækket med et låg. De steges samtidigt ikke kun fra bunden, men også fra toppen.
  Vigtig! I røgeriet laver de et område til en brazier og bruger det til det tilsigtede formål: brazier, grill eller grill.
 5. Kazan... For at tilberede pilaf, fiskesuppe og andre varme retter på en ild skal du bruge et separat arbejdsområde i rygerhuset. Det er lavet i form af en ovn. Pladen lægges ikke døv, men med et rundt snit. En støbejernsgryde er nedsænket i vinduet.
Råd! Det er bedre at bruge en støbejernskedel. I en aluminiumsbeholder brænder nogle ikke-flydende fødevarer, såsom pilaf, op til væggene.

Et multifunktionelt røghus er lavet med flere arbejdsområder.

Fra yderligere arbejdsområder i rygerhuset med grill kan der leveres en bordplade og en vask. De gør det muligt at skære og vaske op uden at forlade madlavningsområdet. Ud over arbejdsområder findes der nicher i en murstensbygning. De bruges i stedet for skabe til opbevaring af tallerkener, brænde, komfurtilbehør.

Ud over alle ovennævnte nuancer, uanset funktionalitet, er alle røghuse opdelt i to typer:

 1. Et varmrøget rygeri anses for at være enkelt i design. Maden inde i kammeret koges ved høj temperatur på grund af ildstedets nærhed.
 2. Ryger-brazier lavet af koldt røget mursten er mere kompliceret, hvor kold røg omslutter produkterne inde i kammeret. Dette opnås på grund af den fjerne placering af fokus. Røgen køler ned gennem mange kanaler.

Varmt røget produkter koges hurtigere i rygeren, men på grund af varmebehandlingen bliver de let kogte.

Fordele ved en hjemmelavet murstengrill med et røghus

Det er svært at bygge et multifunktionelt røghus alene. Her behøver du ikke bare lægge mursten på mørtel. Komfurproducentens oplevelse er vigtig for korrekt at udstyre røgkanaler og andre komplekse enheder. Det negative punkt er også de høje omkostninger ved køb af mursten.

Et murstensrøghus kræver en masse omkostninger, erfaring med komfur murværk

Hvis vi ignorerer alle ulemperne, har et multifunktionelt murstensrøghus mange fordele:

 • lang levetid
 • Smukt design;
 • pålidelighed;
 • komfort ved madlavning.

Imidlertid ser ægte gourmeter fordelene i et helt andet område. I sådanne murstensstrukturer er mad meget smagere end kogte fødevarer med en lignende opskrift i metalstrukturer. Dette forklares med byggematerialets egenskaber. Mursten absorberer varme og frigiver den jævnt, hvis det er nødvendigt. Produktet er lige så godt udsat for varmebehandling fra alle sider, det brænder mindre.

Hvordan man bygger en mursten ryger

For en person, der ikke forstår noget inden for komfurvirksomhed, er det optimalt at invitere en mester til arbejde. Fejl bør ikke tillades her, ellers viser de brugte midler og arbejdskraft sig at være ubrugelig. Hvis du har minimal erfaring med at bygge ovne, hjælper instruktionerne dig med at opbygge et røghus med grill og andre arbejdsområder på dit websted.

Valg af model og tegning

Det første trin bestemmes med modellen. For at gøre dette skal du selv klart forstå, hvilke arbejdsområder der er behov for i rygerhuset. For eksempel er en grill med en grill nok eller giver desuden et sted til en kedel. Når du har en klar idé om, hvad du vil bygge med dine egne hænder, bliver det lettere at udvikle tegninger af et grillrøghus lavet af mursten. I mangel af erfaring i denne sag kan ordninger findes på Internettet eller bestilles fra en specialist.

Tegningen hjælper dig med at opbygge et multifunktionelt røghus med hylder, nicher, et område til opvask

I henhold til ordningen er det muligt at bygge et simpelt røghus med en brazier, der kan bruges til en brazier og grill

Valg af materialer og værktøjer

Hovedbygningsmaterialet til grill og røghus er mursten. Der kræves flere sorter af det. Til forbrændingskamre, hvor der er høj temperatur, anvendes kun mursten. De tilstødende områder er lagt ud af et andet materiale. Ildfaste mursten fungerer godt her. Det skal være fyldigt. Til at tvinge røghusets vægge er to typer mursten egnede: solid rød og dekorativ. Det første materiale er billigere, men væggene bliver grimme. Derefter bliver de genoprettet med dekorativ sten eller andet materiale. Røghusets vægge lavet af dekorative mursten koster mere, men det er unødvendigt at finere dem senere.

