Gør-det-selv-rygerhus fra en 200 liters tønde: tegninger, fotos, videoer

Gør-det-selv-røghus fra en tønde giver dig mulighed for at spare på at købe en enhed, få muligheden for at tilberede kød, varmrøget fisk. Fremstillingsprocessen er ikke så kompliceret, som den ser ud ved første øjekast. Det vigtigste er at gøre dig detaljeret fortrolig med princippet om driften af ​​et hjemmetrøghus, mulighederne for dets arrangement og følge en klar algoritme for handlinger.

Valg af tønde og forberedelse

For at et hjemmelavet røghus fra en tønde, der er lavet i hånden, skal være pålidelig i drift, skal du overholde følgende tip til valg og forberedelse af det:

 1. Til fremstilling af et røgeri er det bedre at bruge en metaltønde, plastbeholdere er ikke egnede her, de kan ikke modstå høje temperaturer, når der ryges produkter. Træbeholdere skal bruges til kold behandling.
 2. Metaltromlens volumen skal være 200 liter. Før arbejdet påbegyndes skal beholderen, som var i drift, rengøres, resterne af kemikalier, en bestemt lugt skal neutraliseres. Til disse formål skal den brændes indefra med en blæselampe, derefter fyldes med vand og efterlades i flere dage.
 3. Hvis metalbeholderen er helt forseglet, skal låget skæres af; det er perfekt til opsamling af fedt, der strømmer ned under rygning. Du får en slags bageplade.
 4. For at lægge brænde i bunden af ​​tønden skal du give en ovn. For at gøre dette skal du skære et rektangulært hul, der er 30 cm bredt og 20 cm langt. En dør er lavet af det resulterende metalfragment, hængslerne er svejset, håndtagene er installeret og udstyret med en låseknap.
 5. For at arrangere en skorsten på den anden side af beholderen skal du lave et rundt hul. Langsgående huller skæres i bunden under blæsning, hvilket vil bidrage til bedre forbrænding, hurtig fjernelse af aske. Men der er en advarsel: hullerne bør ikke være for brede, ellers falder træet ud.

En tønde til et hjemmelavet røghus skal først gennemføres fyring for at udelukke skadelige stoffer indefra

Princippet om varm rygning i en tønde

Før du laver et røghus fra en tønde med dine egne hænder, skal du forstå, hvad der er det grundlæggende ved varm rygning, hvordan de adskiller sig fra den kolde metode til behandling af råmaterialer. Denne teknologi skiller sig ud for sin sikkerhed, effektivitet og hastighed ved tilberedning af kød og fisk. Halvfabrikata inde i tønden behandles med røg fra ulmende flis, dens temperatur er i gennemsnit 70 ° C.

Rygningsproceduren kan vare 2 timer, op til 2 dage. Efter tilberedningen har produkterne en udtalt behagelig aroma og smag, de er ret saftige, de kan indtages med det samme. Dette er den største forskel fra kold rygning, hvor produkterne ryges i 4 dage.

Varianter af varmrøgede røgkasser fra en tønde

Et varmrøget røghus fra en 200 liters tønde har et simpelt design, der er også moderniserede muligheder, hvor der er yderligere muligheder såsom at indstille et specifikt temperaturregime. De mest almindelige typer rygere er:

 1. Lodret... Denne enhed er enkel i design, ildstedet kan udstyres inde i tønden eller være adskilt fra kammeret. Denne installation kan kun bruges til varm rygning.
 2. Vandret. Røghuset tilhører kategorien universal, det er godt at bruge det - både som en brazier og som en grill. Ifølge fremstillingsprincippet ligner det en samling fra en gasflaske, men med sine egne finesser. Fordelen ved et vandret røghus er den jævne fordeling af røg. Men der er også en ulempe - den har en svag grad af tætning.
 3. Fra to tønder... Den ene beholder er nødvendig til fremstilling af ildkassen og den anden til kamrene til halvfabrikata. Det varme rygningsudstyr har vist sig at være praktisk og effektivt, og det er hurtigt og praktisk at lave mad i det.

