Vinterløgsæt Troy: sortbeskrivelse, plantning og pleje

Onion Troy er en hollandsk selektionshybrid, der for nylig er kommet på det russiske frømarked. Vintersorten kan plantes både om foråret og efteråret på en lille grund og gårdmarker. Under oprettelsen og efterfølgende eksperimentel dyrkning blev alle mangler ved kulturen taget i betragtning og elimineret: Troy bliver sjældent syg, han er praktisk talt ikke påvirket af skadedyr. Løg dyrkes kun af købt plantemateriale.

Beskrivelse og egenskaber ved Troy-løg

Med hensyn til kemisk sammensætning er hybrider ikke ringere end afgrødesorter, men de er mere stressbestandige. Prøverne plantet om efteråret er ikke bange for frost, de begynder at vokse ved en temperatur på +50 C, bliver sjældent syg. På grund af disse funktioner øges udbyttet, og dyrkning forenkles.

Troy blev skabt til dyrkning i produktionsskala. Sorten har lang holdbarhed og høj smag, bitterhed er til stede i en ubetydelig mængde, halvvarm løg. Under alle vejrforhold skyder det ikke, planten bruger alle næringsstoffer på modning af pæren.

Vigtig! Troy går ikke til pennen, antennedelen er hård og ikke tyk. Hvis fotosyntese forstyrres, når bladene skæres, bliver pæren mindre.

Udseende

Eksternt er Troy-sorten ikke meget forskellig fra standardvarianterne:

 • pæren er rund, let aflang, massen når 70-80 g, diameteren er op til 8 cm;
 • den membranstruktur består af de øvre tørre skalaer i en gylden eller lysebrun farve og saftige indre hvide med en let blålig farvetone;
 • halsen er tynd, kort;
 • bladene er rørformede, mørkegrønne, med en voksagtig belægning, ikke talrige, op til 35-40 cm lange, strukturen er stiv med langsgående fibre.

Som de fleste af Troy-hybriderne giver de ikke frø, løgene formeres med datterløg og danner en rede af knopper nær bunden. Plantemateriale opnås ved hjælp af en speciel teknologi hos landbrugsfirmaer, der er specialiserede i dette område.

Massen af ​​de indre skalaer er saftig, halvskarp, smagen ændres ikke fra et fugtunderskud eller et overskud af fugt

Modningstid og udbytte

Troy hybrid er en tidlig sort. Når den plantes om foråret, modner afgrøden tre måneder efter spirningen. Vinteren vokser tidligere, løg høstes i 2,5 måneder. I de sydlige regioner opnås høsten omtrent i midten af ​​juli i et tempereret klima i slutningen af ​​samme måned. Modning bestemmes af tilstanden af ​​den grønne masse. Den bliver gul, lægger sig og tørrer. Produktivitet af Luca Troy med 1m2 er 5-6 kg.

Sygdoms- og skadedyrsresistens

I et solrigt område med moderat fugtighed bliver hybrid ikke syg og lider ikke af skadedyr. Troja-løg har en stærk modstandsdygtighed over for de vigtigste infektioner: bakteriose, alternaria, meldug, hvid rådne og rådne i bunden, peronosporose, bladmosaik.

Den største trussel mod kulturen er løgmøl og flue, men disse insekter parasitterer ikke på Troy-hybrid.

Sammensætning og egenskaber

Løgets kemiske sammensætning indeholder:

 • vitaminer (flavonoid quercetin, ascorbinsyre, B1,2,6, E, A, PP);
 • saponiner;
 • Sahara;
 • slim;
 • phytoncider;
 • essentielle olier:
 • æblesyre og citronsyre;
 • mineraler: jern, kalium, jod;
 • pektinforbindelser;
 • glykosider.

Løg har anthelmintiske, bakteriedræbende, vanddrivende egenskaber. Stimulerer produktionen af ​​gastrisk sekretion, hvilket normaliserer fordøjelsessystemets funktionalitet. Anbefales til diabetes mellitus. Deltager i hæmatopoiesis og metaboliske processer.

Ansøgning

Oftest bruges Troy-løg til madlavning. Det tilsættes til salater, steges og koges. Denne grøntsag er uundværlig for at smage mange retter. Løg er inkluderet i mange opskrifter til konservering af grøntsager til vinteren. Det føjes til halvfabrikata: dumplings, dumplings, koteletter. Anvendes til fremstilling af pølser.

Løg bruges til produktion af et medicinsk præparat med antimikrobiel virkning "Allilchep", indikeret til dysbiose, tarmatony. Allyglycer produceres også til behandling af colpitis af Trichomonas-genese.

Løg bruges i kosmetologi til at gøre ansigtet lysere og fjerne fregner. Hjælper med seborré, styrker hårsækkene, forhindrer hudafskalning.

Voksende regioner

Troy-løg er en koldt resistent plante, der modstår roligt forårsfrost

Frøplanter i den indledende fase kan dø ved en temperatur på + 2-40 C. I regioner med et tempereret kontinentalt klima anbefales det at dække sengen om natten.

Når bladene dannes, er løg ikke bange for at sænke temperaturen til -4-70 C. Den optimale indikator for vækstsæsonen 15-250 C. Hvis vandingsregimet overholdes, vokser det godt ved +350 C. Troy kom ind i statsregistret i 2008 med anbefalinger til dyrkning i de centrale regioner. Denne sort kan dyrkes overalt i Rusland, bortset fra Fjern nord.

