Gør-det-selv-rygerhus fra en vaskemaskine: video, tegninger, fotos

Et gør-det-selv-rygerhus fra en vaskemaskine kan laves om et par timer. Husholdningsapparatet har et næsten færdigt etui til et nyt hjemmelavet produkt. Det skal kun ændres let. Et sådant røghus fungerer ved at brænde træ på den sædvanlige måde eller ved hjælp af en elektrisk spiral.

Fordele og ulemper

Før du begynder at lave et røghus, skal du finde ud af alle fordele og ulemper ved hjemmelavede produkter. Ud fra dette vises en klar idé, om der er behov for en sådan struktur derhjemme.

Der er ingen alvorlige ulemper ved et hjemmelavet røghus, på grund af hvilket du kan nægte at gøre det.

Fordele:

 1. Hvis en bortskaffet vaskemaskine ligger derhjemme, vil det gøre et rygeri helt gratis. Du bliver nødt til at betale et anstændigt beløb for en butiksanalog.
 2. Til et røghus kan du bruge en vaskemaskine eller en tromle af rustfrit stål. Dette er færdige containere, der skal laves om en smule.
 3. Når rygeriet bliver unødvendigt, er det ikke en skam at smide det, omdanne det til metalskrot eller opløse det på plader af tin med en kværn.
 4. Tromlen og vaskemaskinens krop er tyndvæggede. De vil skabe et let røghus, der endda kan føres ud i naturen.

Hvis vi taler om manglerne, er det næsten umuligt at finde dem her. Undervejs er der meninger om, at tromlens eller tankens rustfri stål ikke er fødevarekvalitet, og det er uønsket at bruge det. Produktet kommer dog ikke på nogen måde i kontakt med metal. Derudover varmes røghusets krop ikke op fra røg til en sådan temperatur, at det kan udsende skadelige stoffer.

Driftsprincip

Generelt er et røgeri en beholder, hvori mad er suspenderet. Rygning sker ved at omslutte dem med røg. I henhold til driftsprincippet er røghuse opdelt i to typer:

 1. Hvis et røghus tilvejebringes fra en koldrøget vaskemaskine, føres der røg ind i kroppen fra ilden (røggeneratoren) gennem en speciel kanal. Denne fjernelse gør det muligt at reducere temperaturen inde i ovnskabet. Produktet tager længere tid at ryge, men det varmebehandles ikke og får en gylden hud.

  For at opnå kold rygning er røggeneratoren placeret adskilt fra røghuset, og røg føres ind i arbejdskammeret gennem kanalen

 2. Det er simpelt at lave et varmrøget røghus fra en vaskemaskine med egne hænder, hvor det ikke er nødvendigt at oprette en ildsted separat og lægge en kanal fra den. Røg genereres direkte under arbejdskammeret. Produktet i rygeriet varmebehandles, koges hurtigere, men det viser sig at være let kogt.

  Under varm rygning smelter savsmuld inde i røghusets arbejdskammer fra en elektrisk spiral eller et lejrbål fortyndet under bunden af ​​beholderen

Til enhver form for røghus brændes savsmuld. Dette gøres på to måder: naturligt eller ved hjælp af en elektrisk spiral. Savsmuld brænder ikke, men smelter konstant og udsender tyk røg.

Vigtig! Til rygning kan du ikke bruge brænde fra nåletræer. Eg er god til dette. Brænde fra frugttræer betragtes som det bedste.

Brug en dåsehus eller rustfri ståltank fra en vaskemaskine for at få enhver form for røghus. Hvis dette er en automatisk maskine, vil en tromle til ilægning af vasketøj klare. Nogle gamle modeller af sovjetfremstillede vaskemaskiner blev produceret med en aluminiumstank. Det er bedre ikke at bruge det, hvis der gives varmt rygning. Fra høje temperaturer deformeres aluminium og smelter.

Fotos, diagrammer, tegninger

Rygeapparatets enhed er så enkel, at det er let at forstå det selv ved at se på et foto. Det giver ingen mening at tegne røghusets tegninger med dine egne hænder fra vaskemaskinen, da tanken allerede er brugt. Et simpelt diagram er nok til hurtigt at forstå enheden.

Generelt består et røgeri af følgende elementer:

 • arbejdskammer, hvor produkter ryges;
 • mesh eller gitter;
 • dæk med en skorsten.

