Tomat Zhigalo: anmeldelser, fotos, udbytte

Det ser ud til, at intet kan overraske erfarne gartnere og sommerboere. Opdrættere sover imidlertid ikke og prøver at forbløffe ikke kun med velsmagende, men også originale sorter af grøntsager. Tiden viser, hvad elskere af hjemmelavede tomater foretrækker.

Beskrivelse af sorten

Zhigalo blev sådan en ekstraordinær tomat. Uregelmæssigt formede frugter ligner eksotiske oversøiske grøntsager og har en dæmpet rød farve.

Smagen af ​​tomater kan beskrives som sød, men ikke sukker. I form ligner frugten en pølse og vejer beskedent - 100-125 g. Derfor kan vi sige, at højt udbytte ikke tilvejebringes efter vægt, men af ​​antallet af modne tomater. På en pensel er 5-7 stykker bundet (som på billedet).

Den modne frugt adskiller sig ikke i tæt papirmasse, har få frø, og husmødre bruger den med succes til fyldning. Gigalo tilhører mellemmodne tomatsorter, og derfor vises de første modne frugter ikke tidligere end 98-104 dage.

Standardbusk af tomater Zhigalo-sorterne har et ret kompakt udseende og vokser til en højde på 40-46 cm. Zhigalo tilhører de afgørende tomatsorter. Det vil sige, at busken praktisk talt ikke forgrener sig og uafhængigt stopper med at vokse i højden uden hjælp fra en gartner.

Vigtig! Et særpræg ved standardtomater er et underudviklet rodsystem. Derfor kan tomater i et begrænset område plantes tættere og samtidig høstes mere.

Fordele ved Zhigalo-tomater:

 • rigelig frugtning, fra en busk kan du høste dobbelt så meget som fra andre tomatsorter;
 • busken behøver praktisk talt ikke at klemme;
 • kan dyrkes i et drivhus og udendørs;
 • uhøjtidelig i pleje;
 • webstedets område gemmes.

Blandt ulemperne ved Zhigalo-sorten er det værd at bemærke modtageligheden for natskyggesygdomme. Nogle gartnere bemærker skrælens øgede tæthed, hvilket ikke er særlig behageligt, når de spiser frisk frugt.

Plantnings- og plejeregler

Der er ingen specielle hemmeligheder til dyrkning af Gigalo-sorten. Ved dyrkning af tomater anvendes frøplanter og frøplantemetoder.

Dyrkning af kimplanter

 1. For at opnå spirer plantes frø i specielle beholdere. Det er bedre at forberede frugtbar jord på forhånd. En fremragende mulighed er at købe en færdiglavet pottejordblanding til tomatplanter i en specialbutik.
 2. For yderligere at beskytte planterne mod sygdomme anbefales det at forbehandle frøene: det er nok at holde dem i en 1% opløsning af kaliumpermanganat i tyve minutter. Derefter vaskes de i rent vand.
 3. Jorden i kassen løsnes og fugtes. Frøene til Zhigalo lægges ud i specielt forberedte lave riller og drysses med jorden (ca. et halvt centimeter lag). Beholderne er tæt dækket med folie og anbragt på et varmt sted med en lufttemperatur på mindst 21 ° C.
 4. Så snart de første skud med blade vises, bliver det muligt at plante kimplanterne i separate kopper. I fremtiden hærdes kimplanterne let, før de plantes i åben jord - lufttemperaturen sænkes med 5-7 ˚ С.

I et drivhus eller åben grund kan kimplanter plantes, så snart varmt vejr sætter ind, undtagen uventet frost.

Plantning af frø i åben grund

Med denne teknologi til dyrkning af tomater udføres frøspiring først. Således kan du opnå tidligere spiring af kimplanter af tomater af Zhigalo-sorten. For at spire frø placeres de i en linnedpose og dyppes i varmt vand i ca. 12 timer.For at holde frøene kølige ændres vandet med jævne mellemrum. Spirede frø begraves i to stykker i huller gravet i et specielt forberedt område.

Det er muligt at plante kimplanter i henhold til to ordninger: lineær og skakternet.

 1. Med den lineære metode er afstanden mellem buskene i en række 25-30 cm, og en afstand på 60-70 cm holdes mellem to rækker.
 2. Med skakmetoden afstand i række mellem buske lav 50-55 cm mellem rækker - 70-75 cm (som på billedet).

Så snart frøene spirer, og der vises to blade på kimplanterne, tyndes kimplanterne ud - en stærkere plante efterlades i hullet, og den svage spire trækkes ikke ud, men skæres af for ikke at skade naboen.

Vigtig! Ved plantning af tomater af Zhigalo-sorten i henhold til ethvert skema forbliver afstanden mellem senge inden for 90-100 cm.

Binding af tomater

Da Zhigalo-sorten er underdimensioneret, er der en opfattelse, at det ikke er nødvendigt at binde det. Det menes, at en tomat har en stærk stamme og et udviklet rodsystem, der allerede er i gang med spiredannelse. Når et stort antal frugter modnes, kan Zhigalo-busken dog bryde / falde ned med stærke vindstød. Derfor anbefales det at give hver busk en støtte, selv under forberedelsen af ​​senge og huller.