Derudover kræves der sand, vand, cement fra materialerne. Hovedlægningen udføres på rød ler.

Råd! Til udlægning af grillen og ildstedet er det optimalt at købe ildfast ler.

Til byggearbejde har du brug for et simpelt værktøj, der hjælper dig med at ælte mørtel og lægge mursten

Fra værktøjet har du brug for et niveau, en lodlinie, en hammer, en murske. Til blanding af en stor mængde mørtel er det optimalt at bruge en betonblander. Hvis den ikke er til stede, kan du ælte leret i bassinet med en skovl.

Valg af sæde

Et multifunktionelt røghus er ikke kun en madlavningsstruktur, men også en arkitektonisk struktur. Efter at have afholdt høje omkostninger til køb af dekorative mursten eller beklædningsmateriale er det urimeligt at bygge en multifunktionel grill et eller andet sted i baggrunden af ​​webstedet. Røgeriet skal blive en del af det arkitektoniske ensemble, men ikke forstyrre haven.

Stedet for et smukt multifunktionelt røgeri vælges i et synligt område i haven

Det er optimalt at placere et murstensrøghus i nærheden af ​​et hus eller et lysthus for ikke at løbe efter opvask. At være for tæt er imidlertid også uacceptabelt. Røg fra røgerhuset og grillen må ikke forstyrre naboer eller komme ind gennem vinduerne i dit eget hus.

Anbring ikke ovne under træer i nærheden af ​​brændbare genstande på grund af trussel om brand. Et vindblæst område er heller ikke egnet. Det er ubehageligt at lave mad i et træk.

Råd! Placer rygerhuset optimalt på det sted, hvor det er muligt at bygge en baldakin. Krisecentret beskytter murstensbygningen mod nedbør, hvilket bidrager til dens hastige ødelæggelse.

Lægningsprocedure

Oprettelse af et grillrøghus med et sted til en kedel, en grill og en grill med dine egne hænder fra en mursten, de udarbejder et detaljeret diagram over strukturen. Hun skal altid være ved hånden gennem hele konstruktionen. Ifølge ordningen er det lettere at beslutte, hvordan hver række af røghussten skal udlægges.

I henhold til ordningen kan du bygge et multifunktionelt røghus med en kedel og en brazier

Gravning og hældning af fundamentet

Opførelsen af ​​et røghus med grill begynder med at lægge fundamentet. Murstensbygningen er massiv. En pålidelig betonbase er uundværlig her. Generelt er røgfundamentets fundament en monolitisk plade med en forstærkende metalramme.

Grundlaget for grillen med et røghus hældes beton med en forstærket ramme på en pude af sand og grus

Fundamentets størrelse afhænger af røghusets dimensioner. Det gentager formen af ​​en murstensstruktur med en margen på ca. 10 cm uden for væggene. Først graves en grop i det markerede område. Dens dybde afhænger af jordens kvalitet, den forventede belastning på fundamentet fra den fremtidige grill med et murstensrøghus. Under alle omstændigheder er minimumsparameteren 50 cm.

Bunden af ​​brønden er dækket med et lag på 10 cm sand og grus. Puden er fugtet og stampet. Oven på knuststen fra stænger med en tykkelse på 10-12 mm er en forstærkningsramme bundet med en strikketråd. Forskalling er installeret langs brøndens omkreds. For at gøre basen monolitisk hældes der beton ad gangen. Det færdige fundament skal stige ca. 5 cm over jordoverfladen.

Murlægning begynder om cirka en måned. I løbet af denne tid vil betonen få sin styrke. For at forhindre, at de nederste rækker af mursten trækker fugt, er fundamentet vandtæt med to lag tagmateriale.

Første niveau

Det første trin er at forberede en mørtel til lægning af mursten. Du skal bruge to blandinger. Det første niveau af grillen med et røghus er kælderen. Det kan lægges ud på en cementmørtel. Andelene er som følger: sand - 3 dele, cement og kalk - 1 del hver. Resten af ​​rækkerne og mursten er lagt på ler. Sand tilsættes opløsningen. Dens mængde afhænger af lerets fedtindhold. Kvaliteten af ​​løsningen kontrolleres ved at danne flere kugler. Efter tørring skal de ikke knække, og når de falder ned på gulvet fra en højde på 1 m, skal de bevare deres form.