Fordele og ulemper

Fordele ved Troy-buen:

 • konstant højt udbytte, uanset vejrforholdene
 • modstand mod kulde;
 • velegnet til industriel dyrkning (mekaniseret høst er mulig);
 • stresstolerance
 • stærk immunitet
 • tidlig modning
 • høj næringsværdi
 • alsidighed i brug
 • simpel landbrugsteknologi;
 • ingen pile.

Ulemperne inkluderer umuligheden af ​​uafhængig reproduktion og de høje omkostninger ved plantemateriale.

Hybriden dyrkes kun til pærer, Troy greener bruges ikke

Funktioner ved plantning af Troy-løg

I forhold til lys er sorten ret krævende, den udvikler sig ikke normalt i skyggen. Troy-løgsengen er kun afsat på tør, frugtbar jord med en neutral reaktion.

Opmærksomhed! I et vandfyldt område vil hybrid dø, i bedste fald vil den halte bagud i vækst, hvilket direkte vil påvirke renteindikatoren.

Troja kan plantes inden vinteren eller om foråret, inden frøene lægges i skuldrene for at fremskynde spiring og gennemblødes i Energen stimulatoren.

Plantning af Troja-løg inden vinteren

Sevok plantes omtrent i midten eller i slutningen af ​​oktober afhængigt af det regionale klima:

 1. En uge før plantning graves stedet op, ukrudtsrødderne fjernes.
 2. Før arbejdet hæves sengen til en højde på 20 cm og desinficeres med en opløsning indeholdende kobberoxychlorid.
 3. Humus, træaske (hvis sammensætningen er sur), tørv, superphosphat og kalium introduceres. Alle stoffer er indlejret i jorden ved gentagen gravning.
 4. Dann riller med en dybde på 5 cm med et interval på 15 cm, læg frøene ud i en afstand på 4 cm.
 5. Dæk med jord og plan overfladen.

Før frost er stedet mulket med tørv (4 cm), om foråret fjernes laget, så det ikke forstyrrer spiring.

Buen placeres i rillerne med bunden nedad

Plantning af trojaløg om foråret

I de sydlige regioner plantes kulturen i det tredje årti af april; i et tempereret klima kan dette gøres i første halvdel af maj. Plottet forberedes om efteråret, graves op, ukrudt fjernes og sprøjtes rigeligt med kobbersulfat. Efter de første frost udføres vandladning vanding, om vinteren dækker de sengen med snedrivere.

Forårsplantning af Troy-løg:

 1. Havesengen graves op, organisk materiale og kompleks mineralsk gødning påføres.
 2. Furer laves 5 cm dybe, frøene lægges ud i en afstand på 8-10 cm.
 3. Plant løg, dæk med jord med et lag på 2-2,5 cm.

Overfladen udjævnes og vandes med en opløsning, der stimulerer vækst.

Troy Løgpleje

Sorten kræver ikke yderligere agrotekniske teknikker, dyrkning af Troy-løg er standard for afgrøden:

 1. I maj-juni vandes løg en gang om ugen med et volumen på 10 l / 1m2... Vanding stoppes helt 3 uger før høst.
 2. Ukrudt, når ukrudtet vokser.
 3. Når fjederen vokser til 6 cm, fodres de med nitrogen og kalium. På tidspunktet for dannelsen befrugtes pærerne med flydende organisk materiale, efter 10 dage er "Agricola for løg og hvidløg" tilsat.

Under hensyntagen til det faktum, at Troy-sorten er tidlig, stoppes fodring fra anden halvdel af juli.

Sygdom og skadedyrsbekæmpelse

Onion Troy bliver ikke syg, hvis sengene er valgt korrekt, det vil sige i et solrigt og tørt område. Ellers er rådning af løgene mulig; det er ikke muligt at redde planten. For at forhindre svampeinfektioner behandles den fuldt dannede grønne masse med "Hom" eller kobbersulfat.

Ved konstant at løsne og fjerne ukrudt vises skadedyr ikke. Til forebyggelse kan du plante en plante med en skarp lugt nær havesengen, for eksempel calendula.

Konklusion

Troy Onion er en tidlig hybrid med stærk immunitet. Den kan plantes om foråret og efteråret. Vinterafgrøder modnes hurtigere og opbevares i mere end tre måneder. Løg er modstandsdygtig over for stress, med et stabilt udbytte og alsidig i brug. Velegnet til dyrkning i hele Rusland (undtagen de nordlige regioner).

Anmeldelser af gartnere om løg Troy

Valentina Vasilyeva, 56 år, GNizhny Tagil
Jeg planter Troy-løg i landet til anden sæson. Jeg er tilfreds med sorten. Løg modnes hurtigt, skab ikke problemer, når de vokser. Jeg vander de første tre uger efter plantning, der er nok regn i fremtiden. Produktivitet på højeste niveau. I år har jeg samlet fra 2 m2 ca. 9 kg, med andre sorter var der ikke et sådant resultat.
Tatiana Strezhenova, 45 år, Moskva-regionen
Jeg planter Troy for fjerde år. Han er min prioritet. Tidligere prøvede jeg både sorter og hybrider, der var problemer med at dyrke, hovedsagelig plantning led af dunet meldug. Jeg var nødt til konstant at behandle. Med denne række løg er alt i orden: det bliver ikke syg, det udvikler sig godt, smagen er fremragende, og udbyttet er højt.

Give tilbagemelding

Have

Blomster

Konstruktion