Råd! I regioner med et køligt klima skal strømpebåndet udføres for at forhindre plantesygdomme, så frugterne ikke falder til jorden.

I varme områder kan du undvære understøtninger. Zhigalo-buske lægges på jorden og beskytter jorden mod udtørring. Det tilrådes kun at pre-mulch jorden.

Vanding af tomater

Zhigalo tomat sort behøver ikke nøje opmærksomhed og pleje. Da plantens rodsystem er placeret tæt på jordoverfladen, er det nødvendigt at være opmærksom på overdreven fugt i jorden. Det er værd at navigere ved jorden - når det tørrer, vand det.

Advarsel! Det anbefales at undgå at få vand på plantens stilke og stilk.

Efter vanding skal jorden løsnes for at sikre god luftudveksling.

Top dressing af tomatbuske

3-4 dage efter udtynding af kimplanterne kan du udføre den første fodring af Zhigalo-tomater. En passende befrugtningsmulighed er ammoniumnitratopløsning (15 g pr. 10 liter vand). Det tilrådes at hælde en liter opløsning under hver busk. Efter gødning anbefales det at mulch jorden.

Så snart frugterne begynder at sætte sig på buskene, udføres den anden fodring af Zhigalo-tomaterne. En mineralblanding bruges som gødning (der er 20 g superphosphat og 10 g kaliumchlorid pr. Kvadratmeter). Gødning begraves i fugtig jord. For at gøre dette laves lave riller (4-6 cm) langs buskerækkerne i en afstand på 17-20 cm fra planterne.

Ved gødning af jorden anbefales det omhyggeligt at anvende kvælstofgødning. Overdreven brug af dem fører til øget buskvækst og en rigelig opbygning af grøn masse.

Hvis der ikke er færdige mineralgødning, er det meget muligt at bruge organisk gødning. Brug en spand gødning og 10 spande vand til at forberede mulleinopløsningen. Tomater befrugtes med en infunderet opløsning (10-12 dage). Desuden fortyndes en liter infusion stadig med ti liter vand. Fodringsregel: En liter fortyndet infusion hældes under hver busk.

Standardhøjden Zhigalo skaber ikke problemer med at klemme. Derfor er der ingen problemer med at passe busken og dens dannelse.

Sygdomme og skadedyr

Zhigalo-tomatsorten kan ikke prale af en særlig immunitet mod sygdomme. Imidlertid hjælper rettidig forebyggelse med at forhindre infektion.

Sen rødme er en svampesygdom, der ikke kun påvirker planten, men også frugterne. Det er kendt, at lave temperaturer og høj luftfugtighed er gunstige betingelser for spredning af sygdommen. Derfor, når vejrforholdene forværres, anbefales det at sprøjte tomater med Bordeaux-væske, fungicider (Ridomil Gold, Quadris).

Som regelmæssige forebyggende foranstaltninger anbefales det at binde jorden, rettidigt fjerne gamle og gulnede blade.

Dyrkning af standardsorten Zhigalo er velegnet til uerfarne gartnere og sommerboere, der ikke brænder ved dyrkning af udsøgte og sjældne tomater.

Anmeldelser af gartnere

Vladimir Redikin, Belgorod
Interesseret i standardvarianter i lang tid. Han startede fra balkonen i lejligheden (han plantede sorten Snegirek). Antoshka vokser nu ved dachaen. Tomater af Zhigalo-sorten blev tiltrukket af deres usædvanlige form. Som altid skuffede udbyttet af standardvarianterne ikke. Brænder er meget god til bevarelse (lecho var især vellykket). Jeg forlader det de næste år.

Sergey Smirnov, Voronezh
På Internettet så jeg en reklame for standard tomatsorter. Han blev interesseret og plantede på Zhigalo-stedet, da de var sikre på et højt udbytte. Jeg har ikke meget jord, så jeg plantede tomaterne ret tæt. Men sorten Zhigalo skuffede ikke - en fremragende tomathøst og intet besvær med buske.

Svetlana Kovalenko, Novorossiysk
Så jeg har dyrket pølsetomater. Buskene var ca. 50 cm høje. Jeg var slet ikke involveret i at klemme og danne buske af Zhigalo-sorterne. Derfor var der flere kufferter i buskene. Mængden af ​​frugt overraskede både mig og naboerne. Jeg blev især overrasket over størrelsen af ​​tomaterne - den største var 15 cm lang og 4 cm i diameter. Smagen er ikke særlig mindeværdig, men adjikaen kom smuk ud. Jeg forlader sorten til næste år.

Kommentarer (1)
 1. Hvor kan man købe frø "Zhigalo" og "Bananben"?

  25-11-2019 kl. 08.11
  Valentine
 2. En ven delte et par Gigolo-buske. Der var mange frugter, en busk af mellemhøjde, 50 cm. Men for min smag var de tomme. Usyrede.

  07/21/2019 kl. 01:07
  Olga
 3. De, der nogensinde har plantet Zhigalo-tomater, var tilfredse med det. Tomaten har positive vurderinger og anbefalinger til dyrkning.

  08.12.2017 kl. 09:12
  Alex
Give tilbagemelding

Have

Blomster

Konstruktion