Tomatbananben: egenskaber og beskrivelse af sorten

Mange gartnere er i det væsentlige eksperimenterende. Få mennesker vil nægte at dyrke et nyt udvalg af tomater på deres websted for at værdsætte smagen af ​​det nye produkt. Og takket være opdrættere er valget meget vanskeligt for dem. Når alt kommer til alt er sorten af ​​variationer simpelthen fantastisk. Nogle arter har ikke kun en usædvanlig smag, men også en usædvanlig form og farve. Udbyttet og landbrugsteknologien for mange plantearter adskiller sig markant. Et af disse nye produkter er sorten Banana Legs tomat. Navnet på sorten er spændende, og der er et ønske om at lære så meget som muligt om det: se billedet, læs anmeldelser af gartnere, der allerede har dyrket det i et drivhus eller i det åbne felt, sammenlign egenskaberne.

Beskrivelse af sorten

På trods af at Banana Legs-tomaten blev opdrættet tilbage i 1988, er interessen for den ikke tørret op til i dag. Og med god grund. Selvom det blev opdrættet af amerikanske opdrættere, er det blevet ganske udbredt i de sydlige regioner, i det centrale Rusland og endda i områder med et ret hårdt klima. Og alt dette skyldes fordelene, som tomaten har fuldt ud, i fuldstændigt fravær af mangler.

I øjeblikket er Banana Legs-tomaten meget populær. Determinant. Afviger i uhøjtidelig pleje. Henviser til mid-season sorter. I katalogerne findes den i afsnittet "gule frugter" -varianter. Det officielle navn er "Bananben". Dyrkningsteknikken adskiller sig praktisk talt ikke fra dyrkning af traditionelle sorter.

Der er ringe forskel, når man dyrker tomater i det åbne felt og i drivhuset. Under en film eller i et drivhus vokser buskene op til 1,5 m i højden. På det åbne felt når buskene næppe en højde på 0,8 - 0,9 m. Grenene og bladene er ret tynde og yndefulde.

Interessant! Metoden til dyrkning af tomat "Bananben" (frøplante eller frøfri) påvirker ikke udbyttet, smagen og kvaliteten af ​​frugten.

Modning af tomater begynder på 65-70 dage. De adskiller sig også i højt udbytte - fra en busk, underlagt dyrkningsreglerne, kan der høstes mindst 4-6 kg tomater.

Karakteristik af frugt og tomatfrugter

Først og fremmest er gartnere opmærksomme på frugtens farve og form.

Tomatenes form er virkelig usædvanlig - den minder lidt om en eksotisk frugt. Sandsynligvis var det denne omstændighed, der spillede sin rolle, da opdrættere valgte et så bizart navn for ham. Men når man beskriver sorten i onlinebutikker, nævnes istappens form hovedsageligt.

Den lyse gule farve er et særpræg ved Banana Legs-tomaterne. Lidt umodne frugter har små blink af lysegrøn farve, som forsvinder, når de modnes.

Planten tilhører flokvarianterne. En klynge vokser fra 7 til 13 tomater. De modnes næsten på samme tid, hvilket gør det muligt ikke kun at fodre familien med velsmagende tomater med et let antydning af citrus, men også at forberede alle slags præparater til vinteren.

Massen af ​​en tomat varierer mellem 50-80 gram. Men når man dyrker en tomat i et drivhus med fremragende pleje og rettidig vanding, bemærker gartnere, at frugtens vægt kan nå 110-130 gram.

Tomaternes længde afhænger også af vækstbetingelserne. I gennemsnit når de 8-10 cm i størrelse, men i drivhuse kan de vokse op til 12 cm.

Tomater af sorten "Bananben" adskiller sig fra de traditionelle i smag. Kødagtig, øm pulp med et minimum af frø - det er deres egenskab. Tomatens skind er ret tæt, hvilket spiller en vigtig rolle i konserves. Smagen af ​​tomater er sød med en subtil syrlighed og en let eftersmag af citron.

Interessant! Tomatbusk "Bananben" behøver ikke at klemme, men de skal fastgøres regelmæssigt.

Tomater opbevares i meget lang tid uden at ændre deres smag. Tomater tolereres godt til langdistance transport, forudsat at de blev høstet lidt umodne.

Fordele og ulemper ved Banana Legs tomat

Når man vælger frø til deres have, vurderer hver gartner ud over egenskaber fordele og ulemper ved enhver sort.

