Tomat doven

Det er ingen hemmelighed, at tomater er en krævende afgrøde at passe på. Hvad gartnere i vores land ikke går til for at få en god høst af disse varmekærende planter. For på en eller anden måde at lindre vores gartnere, der allerede er vanskelige, har sibiriske opdrættere udviklet en speciel tomatsort kaldet Lazy. Det er om ham, der vil blive diskuteret i denne artikel.

Doven

Variationskarakteristik

Tomat Lazy er en af ​​de lyseste sorter Sibirisk valgfor nylig trukket tilbage. Men på trods af at der er gået omkring 6 år siden starten, har det allerede fået bred distribution og velfortjent popularitet.

Denne sort fik sit navn af en grund. Den er ideel til den meget nybegynder gartner såvel som for dem, der er trætte af at svede og pleje tomatbede. Sibirisk avl har efterladt et særligt aftryk på denne sort - den tåler frost godt og er ikke følsom over for temperatursvingninger. Dette gør Lazytom-tomaterne velegnede til dyrkning ikke kun i den midterste bane, men også i de nordligste regioner.

Vigtig! Det er kun nødvendigt at dyrke denne sort i de nordlige regioner i drivhuse eller filmhytter. Resten af ​​regionerne kan med sikkerhed plante den dovne kvinde i åben grund - udbyttet lider ikke heraf.

Tomatsort Lazytayka tilhører de tidligt modne sorter. Fra øjeblikket til fremkomsten til modningen af ​​de første frugter, vil det tage fra 95 til 100 dage. Dens afgørende buske kan vokse op til 60 cm i højden. Deres kompakte størrelse og lave statur gør det muligt at dyrke dem selv i små drivhuse. Planter af tomater af Lazyayka-sorten behøver ikke den obligatoriske dannelse af en busk. Alt, hvad de har brug for, er at fjerne stebørnene til den første børste og vippe hovedstammen i en højde på 40 - 50 cm. På grund af den rigelige frugtning med store frugter kræver Lazy Bushes også at binde sig til en støtte.

Doven

Frugterne af denne sort er bundet meget mindeligt og hovedsageligt på stedbørn. Ripe Tomat Lazy har en hjerteformet form og glat hud. Dens farve kan varieres: fra lys rød til rødbrun. Tomater af denne sort er store i størrelse. Deres gennemsnitlige vægt vil være ca. 300 gram. Med god pleje kan den gennemsnitlige vægt af tomater overstige 500 gram. Frugtmassen har en gennemsnitlig tæthed og indeholder fra 4 til 5 skillevægge. Tørstoffet i Lazyayka-tomater vil være ca. 4,5%.

Doven

Smagsegenskaberne ved denne sort er fremragende. De har en behagelig smag med en let syrlighed. De er perfekte til frisk forbrug såvel som til fremstilling af juice og forskellige saucer. Det er muligt at bruge dem til tilberedning af syltede agurker og konserves. Derudover kan Lazy Tomat-sorten også indtages i tørret form.

Denne tomatsort er kendetegnet ved sin modstandsdygtighed over for sen rødme og makrosporose. Af skadedyrene kan en bjørn og snegle, der angriber voksne planter, være farlige for denne sort.

Vigtig! Svampelæsioner af planter og frugter af sorten Lazyayki er ret almindelige, når de dyrkes i et drivhus.

For at undgå dette må man ikke glemme behovet for regelmæssig ventilation af drivhuset.

Tomatsort Lazyanka har et øget udbytte. Fra hver busk kan du samle op til 6 kg tomater. Det samlede udbytte pr. Kvadratmeter vil være ca. 15 kg.

De vigtigste fordele ved Lazyayka-sorten er:

 • store frugtstørrelser;
 • fremragende smag og markedskarakteristika;
 • tomaternes evne til at opbevares i lang tid;
 • frostbestandighed
 • frugternes evne til at modne med for tidlig fjernelse fra busken.

Ud over fordelene har Lazytom-tomatsorten flere ulemper:

 • planter af denne sort tåler ikke varme og tørke ganske godt;
 • buske kræver stærk støtte;
 • vokser muligvis ikke på alle jordarter.

I betragtning af alle fordelene ved denne sort bliver dens ulemper ubetydelige. Mange gartnere bemærker uhøjtidelighed af Lazytom-tomatsorten såvel som dens fremragende udbytte.

Voksende anbefalinger

På vores breddegrader dyrkes Lazytayka tomatafgrøder, ligesom andre sorter, gennem kimplanter. Dens forberedelse begynder i marts 50 - 55 dage før landing på et permanent sted.

Råd! De gartnere, der ønsker at begynde at høste denne tidlige sort endnu hurtigere, kan plante kimplanterne på et permanent sted 45 dage efter spiring.

Samtidig er det nødvendigt at plante frø til kimplanter tidligst i midten af ​​marts.

På trods af at næsten alle frø gennemgår præ-salgsklargøring, anbefaler erfarne gartnere at sortere og behandle dem selv. Til dette har du brug for:

 • Nedsænk alle frø i vand. Frø, der flyder til overfladen, er tomme og kan ikke spire. Derfor har de ikke lov til at lande. Derudover skal du ikke plante små og beskadigede frø - sandsynligvis vil de ikke spire.
 • Udvalgte frø skal behandles med en svag opløsning af kaliumpermanganat i 15 minutter. Derefter skal de skylles med varmt vand.
 • Sug frøene i vand med tilsætning af mineralsk gødning eller vækststimulerende middel. Blødgøringsperioden bør ikke overstige 12 timer.