Diagrammer og tegninger til et røghus med egne hænder fra en tønde

Alle kan lave et røghus med egne hænder af en jerntønde, hvis du har et diagram og overholder produktionsteknologien.

Diagrammet hjælper med at forstå enhedens funktionsprincip

Røghuse kan variere i struktur

Enheden er velegnet til forarbejdning af både kød og fisk

Hvordan man laver et vandret, varmt røget røghus fra en tønde

Processen med at lave et varmrøget røghus fra en tønde med dine egne hænder er som følger:

 1. Lav en markering for låget på siden af ​​jernbeholderen, og skær det ud med en kværn. Den kan være rund, firkantet eller rektangulær i form. Alternativt kan du skære tønden i to stykker.
 2. Installer metalstrimler for at forhindre låget i at falde inde i rygeren. Både færdige strimler og en fælg taget fra en anden tønde gør det. Du kan tage nitter til fastgørelse. Først skal du bøje stangen i form af beholderen, lave huller og lægge den på.
 3. Installer hængslerne på dækslet. Huller laves først, og derefter bruges nitter. Du skal gøre det først på den ene side og derefter på den anden. Det er her vigtigt, at alt er på niveau uden forvridninger.
 4. Lås håndtaget til dækslet. Fastgørelse finder sted gennem hullerne med bolte.
 5. Lav en skorsten af ​​et rør, en armatur, placer den i bunden af ​​rygerhuset på siden. Til konstruktionens tæthed bruges bolte til at fastgøre det. Du kan bruge en svejsemaskine til samling af dele.
 6. Installer gitteret inde i strukturen ved at bore hullerne. Tænk over stativet. Det er optimalt at bruge en "ged", men du kan simpelthen finde tønden et tidligere klargjort sted.
Råd! For at undgå, at dækslet falder i den modsatte retning, er det umagen værd at anbringe en begrænser fra kæden, der fastgør den ene ende på en fast del af strukturen og den anden på lugen.

Hvordan man laver et varmt røget røghus fra to tønder

Instruktioner til at lave et røghus fra to tønder med dine egne hænder med et foto:

 1. Forbered 2 metalbeholdere, rengør dem for maling. Det er bedre at tage tønder - den ene er stor til rygekammeret, den anden mindre til brændkammeret. Designet svarer til bogstavet T.
 2. I en stor beholder skal du skære sidevæggen ud i hele længden og 1/3 af omkredsen.
 3. Fastgør dækslet på hængslerne.
 4. Lav huller 10 mm til installation af stålstænger med en diameter på 8 mm, der afgår fra bunden af ​​rygekammeret 1 og ½ af disse afstande. Lav en palle, riste. Monter dem på stålstænger.
 5. Anbring den mindre tromle i lodret position. Fjern først topdækslet, og skær det, så dockingen med rygerummet finder sted så tæt som muligt.
 6. Skær derefter døren ud, hvor det større hul vil være til brænde, og det mindre over bunden - til at blæse, fjerne aske. De er fastgjort til hængslerne.
 7. Fastgør ristens metalrist inde i beholderen mellem dørene, dens tykkelse skal være mindst 5 mm.Installer skorstenen ved at skære et hul med en diameter på 100 mm øverst bagpå. Saml alle dele af rygerhuset.

Varmrøget lodret røghus fra en tønde på 200 liter

For at fremstille et varmt røget røghus fra en tønde skal følgende rækkefølge følges:

 1. Skær den øverste del af i en forseglet tønde. Det resulterende fragment er velegnet til pallen.
 2. Lav en 20x30 cm dør i bunden af ​​beholderen, og læg den på tønden ved hjælp af svejsede hængsler.
 3. Lav huller i bunden til blæsning og rengøring af aske. Opdel beholderen i 3 lige store dele, fastgør bunden af ​​metal med en tykkelse på 4 cm eller mere med 1/3.
 4. I overensstemmelse med rørets mål udgør beslaget et hul til skorstenen.
 5. Svejs benene til rygeren for at skabe et luftrum.
 6. Lav en bakke til opsamling af fedt fra låget. Du kan installere det på stænger, der træder tilbage 15-20 cm fra bunden.
 7. Lav en base til gitteret og installer det. Monteringsstænger, der er monteret på tankens fire sider, er egnede som hængsler. Det vigtigste er, at grillen kan nås uden problemer.
 8. Lav et låg til en ryger med et håndtag.