De vigtigste fordele ved Banana Legs tomat er som følger:

 • Høj produktivitet
 • Enkle regler for plantning og efterfølgende pleje;
 • Lys farve og usædvanlig form af frugten;
 • Delikat, sødlig smag med knap mærkbar syrlighed;
 • Høj resistens over for forskellige sygdomme, især mod sen rødme;
 • Tåler let varme og svage temperaturfald;
 • Disse tomater tilpasses let til lokale klimatiske forhold;
 • Lige velegnet til udendørs og drivhusdyrkning;
 • Kan dyrkes på en frøfri måde;
 • Høj procentdel af spiring af tomatfrø "Bananben" (mere end 97%);
 • Tåler perfekt dykning og overførsel
 • Frugt af samme størrelse;
 • Samtidig blomstring og modning.

Med alle de forskellige fordele vil jeg gerne nævne endnu en ting - tomaten "Banana Legs" har næsten ingen ulemper. Hvis der opstår vanskeligheder under dyrkning, betyder det, at dyrkningsreglerne ikke er blevet fulgt. For tykke plantager eller utilstrækkeligt sollys påvirker i høj grad udbyttet og smagen af ​​tomater.

Interessant! Lidt umodne tomater er gode til konservering som helhed.

Plantnings- og plejeregler

Som nævnt ovenfor er dyrkningsteknikken for Banana Legs tomat ikke forskellig fra andre sorter. Tomater kan dyrkes både som en frøplante og en ikke-frøplante metode, og planter frø straks i åben jord. Sidstnævnte metode er ideel til sydlige regioner og det centrale Rusland såvel som for ejere af opvarmede drivhuse.

Dyrkning af tomater i kimplanter

For kimplanter plantes frø af "Banana Legs" -tomaten mindst 65-70 dage før den påtænkte transplantation i åben jord. Et valg anbefales på stadiet med 2-3 blade. Topdressing og regelmæssig løsning af jorden er påkrævet.

Ved transplantation af kimplanter i åben jord kan der ikke plantes mere end 4 planter pr. 1 m². Tykk ikke plantagerne - manglen på luft og næringsstoffer påvirker straks frugternes udbytte og smag.

Dyrkning af tomater på en frøfri måde

Inden plantning af frø af tomat "Bananben" i åben grund skal du løsne jorden ordentligt. Topdressing med komplekse mineralsk gødning skal udføres punktvis straks i hullerne.

I vækstprocessen har tomater brug for regelmæssig vanding med varmt, afgjort vand og løsnelse af jorden.

Med enhver metode til dyrkning af tomater er det nødvendigt at danne en busk under vækstprocessen. Til dette er der 3-4 kraftige, sunde stængler tilbage. Resten skal fjernes.

Sortens karakteristika indikerer, at tomaten "Banana Legs" ikke behøver at klemme. Ikke desto mindre anbefaler mange gartnere i deres erfaring stadig regelmæssigt at klemme tomater umiddelbart efter dannelsen af ​​bushen. Ellers vil frugterne være små, og udbyttet falder straks.

Interessant! Opdrætter Tom Wagner er skaberen af ​​tomatsorten Banana Legs.

Tomater skal bindes, ellers falder de simpelthen under børstens vægt med mange frugter.

Ifølge adskillige anmeldelser er Banana Legs tomat meget kræsen at passe på. Sammen med det høje udbytte øger dette kun værdien af ​​denne sort.

Frugtpåføring

Tomater "Bananben", der har fremragende smag, er fremragende til at spise frisk såvel som til tilberedning af sommersalater og skiver, når de serveres på et festbord. Når du forbereder salater, skal du huske på, at tomater har en svag citronsmag.

Mange husmødre bruger ofte tomater til konservering, både som en helhed og som en komponent til vintersalater og lecho. Når de er saltede hele frugter, afslører de deres udsøgte smag.

For dem der kan lide at eksperimentere i køkkenet, kan Banana Legs-tomater bruges til fremstilling af forskellige saucer, pastaer og som ingrediens til sovs. De er meget velegnede til øjeblikkelig frysning af hele eller skiver tomater såvel som til tørring.

Hver husmor finder i overensstemmelse med sine familiemedlemmers præferencer, hvor og hvordan disse usædvanlige, lyse og utroligt velsmagende tomater kan anvendes.

Anmeldelser om tomaten "Bananben"

Mange gartnere, der allerede har dyrket tomater af denne sort på deres grunde, taler meget tvetydigt om dens egenskaber. Alle bemærker den høje spiringskapacitet af tomatfrø "Bananben" og uhøjtidelig pleje. Nogle webstedsejere bemærker, at planter af denne sort bærer frugt godt under følgende betingelser:

 • Overholdelse af plantereglerne - højst 4 stk pr. M²;
 • God belysning
 • Gødning med mineralgødning på plukketrinnet og derefter under vækstprocessen
 • Regelmæssig vanding og løsnelse af jorden;
 • Bush-dannelse og regelmæssig klemning.