Ved at sortere og behandle frø kan du ikke kun opnå 100% spiring, men også styrke unge plantes immunitet betydeligt.

Når du planter frø til kimplanter, er det værd at holde sig til en sådybde på 1,5 cm. En dybere eller lav plantning tillader ikke frøene at spire normalt. For at kimplanterne vises så hurtigt som muligt, er det nødvendigt at give dem en temperatur på 20 til 26 grader. Efter fremkomsten af ​​de fleste kimplanter anbefales det at sænke temperaturen. I løbet af dagen skal det være 14-16 grader, og om natten skal det være mellem 12-14 grader.

For at gøre planterne af Lazytom-tomatsorten lettere at overføre transplantationen til et permanent sted skal de hærdes. Hærdningsproceduren er ret enkel - unge planter tages ud på balkonen om natten eller placeres ved et let åbent vindue. På samme tid skal beholderne først være dækket af en film for at undgå at strække kimplanterne.

Vigtig! Hærdning udføres ved en natttemperatur på mindst 10 grader.

Lazy kimplanter plukkes efter dannelsen af ​​de to første blade. Samtidig skal de transplanteres omhyggeligt uden at skade det svage rodsystem af planterne. Under plukningen skal hver plante inspiceres og, hvis der opdages rodrot, kasseres. Derudover bør svage kimplanter ikke gives en chance. Især hvis det er planlagt at blive plantet i åbne senge.

Tomatvariant Lazy, på trods af sin krævende pleje, vokser muligvis ikke på alle jordarter. Dens kimplanter bør ikke plantes på stærkt befrugtet sur jord. Senge med løs jord med medium eller neutral surhed vil være optimale. Hvis der er organiseret en afgrødes rotation på stedet, skal sengene efter:

 • gulerødder;
 • Luke;
 • agurker;
 • kål;
 • bælgfrugter.
Vigtig! Tomater bør ikke plantes efter kartofler eller peberfrugter i 3 år. Disse afgrøder efterlader ingen nyttige stoffer til tomater.

Derudover deler de almindelige sygdomme, hvilket i høj grad øger risikoen for infektion af tomatplanter.

Flere oplysninger om tomatsygdomme kan findes i videoen:

Unge planter af sorten Lazyayka har ikke brug for meget plads til optimal vækst. En kvadratmeter kan rumme op til 6 buske. Yderligere pleje af dem vil ikke være svært. Alt, hvad de har brug for, er:

 • Strømpebånd til en støtte eller en espalier;
 • Regelmæssig vanding. I vores klima skal tomater ikke vandes mere end 2 gange om ugen, når de dyrkes udendørs og en gang om ugen, når de dyrkes i et drivhus. Det er kun værd at vande ved roden. Det er bedre ikke at bruge sprinklervanding til tomater.
 • Fjernelsen af ​​stedbørn af denne sort sker kun op til den første børste. I fremtiden har Lazy-eyed ikke brug for at klemme og danne en busk.
 • Gødning med mineralsk og organisk gødning.

Tomatvariant Lazy kan gøre uden at løsne og luge. Men at udføre disse procedurer kan øge produktiviteten af ​​planter af denne sort.

Hvis du følger disse enkle anbefalinger, kan du høste de første Lazy Tomatoes på 2,5 - 3 måneder fra fremkomsten af ​​skud.

Udtalelser

Galina, 42 år, Kovrov
Den dovne kvinde valgte sorten af ​​tomater fra billedet. Allerede hjemme læste jeg, at han var uhøjtidelig og stille glædede sig. Frø til kimplanter blev behandlet med kaliumpermanganat og plantet. Frøplanter spirede sammen, men ikke alle overlevede. Jeg plantede kimplanterne i et drivhus i slutningen af ​​maj. Buskene af denne sort er vokset ret kompakte. Jeg plantede dem hver 50 cm, men jeg kunne have efterladt lidt mindre plads. Frugterne er ret store, så buskene skal være bundet. De har en klassisk tomatsmag med syrlighed. Udbyttet af denne sort glædede mig, så jeg vil plante mere.

Larisa, 31 år, Strunino
Denne sort blev købt ved en fejltagelse, men jeg har aldrig fortrudt det. Lazy Tomatoes svarer fuldt ud til fotos fra frøemballagen. De er store og meget velsmagende. Samtidig kræver de ikke særlig pleje. Jeg dyrkede dem udendørs og forventede ikke rigelig frugt. Men denne sort overraskede mig. Jeg vil helt sikkert plante det igen.

Maria, 58 år, Serpukhov
Jeg har opdraget en doven kvinde i andet år. Denne sort kræver obligatorisk binding til en support. I dette tilfælde er det nødvendigt at binde ikke kun selve bagagerummet, men også børsterne. Første gang gjorde jeg det ikke, og tomatbørsten brød. Generelt er sorten rigtig god. Det har store og kødfulde frugter. Men uden ordentlig pleje vil han ikke give en rigelig høst. Derfor vil jeg ikke sige, at han er så underholdende at passe.

Kommentarer (1)
 1. Variety "Lazy" er meget god. Tomater er store selv udendørs. Pulp er lækker, jeg vil endda sige det, sukker. Jeg kunne virkelig godt lide det. Jeg vil være sikker på at plante.

  02/14/2018 kl. 08:02
  Natalia 63 år, Kemerovo
Give tilbagemelding

Have

Blomster

Konstruktion