Gør-det-selv elektrisk røghus til varm rygning fra en tønde

Du kan samle et røghus med dine egne hænder fra en 200 liters tønde i henhold til følgende skema:

 1. Forbered beholdere, rengør, vask.
 2. Installer møbelhjul. De er monteret i bunden af ​​beholderen for at forenkle processen med at transportere rygerhuset.
 3. Installer kogepladen. Først skal du fjerne dækslet fra enheden, fjerne alle "indersiden" fra kroppen og efterlade varmeelementet. Fastgør det ved hjælp af skruerne.
 4. Installer et termometer. Efter boring af et hul øverst på tønden monteres en mekanisk enhed. Ifølge hans aflæsninger vil det være muligt at bestemme temperaturen inde i hjemmets røgeri.
 5. Installer pallen. Som det kan du bruge en bageplade med en diameter på 50 cm. Placeret i midten af ​​tanken med hullerne til fastgørelse.
 6. Udstyr skorstenen. Åbningen til røgudgangen er lavet i låget, dens diameter er 5 cm. Du kan åbne spjældet efter 10-20 minutters drift af røghus, når den første røg dukker op. Åbningen åbnes for at regulere luftstrømmen.
 7. Installer en beholder til opsamling af savsmuld. En metalgrill er fint her. Alternativt kan du bruge en støbejernspotte.
 8. Placer en rist eller stænger til halvfabrikata øverst på tønden.
 9. Tilslut enheden til lysnettet.
Råd! I mangel af et låg er burlap i stedet egnet til rygeriet. Når du bruger den, tilberedes maden lidt hurtigere, hvilket skal tages i betragtning.

Andre muligheder for røget fra en tønde med egne hænder

Ud over standardrygere er der også andre sorter. Hver af dem har sine egne produktionsegenskaber.

Med en ildkasse indeni

Denne mulighed er kun acceptabel for produkter, der ryger varmt. Du kan samle en boligenhed ved hjælp af følgende teknologi:

 1. Placer tønden lodret.
 2. Lav flere huller i bunden af ​​beholderen for at forbedre luftstrømmen.
 3. Skær en rektangulær åbning i bunden af ​​tønden. Stablingen af ​​brænde finder sted gennem den. Lav en hængslet dør af det opnåede metalfragment. Du kan styrke den ved at bruge en jernstrimmel og fastgøre den på de frie kanter.
 4. Udstyr en anden bund i en afstand på 1/3 af hele højden.
 5. Installer en skorsten fra siden af ​​tønden, og lav et hul til røret.
 6. Anbring risten øverst på rygeren.
 7. Lav et perforeret betræk af en metalcirkel af træ.

Universel

For at samle et varmrøget røghus med dine egne hænder fra en tønde skal du følge den samme rækkefølge af handlinger som ved fremstillingen af ​​en lodret struktur med undtagelse af ildkassen.

Røggeneratoren er en enkel og effektiv løsning til produktion og levering af røg til kamre med halvfabrikata

Der er lavet et hul i tankvæggen til røret, der går fra røggeneratoren.Når røghuset placeres på et specielt bestemt område til det, kan røret udstyres i bunden af ​​tønden.

