Sådan holder du grise om vinteren

Om vinteren elsker en gris at løbe ud i sneen, boltre sig, stikke næsen i sneen. Sådanne gåture er dog kortvarige og accepteres ikke for alle racer. Hvis spørgsmålet som helhed vedrører opbevaring af dyr i kulden, er det her nødvendigt at tage højde for mange nuancer.

Kan svin holdes udenfor om vinteren

I teorien er de fleste indenlandske racer tilpasset kolde klimaer. Voksne svin tåler frost, de kan endda grave sig ned i sneen. På den russiske føderations territorium praktiseres koldhold af svin. Imidlertid er teknologien anvendelig til opfedning af svin. Søer og babyer har brug for en varm stald.

I næsten alle regioner i Rusland bortset fra de nordlige regioner gør klimaforhold det muligt at holde svin af koldt resistente racer i en kold pen. For at dyr nemt kan overleve vinteren, skal du skabe komfort for dem. Indgangen til den kolde pen er dækket med presenning eller andet tæt materiale. Gardinet lukkes fra trækket og reducerer varmetabet fra svinene selv.

Vigtig! Træk er især farlige for svin om vinteren. Dyr kan få lungebetændelse.

Det er godt at hæve gulvet i en kold svinesti over jorden. Strukturen er installeret på et søjleformet fundament, eller understøtninger er lavet af jernbanesveller. Hævet svinesti oversvømmer ikke smelte, regn og grundvand. Gulvet og sengetøjet forbliver altid tørt. Smarte løsninger kan hjælpe med at reducere sandsynligheden for kladder. Hvis svinepennens vægge samles fra brædder, er alle samlinger forseglet maksimalt. Indgangen er skåret fra den side, hvorfra vinden blæser sjældnere. Taget er udstyret under hensyntagen til en tæt pasning til den øverste del af væggene. Sne og spray af regn vil blæse gennem revnerne efter træk.

Kompleksiteten ved at eliminere negative konsekvenser afhænger af placeringen af ​​Corral, jordens sammensætning på stedet. For eksempel absorberer lerjord ikke fugt godt. Vand stagnerer på overfladen. Hvis du lægger en pen til svin på sådan jord og endda vælger bunden af ​​stedet, dannes der permanent snavs hele året rundt.

Hvilken temperatur tåler svin udenfor om vinteren?

Hvis vi karakteriserer dyr generelt, er det umuligt at svare nøjagtigt på spørgsmålet om minimale lave temperaturer. Hver race er tilpasset specifikke forhold. Hvis svin opdrættes i lang tid under barske forhold, får hver efterfølgende generation akklimatisering. For at holde svin om vinteren for at give et positivt resultat, når man vælger en race, tages der hensyn til, hvilken minimumstemperatur dyrene modstår.

Følgende racer af svin betragtes som de mest kolde resistente:

 • Ungarsk mangalica;
 • Nordkaukasiske;
 • Oxford Sandy;
 • Sibirisk-nordlige;
 • Sorte.

Gode ​​resultater opnås fra Berkshire, Breit og Gloucester plettet svin.

Funktioner ved at holde grise udendørs om vinteren

Hvis du beslutter at holde grise i kulden om vinteren, er det ikke nok at vælge den rigtige race. Dyr skal passes ordentligt:

 • God ernæring øger kroppens modstand mod koldt vejr. Grise får foder rig på mineraler og andre næringsstoffer.
 • For svin i forskellige aldre er det nødvendige temperaturregime angivet.Søer med unge dyr tildeles separate rum, varmeapparater er installeret, for eksempel en rød lampe.
 • Uanset alder er svinene beskyttet mod træk til det maksimale om vinteren.

Babyer født om vinteren er udstyret med svag immunitet. De forsøger at vaccinere grise tidligere for at beskytte dem mod sygdomme.