Basen af ​​et murstenrøghus kan lægges på cementmørtel med tilsætning af kalk

Den første række af basen lægges tørt ud uden mørtel. Konturen til det fremtidige røgeri er dannet af mursten. De næste rækker af basen er lagt på løsningen. Forbindelsen af ​​sømmene skal overholdes. Mursten på øverste niveau skal dække den lodrette samling på nederste række. På grund af bandagen øges væggenes styrke.

Råd! For at forbedre murværksstyrken udføres trådarmering i hjørnerne af strukturen.

Grilllægning

Efter opførelsen af ​​kælderen fortsætter de med opførelsen af ​​grillen. Her skal du igen kontrollere alt vandret og lodret med et niveau, en lodlinie. Håndværkere bruger specielle lameller med markeringsinddelinger. Alle disse enheder giver dig mulighed for at bygge lige vægge på grillen.

Efter kælderen begynder de at opføre grillens vægge fra mursten

For at danne en brazier er hjørner indlejret i murværket på det krævede niveau. De er nødvendige for at fastgøre basen.Det er lagt ud af mursten uden mørtel og efterlader 2-3 huller. Ilt flyder gennem hullerne for at holde træet brændende. Ovnlegemet er optimalt dannet af metal. Designet giver ligeledes åbninger til lufttilgang.

Ovnen og røgkammeret er lavet af metal

På samme niveau som grillen skal du lægge et område under gryden. Ovenfra er den dækket med en 10 mm tyk stålplade. Et rundt hul er skåret ud i det med en kværn, hvori en kedel vil blive nedsænket.

Når du lægger røghusets vægge, forventes det, at de første 8 rækker danner et brænde og andre nicher. Dernæst kommer overlapningen og arbejdsområderne. På det øverste niveau er der et varmrøget rygerhus, der opvarmes af flammen fra ildkassen. Bordpladerne er dannet omkring den 12. række mursten.

Røghusets endelige design er røgopsamleren. Det er lagt ud fra 10 rækker af mursten. På forsiden af ​​murværket er afsatser lavet af 17 mm og på siderne - op til 35 mm. Den sidste række i røggasopsamleren skal svare til skorstensstørrelsen.

Koldrøget røghus

En murstensstruktur med en grill og et koldt røget røghus er bygget efter en anden ordning. Især er brandkassens placering ændret. Det fjernes maksimalt fra rygekammeret. Det er optimalt, når forbindelseskanalens længde er mindst 4 m. Ildkammeret er normalt lavet tættere på jorden i bunden af ​​rygeriet. En kanal lægges fra den med et metalrør eller mursten. Afhængigt af ordningen kan den være lige eller buet.

Yderligere detaljer

Efterbehandlingsarbejder tjener som den sidste af byggeriet. Hvis røghusets vægge med grill blev lagt fra dekorative mursten, er det nok bare at forbinde samlingerne. Dette gøres, inden opløsningen har tid til at hærde.

Når du bruger dekorative mursten, er det nok at lave fugen.

Hvis rygerhusets vægge er bygget af almindelig rød mursten, ser de ikke ud til at være præsenterbare. Selvfølgelig kan du lave en samling og lade det være sådan. Det er dog bedre at skjule en sådan grill i haven. For at give røghusets æstetik står væggene over for sten og fliser. Bordplader købes færdiglavet marmor eller støbes af beton.

Råd! Du kan dekorere et rygerhus med en grill med smedede elementer malet i sort eller bronze.

Brazier og grill med et gør-det-selv røghus lavet af mursten

Et røgeri uden kedel og grill, men med grill og grill betragtes også som multifunktionelt. De bygger det efter et lignende princip. Forskellen er et forenklet diagram. Det er ikke nødvendigt at oprette en komfur med en komfur under kedlen.

Fundament

Opførelsen af ​​et rygeri uden et sted til en kedel, men med en grill, begynder med at lægge fundamentet. Først graves en grop. Bunden er dækket af sand og grus. Arranger puden. En forstærkningsramme er bundet ovenfra fra armeringsstængerne.