Med blæselampe

For at samle et røghus med dine egne hænder ved hjælp af en blæselampe skal du:

 1. Foretag forberedende foranstaltninger ved at rengøre beholderen.
 2. Brug en svejsemaskine til at svejse stængerne, der skal bruges til rygeprodukter.
 3. Lav et hul i bunden af ​​tanken, svejse en holder med en indvendig gevind. Forbered et stykke rør, hvor den ene ende er svejset tæt, og den anden har en tråd.
 4. Lav et låg til rygerhuset, i diameter skal det overstige cylinderdiameteren. Giv et håndtag for nemheds skyld.
 5. Når røgeriet er klar, læsses produkterne, en blæselampe ledes til røret.

Fra en trætønde

Denne version af hjemmets røgeri adskiller sig ikke kun i funktionalitet, men også i dekorativitet. For at skabe det er det nødvendigt at udstyre en kanal til passage af røg, som ildkassen, i jorden og gemme sig under et jordlag.

En ryger fra en trætønde med en kompetent tilgang kan blive en del af landskabsdesignet

På et tidspunkt, hvor rygerhuset ikke er i brug, kan det dækkes med et låg, hvor det er godt at arrangere en blomsterbed. Du kan endda dekorere det med et stykke græsplæne. For at øge dekorativiteten er træløbet dekoreret med natursten.

Regler for tønderygning

For at varme røget produkter skal have en behagelig smag og aroma, er det værd at overholde visse anbefalinger. Det er også vigtigt kun at købe friske produkter.

Hvad kan ryges i en tønde

I et hjemmelavet røgeri kan du tilberede fisk og hjemmelavet kød og vildt og fjerkræ samt pølse. For at give en særlig smag bruges frugttræ, vinranker, enebærbær som brændstof. Hardwoods er også velegnet til rygning.

Tid og temperatur for rygning i en tønde

Processen med varm rygning af halvfabrikata sørger for at opretholde temperaturen i et bestemt interval - 80-120 ° C. Det er med sådanne indikatorer, at en række nødvendige processer kan forekomme: proteindenaturering, forekomsten af ​​røgfyldte partikler inde i de anvendte råmaterialer, dannelsen af ​​juice og fedt. Varigheden af ​​varmebehandlingsperioden er 40 minutter - 3 timer.

Afhængigt af typen af ​​halvfabrikata er tiden og temperaturen inde i tønderen forskellig:

 1. Til fisketilberedning er temperaturen 80-120 ° C, 40 minutter - 1 time.
 2. Til rygning af hjemmelavet kød er temperaturen 90-110 ° C, 2-3 timer.
 3. Til vildt skal temperaturen i røgerhuset være mellem 90-120 ° C, og procestiden skal være 3 timer.
 4. For fjerkræ i en tønde skal temperaturen være fra 80 til 100 ° C, og tiden skal være 30 minutter - 1 time.
 5. Til rygning af hjemmelavede pølser holdes temperaturen inden for 60-120 ° C, og tiden er 1-2 timer.

Professionel rådgivning

Et hjemmetrøghus fra en tønde tillader varmebehandling af råvarer med røg, hvis temperatur varierer fra 80 til 120 ° C. Der er nogle tip til brug af denne konstruktion:

 1. Før fremstillingen skal beholderen til røgerhuset gennemgå grundig forberedelse, der skal ikke være spor af maling, der skal ikke være nogen specifik lugt.
 2. Det er ikke værd at bruge nåletræer som brændstof på grund af den store mængde harpikser, dette vil kun forværre produktets smag.
 3. Læg ikke for meget træ i brændkammeret for at forhindre, at de færdige produkter bliver bitre. 1-2 håndfulde flis er nok.
 4. Det er kun nødvendigt at tænde chipsene, efter at råmaterialerne er lagt i røghuset.
 5. For at justere temperaturregimet er det nødvendigt enten at reducere eller øge ulmningen af ​​chips.

Video om, hvordan man laver et gør-det-selv-rygerhus fra en tønde:

Konklusion

Gør-det-selv røghus fra en tønde er en fantastisk måde at få velsmagende og aromatiske produkter med en røg i dit landsted. Det er ikke svært at klare det, det vigtigste er at beslutte designmuligheden og følge produktionsteknologien.

Give tilbagemelding

Have

Blomster

Konstruktion