Kun i dette tilfælde kan du stole på afgrødens høje kvalitet.

Interessant! Valg af Banana Legs-tomater til forberedelse af salater til vinteren, husk at efter varmebehandling bliver citronsmagen mere udtalt.
Katerina, 43 år, Bryansk
Jeg har dyrket denne sort i tre år nu. Min familie kan virkelig godt lide det. Mine børnebørn elsker disse tomater meget. Jeg lagde det kun i krukker i år. Tidligere spiste de alt og havde ikke nok af dem før emnerne. Men jeg vil dele min oplevelse. I det første år var udbyttet meget lavt. Som det viste sig, elskede Banana Legs-tomater at vokse, forudsat at der er nok ledig plads og meget lys. Siden da planter jeg dem direkte i åben grund og gider ikke med kimplanter.
Vitaly, 52 år, Izhevsk
Jeg kunne godt lide friske bananben til en snack. Men jeg kunne ikke lide bankerne. Men dette er et spørgsmål om smag.
Valentina, 38 år, Saratov
Jeg har plantet en tomatbananeben i lang tid. For at få en rig høst er det bydende nødvendigt at klemme dem. Jeg efterlod kun to stængler, men så begyndte jeg at efterlade 4 på hver busk. Nu er udbyttet højt. Tomater er meget velsmagende, min husstand kan lide den lyse gule farve. De er meget glade for "Bananchiki" og får det ud af banken om vinteren - en levende påmindelse om den solrige sommer.

Forfatteren af ​​videoen fortæller dig om alle fordelene ved Banana Legs-tomaterne:

Konklusion

Tomat "Bananben", karakteristika og beskrivelse af sorten, anmeldelser, fotos siger kun en ting. Hvis du elsker noget eksotisk og ekstraordinært, vil opleve nye fornemmelser og ikke er bange for at eksperimentere, køb frø og plant dem på dit websted uden frygt. Du og dine kære vil helt sikkert kunne lide den usædvanlige form, den lyse gule farve og behagelige tomatsmag med et strejf af citrus.

Kommentarer (1)
 1. Og jeg kan virkelig godt lide disse tomater. Artiklen indeholder et foto, hvor frugterne skæres på en tallerken. Deres inderside er gennemsigtige, og så bliver de meget velsmagende. Så skynd dig ikke med at plukke dem bare gule fra bushen, vent til de bliver orange.Og så vil du forstå, at tomater er rigtig lækre.

  01/14/2020 kl. 02:01
  Lydia
 2. Voksende bananben sidste år. Velsmagende, tom, når den er frisk. Derfor er det kun egnet til bevarelse

  09/01/2020 kl. 10:01
  Yulia
  1. Og i bevarelse, skrald, kunne jeg ikke lide hverken frisk eller salt, jeg var endda ked af, at jeg tog plads i drivhuset og købte en pose frø til så meget som hundrede rubler.

   03/17/2020 kl. 03:03
   Elnna
 3. Jeg købte tomatfrø Bananben fra en partner. Hun delte også frøene med en slægtning. Tomaterne blev smukke, men for mig er de slet ikke velsmagende, men denne trækerne. Det er forfærdeligt. Jeg forstår slet ikke, hvordan en sådan sort kan reklameres for. Dette er de værste tomater, jeg nogensinde har plantet.

  02.01.2020 kl. 10:01
  Tatyana
 4. Tomatbananeben kunne ikke lide: hård midten, ingen smag. Selvom sorten er frugtbar og formen er smuk, knækker den ikke, når den bevares, den ser smuk ud i krukker.

  23.10.2019 kl. 09:10
  Galina
 5. Jeg er enig med Vyacheslavs kommentar om, at tomat har en hård kerne, som en svamp, der ødelægger alt. Høsten af ​​tomater er meget stor fra en busk, smagen af ​​en moden tomat er sød, der er slet ingen syrlighed.

  09/04/2019 kl. 10:09
  Olga
 6. Jeg forsøgte at dyrke sorten Banana Legs ...
  Høsten er stor, men smagen er så som så, ingen af ​​vores kunne lide det, og midt i frugten er der en slags hård base, der ikke tygger, blander sig.

  15-08-2019 kl. 12:08
  Vyacheslav
Give tilbagemelding

Have

Blomster

Konstruktion