Det er lettere for en nybegyndermester at samle et rygeri i henhold til den enkleste ordning fra en vaskemaskine, hvor der tilbydes varm rygning

Mere sofistikerede røghuse suppleres med andre elementer. For eksempel kan du installere en bakke til fedt, flere net inde i kammeret, men temperaturen er højere på det nederste niveau. Produktet koges hurtigere. Hvis dette er et elektrisk røghus, indeholder ordningen en spiralvarmer.

Råd! Hvis savsmuld smelter fra en ild bygget under bunden af ​​røgkammeret, skal du bruge højdejusterbare ben eller et separat stativ.

Hvordan man laver et røghus fra en vaskemaskine med egne hænder

Før du starter forsamlingen, er den første ting at gøre, at bestemme rygemetoden: kold eller varm. Det afhænger af dette, om det er nødvendigt at fremstille en ekstra røggenerator til røghuset. Imidlertid er enheden af ​​en sådan enhed kompleks. Det er optimalt for første gang at samle et varmrøget røghus fra en vaskemaskine, der består af et arbejdskammer.

Værktøjer og materialer

Da røghusets design er enkel, er der brug for en skruetrækker, tang og en hammer fra værktøjet. I højere grad vil de være nyttige til adskillelse af selve vaskemaskinen. Hvis der leveres yderligere enheder, skal du bruge en svejsemaskine, en elektrisk boremaskine og en kværn.

Svejsemaskinen er nødvendig for at svejse rygestativets stativ eller ben

Af materialerne er det nødvendigt med selve vaskemaskinen. Stativet eller benene er lavet af rør, et hjørne, en profil. Det er vanskeligt at finde et gitter af en passende størrelse. Til fremstillingen har du brug for stænger i rustfrit stål.

Forberedelse af hoveddelen

Forberedende arbejde begynder med demontering af en gammel vaskemaskine. Fjern alle fastgørelseselementer ud over elektrisk udstyr. Efterlad en bar tank. Et hul forbliver i bunden i det område, hvor pumpehjulet er placeret. Det kan svejses, men en uerfaren svejser kan ikke klare tyndt metal. Det er lettere at lukke hullet med et stik lavet af to metalskiver spændt med en bolt.

Hullet i bunden af ​​tanken fra maskinen skal druknes ud, så ilden fra ilden ikke kommer ind i kammeret gennem den, og savsmuld ikke falder

Råd! For at lette brændstofpåfyldningen kan et vindue skæres ud med en kværn på tankens sidevæg, og døren kan hænges på.

Installation af stativet

Det næste trin er at oprette et standpunkt, hvor røghuset vil stå. Hvis der er grill derhjemme, kan denne proces undgås. Det vil være muligt at lave ild i det og lægge et røghus ovenpå med savsmuld dækket i bunden.

Det er nødvendigt med et stativ til et rygerhus til opdræt af en brand under bunden

Hvis der ikke er nogen brazier, skal standen laves. En enkel mulighed er at lægge flere rækker af røde mursten tørre uden mørtel eller bruge et par slaggerblokke. En vanskeligere, men bedre måde er at svejse et stativ fra et rør, en profil eller en vinkel. Der er 4 ben for stabilitet. Det tilrådes at fremstille dem i to boltedele, så de kan justeres i højden. Dette vil gøre det muligt at hæve rygeren højere fra ilden for at reducere intensiteten af ​​ulmende savsmuld.

Palle- og gitterfremstilling

Under varm rygning drypper fedt fra produktet ned i ulmende savsmuld. De kan blusse op. For at forhindre dette skal du give en palle. Skær det ud af stålplade eller rustfrit stål. I den nedre del af røghusets arbejdskammer er der fastgjort holdere til væggene, hvorpå pallen er placeret.

Risten skal følge tankens form, have en lille afstand mellem stængerne, så produkterne ikke falder igennem

For at muliggøre mere indlæsning af produktet ad gangen leveres to net. De er svejset af rustfrie stænger. Gitteret i det første lag er placeret på forudfastsatte holdere placeret mindst 40 cm fra bunden af ​​arbejdskammeret. Gitteret på det andet niveau er placeret 25 cm højere fra det forrige element.

Ud over riste og palle giver de et dæksel til arbejdskammeret. Det kan bruges hjemmehørende i vaskemaskinen. Du skal bare lave et hul til røgudløbet.

Råd! I stedet for et låg kan tanken dækkes med jute. Materialet transmitterer perfekt røg og bevarer den rigtige mængde af det inde i arbejdskammeret.