Sådan opbevares grise i en svinestald om vinteren

Til højre betragtes grisestuen som det bedste sted at holde smågrise hjemme om vinteren, da bygningen 100% beskytter dyrene mod nedbør og andre negative faktorer. Indendørs er det lettere for en person at kontrollere svinens betingelser og om nødvendigt ændre dem. Hvis indholdet finder sted i en svinestald, skal der gives åben gang. Grise har brug for et sted at boltre sig.

Med koldt vejr bruger dyrene mere energi på naturlig opvarmning og genopfylder den med forbedret ernæring. Men når svin spiser foder, afsættes fedt tungt. Denne funktion er direkte relateret til formålet med at holde husdyrene og arrangere svinestien. Hvis svin holdes på svinefedt, har svinestien brug for en lille, der skaber minimal mobilitet for svinene. Kødracer bør ikke opbevare meget fedt. Grise om vinteren har brug for en rummelig svinestald med en gåtur. Legende dyr forbrænder fedt.

Vanskeligheden ved at holde grise om vinteren er det ekstra arbejde med kuldet. Dyr vokser godt og bliver ikke syge, hvis de holdes tørre og rene. Svinene er dog sjusket. Ejeren bliver ofte nødt til at skifte kuld i svinestalden om vinteren.

Råd! Moderne dybt sengetøj med gavnlige bakterier gør det let at holde grise indendørs. Derudover genererer mikroorganismer, der genanvender organisk affald, varme, hvilket er ekstra opvarmning til en kold svinestald om vinteren.

Tørre grise og ren luft inde i svinestien understøttes af naturlig ventilation. Luftkanalerne føres ud på gaden, men de skal være udstyret med kontrolspjæld. Mekanismen giver dig mulighed for at kontrollere luftudveksling, reducere varmetab om vinteren.

I videoen indholdet af svin på dybt strøelse:

Hvilken temperatur skal være i en svinestald om vinteren

Temperaturregimet om vinteren opretholdes forskelligt for hver svinealder. For voksne og unge dyr ældre end 165 dage er det optimalt at vedligeholde fra + 8 til + 15 omC. For unge svin er temperaturen i svinestien gunstig i området fra + 14 til + 20 omC. En so med nyfødte babyer holdes ved en temperatur fra + 20 til + 23 omFRA.

Sådan fodres grise om vinteren

Efter 15 dage fra fødselsøjeblikket introduceres supplerende mad i babyens diæt. Unge får:

 • Kartoffelmos. Maden gives lidt varm i små portioner, så resterne ikke syr i truget. Kartoffelmos blandes med foderkoncentrater, der øger kalorieindholdet i mad.
 • For at genopfylde vitaminer får babyer hakkede røde gulerødder, tørrede brændenælder. Brug høinfusion, havremælk til at drikke.
 • Ammende svinemælk er jernfattig. Unge får injektioner for at genopfylde det. Benmel, knust kridt, fiskeolie tilsættes til mad.
 • Fodring af unge dyr, der vokser uden en so, udføres med fuldmælkserstatninger. Du skal dog følge normen. Hvis unge svin overspiser, er der en trussel om gastrointestinal sygdom.

Om vinteren fodres voksne grise med foder beriget med mineraler, vitaminer, næringsstoffer. Grøntsager, hø, korn indføres i kosten.

Funktioner ved faring om vinteren

Hvis grisen suges, og temperaturen er under frysepunktet i stalden, vil kuldet og søen selv dø. Kold er den største trussel mod et voksen dyr fra yveret. Sø udvikler mastitis i frost og våd strøelse. En sygdom hos en gris er vanskelig at behandle, det er lettere at lade dyret gå til slagtning.

Før og efter faring bør soen ikke få lov til at gå ud i en kold sti om vinteren. Nyfødte babyer er forsynet med masser af tørt sengetøj.Drikke gives kun varmt, rengøringen af ​​drikkeskålene og foderautomaterne overvåges. Soen får kun foder af høj kvalitet. Derudover overholder de diætnormen. Ungeudviklingen afhænger af den korrekte fodring af grisen, da alt, hvad moderen spiste, overføres til babyerne med mælk.