For at beskytte fundamentet mod højtliggende grundvand er en pude af sand og grus dækket af en sort film, og et forstærkningsnet er allerede lagt ovenpå

Efter forstærkning placeres forskalling langs brøndens kontur, hældes beton. Mindst 1 måned er tilladt for fuldstændig størkning. I løbet af denne tid fugtes betonen med jævne mellemrum. For mindre fordampning af fugt kan ovnen dækkes med folie eller dækkes med savsmuld og ofte vandes med en vandkande.

Styling

Murlægningsteknologi adskiller sig ikke fra det tidligere design. Først lægges der en vandtætning af to lag tagmateriale på en betonbase. Den første række mursten lægges tør uden mørtel. De næste 8 rækker danner bunden af ​​rygeriet. Her er der brænde. Grillens ildsted kan lægges ud af mursten, eller et trug i rustfrit stål kan svejses. Sørg for at efterlade fremspring eller indlejre metalstænger. Elementer er nødvendige til spyd eller grill.

Ofte er en ordning efterspurgt, hvor røghuset ligger på den ene kant af fundamentet, og på den anden side udstyrer de et område med grill og grill

De næste rækker danner en ildkasse med en blæser, et røghus, en røgopsamler og en skorsten. Alle nicher i en murstensstruktur kan gøres rektangulære eller buede. I det første tilfælde, når de overlapper hinanden, lægges jumpere fra et stålhjørne. For at lave en bue er halvcirkelformede skabeloner bøjet af krydsfiner. De placeres på gulvet og lægges ovenpå. For at gøre buen stærk placeres der altid en slotsten i midten.

Beklædning

Til efterbehandling af et murstensrøghus anvendes sten eller fliser på lignende måde. Det er bedst at køre væggene ud af dekorative mursten med det samme. Nicher, der ikke udsættes for opvarmning, kan lukkes med træbånd. Støbejernsdøre placeres på ildstedet og askekammeret. Bordpladen er ligeledes købt marmor eller hældt ud af beton.

Røghusets finish ser smuk ud, hvis væggene drives ud af dekorative mursten i forskellige nuancer og danner et mønster

Betingelser for brug

Til rygning i rygerhuset køber de specielle træflis. Du kan gøre det selv ved at samle spåner efter behandling af et træ med frugtsorter. Brænde bruges til grillen. Træstammer høstes på samme måde fra frugttræer. En eg vil gøre. Mindre almindeligt bruges brænde fra andre løvtræer. Det er umuligt at bruge gran, fyr og andre typer harpiksholdigt træ til rygerhuset og grillen.

Rygning og madlavning på grillen sker ved hjælp af brænde fra frugt eller løvtræer

I et stationært røghus ryges kød og fisk oftest. Fjerkrækroppe, pølser, bacon er populære. Afhængigt af opskriften er produktet røget frisk eller saltet, rå og tidligere kogt. Hvis røgeriet er koldrøget, kan du ryge pærer, svesker. De samme produkter koges på grillen, grillen eller grillen, plus du kan bage grøntsager.

Brandsikkerhed

Når en brand tændes i en ildkasse, betragtes den ikke som en open source, da kammeret er lukket af en dør. Gnister kan undertiden flyve ud af skorstenen. Denne ulempe skal tages i betragtning. For at undgå brand placeres en gnistfanger på røghusets rør.

Brasmeren er en åben ildkilde. I blæsende vejr skal du være forsigtig eller nægte at lave mad helt. Vinden er i stand til at blæse gnister ud af grillen og sprede dem over territoriet. Under alle omstændigheder er det optimalt at have en ildslukker eller installere en stor beholder med vand i tilfælde af en nødsituation med et multifunktionelt røghus.

Fotogalleri af mursten røget grill

Indgangen til gadegrill kan dækkes med murbrokker, så der ikke er snavs

Under en baldakin er en grill med et rygerhus beskyttet mod nedbør

Kombinationen af ​​dekorativ sten og mursten ser smuk ud i dekorationen af ​​røghusets facade

Træskur og andre nicher, der ikke udsættes for varme, kan lukkes med trædøre

Ved efterbehandling kan murværk kombineres med betonpuds

Konklusion

Brazier-smokehouse lavet af mursten med egne hænder kan ikke bygges om en måned. Opførelsen vil tage en hel sommer. Kun fundamentet fryser i en måned. Så er der stadig meget arbejde at gøre med at tvinge væggene ud af mursten og efterbehandling. Men i den næste sæson kan du nyde madlavning på bålet.

Give tilbagemelding

Have

Blomster

Konstruktion