Sorter og produktionsmuligheder

Vaskemaskiner fås i forskellige konfigurationer: runde og firkantede, konventionelle og automatiske. Rygeapparatets enhed afhænger af teknikens designfunktioner.

Fra en gammel vaskemaskine

Husholdningsapparater i sovjetisk stil blev oftest produceret i form af en tønde. Den består af en dåskasse og en rustfri ståltank. For at samle et røghus fra en gammel vaskemaskine med egne hænder skal du først adskille det. Der er få detaljer. Demonter motor, pumpehjul, urværk og nogle fastgørelseselementer.

Maskinens blikhus fungerer som et stativ

Af hensyn til røghusets effektivitet er det optimalt at finde en anden rustfri tank af samme størrelse. Hans bund er afskåret med en kværn. Den resulterende ring bruges til at opbygge den første tank. De kan svejses sammen eller boltes sammen.

Maskinens tinlegeme, som tanken er fastgjort til, fungerer som et stativ. I sidevæggen skæres rektangulære vinduer ud over hinanden med en kværn. Brænde er fyldt gennem dem for at skabe en brand. Inde i arbejdskammeret hældes savsmuld på bunden, pallen og ristene hænges op. Dæk alt ovenfra med et låg.

Elektrisk røghus

Fordelen ved et elektrisk røghus er, at der ikke er behov for konstant at holde ilden brændende. Savsmuldsmuldere på grund af opvarmning af en spiral eller varmeelement. Der er dog også et minus. Et selvmonteret røghus fra en vaskemaskintank bruger meget strøm, da et varmelegeme har brug for mindst 1 kW.

Varmeelementet er monteret i bunden af ​​tanken, hvor savsmuld vil hældes

Det er ikke nødvendigt at skabe et højt stativ til et elektrisk røghus. Nok små fødder til bedre stabilitet og hæve bunden fra jorden. Varmelegemet er velegnet til et lukket luftvarmeelement eller en spiral fra en elektrisk komfur. I den anden version er det åbne element fastgjort på et dielektrisk ikke-brændbart materiale.

Varmekontakterne føres ud gennem hullerne i bunden uden for arbejdskammeret. Også her er der tilvejebragt dielektriske indsatser for at forhindre dannelse af en kortslutning. Yderligere handlinger er rettet mod det interne arrangement af røgeriet: palle, riste, låg.

Råd! For at regulere varmeintensiteten af ​​spolen kan den tilsluttes via en trådreostat.

Ud af tromlen

En moderne maskine har en helt anden enhed. For at samle rygerhuset fra vaskemaskinens tromle med dine egne hænder skal du fjerne det derfra. Hvis husholdningsapparaterne er designet til sidelæsning, er der ikke behov for forberedende trin. Tromlen installeres på en svejset støtte med lastevinduet opad, hvorefter de fortsætter til det interne arrangement.

Tromle fra en sidemæssig automatisk maskine kræver ikke ændringer

Tromledesignet på den top-loading maskine er lidt anderledes.Den har en læssedør på siden, og enderne er blinde på begge sider. Ved en sådan tromle er den ene af de blinde sider afskåret med en kværn, og den anden bruges med bunden af ​​røgerhuset. Påfyldningsdøren er nyttig til tilsætning af savsmuld.

Rygning regler

Efter ændringen kan du ryge kød, bacon, fisk, grøntsager og andre produkter i vaskemaskinen. Essensen af ​​processen er, at savsmuld hældes på bunden. De bringes til ulmende ved at brænde en ild eller en fungerende elektrisk varmelegeme. Produkterne lægges ud på ristene. Der er et lille hul mellem dem, så de er godt indhyllet i røg.

Ved at åbne læssedøren kan du justere temperaturen inde i kammeret

Rygningsregler afhænger af den valgte opskrift og det valgte produkt. For hver variant opretholdes den anbefalede temperatur inde i kammeret. Det kan reduceres ved at åbne låget eller påfyldningsdøren.

Kold rygning er altid langvarig. For eksempel skal kød eller hjemmelavede pølser ifølge en eller anden opskrift ankomme i røg i flere dage. Varm rygning er altid hurtig. Nogle gange er 2-3 timer nok til fuld beredskab. Grøntsager ryges endnu hurtigere.

Konklusion

Et gør-det-selv-rygeri fra en vaskemaskine kan samles derhjemme. Designet vil være økonomisk og funktionelt. Det er på ingen måde ringere end butikens modstykke.

Give tilbagemelding

Have

Blomster

Konstruktion