Den drægtige so får:

 • ikke råddent affald af grøntsager, frugter;
 • tørt løv af frugttræer, kridt, træaske;
 • proteinholdigt foder;
 • koncentrater.

Svinemat skal være frisk, ikke sur.

Temperaturen overvåges konstant. Til opvarmning inkluderer de røde lamper, IR-varmeapparater og andre enheder.

Vietnamesiske svineacer er nu populære i mange husstande. Dyr er ikke lunefulde og uhøjtidelige til vinterholdning. Svinepleje er ens. Den drægtige so får varme. For at holde små smågrise om vinteren hældes en masse strøelse i en varm pen. Unge dyr er gennemboret med præparater, der indeholder jern. Nyttige tilsætningsstoffer til fodring er fiskeolie, benmel, kridt. Vietnamesiske grise får kul til at gnave, hakket hø hældes i føderne. Smågrise fodres om vinteren tre gange om dagen.

Råd! Godt fodertilsætningsstof Vietnamesiske svin tricalciumphosphat virker.

Sådan opbevares smågrise i et koldt skur om vinteren

At have en kold stald er bedre end at holde grise udendørs, men lokalerne skal være forberedt. Overholdelse af selve teknologien er vigtig. En hangar er ofte et koldt skur til svin. Strukturen består af en ramme, hvor forteltet er det enkleste husly. Denne svineholdteknologi har mange tilhængere og modstandere. Et plus er designets enkelhed, de minimale omkostninger ved konstruktionen. Ulempen er det høje foderforbrug. I et koldt skur bruger grise meget energi på opvarmning og genopfylder det med mad med højt kalorieindhold.

Uanset hvor godt forteltet strækkes, vil varmetabet være enormt. Et tykt lag kuld fungerer som opvarmning for svin. Det skiftes 3-4 gange om måneden. Men med øget fodring af svin øges mængden af ​​organisk affald. Kuldet bliver hurtigere tilstoppet med gødning, der opdrættes orme og farlige mikroorganismer indeni. Når dyr spiser eller renser i masse, kommer parasitterne ind i kroppen. Smitsomme og svampesygdomme hos svin forekommer. Brug ikke bio-strøelse i en kold stald. De gavnlige bakterier vil simpelthen dø i kulden.

At bygge en kold stald reducerer omkostningerne, men øger lønomkostningerne ved pleje af svin. Søer og unge dyr kan ikke opbevares i hangarer, de har brug for varme. Ifølge landmænd, der har prøvet teknologien, er svin opdrættet i en kold stald imidlertid mere hærdede. Dyrenes krop modstår farlige sygdomme.

Sådan holder du smågrise varme i en kold stald

Først og fremmest sikres svinernes komfort om vinteren inde i en kold stald ved at fjerne træk. At efterlade huller er uacceptabelt. Udstyr den naturlige ventilation til hætten.

På gulvet får dyrene varme om vinteren fra et tykt lag strøelse. Den igangværende proces med rådnende organisk materiale er negativ for svin med hensyn til sanitet, men det har sine fordele. Putrefaktive mikroorganismer genererer ligeledes varme, hvilket er yderligere opvarmning.

Hvis søer og unge dyr skal holdes, placeres specielle huse inde i den kolde hangar. Grisene er udstyret med elektrisk opvarmning. Flytbare bure er fastgjort til husene for at hjælpe med at fodre de unge.

Konklusion

Grisen skal holdes i et behageligt miljø om vinteren, selvom racen er koldtbestandig. Overtrædelse af teknologien vil føre til overforbrug af foder og opnå en svag stigning.

Kommentarer (1)
 1. Små grise ryster og pakker sig ind i hø, kan de vænne sig til en kold stald

  02/20/2021 kl. 02:02
  Natalia
Give tilbagemelding

Have

Blomster

Konstruktion