Agurker Cedric F1: sort beskrivelse, fotos, gartnere anmeldelser

Cedric agurk dukkede op på frømarkedet for bare et par år siden, i hvilket tidsrum gartnere var i stand til at sætte pris på det. Mange mennesker kunne lide den tidlige modenhed af grøntsagen, dens smag, høje udbytte. For at de forskellige egenskaber skal manifestere sig så lyst som muligt, skal du kende subtiliteterne og nuancerne ved dyrkning.

Avlshistorie

Cedric agurk (Cucumis sativus L. Cedrik) er et arbejde fra hollandske opdrættere fra Enza Zaden. I 2015 blev hybrid inkluderet i Den Russiske Føderations statsregister og anbefalet til dyrkning indendørs i de fleste regioner i landet. Det er værdsat over hele verden og dyrkes med succes i forår og vinter opvarmede drivhuse.

Beskrivelse af Cedric agurker

Agurk af Cedric-sorten tilhører den ubestemte type, dens skud er ikke begrænset i vækst, hvis du ikke klemmer toppen. Løvet er medium i størrelse, mørkegrøn. Cedric agurk danner lidt sidegrener. Rotsystemet er kraftigt nok, under ugunstige forhold er det i stand til at give fugt og næringsstoffer uden at kaste de dannede æggestokke. Planten stopper kun midlertidigt med at vokse. Blomstertypen af ​​Cedric-sort agurk er kvinde. I akslerne på hovedstammen vises sammen med knopperne fra tre til fem æggestokke. Zelentsy på tidspunktet for modenhed på markedet har en længde på 12-14 cm med en gennemsnitlig vægt på 100 g. Frugtens form er langstrakt-cylindrisk. Huden er mørkegrøn med små knolde, hvide rygsøjler og let pubescens. Der er praktisk talt ingen rib. Pulpen er saftig, sød, tæt, knasende og med en lys aroma.

Cedric agurkafrø er små, ofte ikke levedygtige

Egenskaber ved Cedric agurker

Da Cedric-sorten er parthenokarpisk, giver agurker stabile og regelmæssige udbytter i et drivhus. Ubestemmelighed giver dig mulighed for at få en høj plante og samle det maksimale antal frugter af fremragende kvalitet fra en busk. Hybriden modnes tidligt. Transportabilitet og holdekvalitet er høj. Det er værdsat for dets modstandsdygtighed over for store sygdomme - meldug, cladosporium, agurkemosaik. Formålet med frugten er universelt.

Vigtig! Agurk Cedric er i stand til at bære frugt, selv under dårlige lysforhold.

Udbytte

Frugtingen varer cirka to måneder. Udbyttet påvirkes ikke af temperatursvingninger og ændringer i vækstbetingelser. Agurker af sorten Cedric modnes jævnt underlagt landbrugsteknologi fra 1 m2 indsamle 15-18 kg. Med skabelsen af ​​et betydeligt humuslag, regelmæssig vanding, topdressing, stiger udbyttet til 24-26 kg / m2.

Modning og blomstring

Cedric agurker begynder at blomstre en måned efter spiring. Begyndelsen af ​​intensiv og venlig frugtning kan observeres efter 40-45 dage. De samles hver anden dag. For at fjerne frugten skal du bruge saks eller beskæresaks for ikke at beskadige skuddene, når de plukkes i hånden. Du skal opbevare Cedric agurker i køleskab eller kælder, hvor lufttemperaturen ikke overstiger +10 ⁰С, og luftfugtigheden er høj. De sættes i beholdere med åbninger til fri luftcirkulation (papkasser, kurve). For-sorteret, fjernet beskadiget eller viser tegn på sygdom.

Cedric agurker høstes om aftenen eller tidligt om morgenen

Sygdoms- og skadedyrsresistens

Cedric-hybrid har en høj immunitet over for større svampesygdomme. Til forebyggende formål i drivhuse er det nødvendigt at desinficere jorden ved at ryge med svovlbomber og behandle med kobbersulfat. Rummet skal opretholde optimal luftfugtighed, regelmæssigt ventilere. Crop rotation og kontrol af kvælstofniveauer i jorden hjælper med at undgå sygdomme på Cedric agurk. Planten er undertiden angrebet af skadedyr. Den største fare blandt dem er:

 1. Melonbladlus - det bestemmes af hængende løv, dråber af sød dug og en myresamling.

  For at håndtere angreb af bladlus hjælper behandlingen med infusion af mælkebøtterødder med tilsætning af sennep

 2. Edderkoppemide - hvide prikker på bagsiden af ​​bladet og spindelvævsindvikling af skuddens toppe.

  For at bekæmpe edderkoppemider på en agurk anvendes en infusion af morgenfruer

 3. Whitefly - hvide larver, der senere udvikler sig til små møl, der efterlader en klæbrig belægning på stilkene.

  Mod hvidflue bruges sprøjtning af agurker med dopinfusion en gang hver tiende dag

 4. Agurkmut - dens larver danner huller i bladene på cotyledon, hvilket fører til gulning og død af kimplanten.

  Du kan ødelægge agurkemuggen ved at behandle med Aktara 3-4 dage efter plantning.

Fordele og ulemper

Cedric agurker er en relativt ny sort; i kun få år er den blevet brugt til at få tidlige grøntsager på private gårde og i industriel skala. I løbet af denne tid er fordelene ved hybrid og dens ulemper afsløret.

Agurker af Cedric-sorten er kendetegnet ved bundtmetoden til ovariedannelse

Fordele ved en hybrid:

 • tidlig modning
 • højt og stabilt udbytte
 • selvbestøvning;
 • modstandsdygtighed over for infektioner og angreb af skadedyr;
 • god smag;
 • alsidighed ved brug
 • loyalitet over for ekstreme temperaturer og utilstrækkelig belysning
 • opbevaring af præsentation under opbevaring og transport.

Ulemperne ved Cedric agurker inkluderer umuligheden af ​​selvopsamling af frø, da de ikke bevarer sortens egenskaber.

Plantning af Cedric Agurker

Cedric agurker kan dyrkes i drivhuset, i det åbne felt, på balkonen og endda på vindueskarmen. Dens tolerance for mangel på lys og pludselige temperaturændringer hjælper med at dyrke lige så rige afgrøder under alle forhold. De bruger både frømetoden og kimplanterne.

Såning i åben grund

Cedric-hybrid er resistent over for de fleste sygdomme, hvilket gør det meget lettere at dyrke udendørs og plante med frø. Vælg et sted, der er godt oplyst af solen med løs, frugtbar jord.

Vigtig! Stedet for plantning af agurker i det åbne felt ændres årligt.

Frø af Cedric-sorten behøver ikke forberedelse, da de købes fra specialiserede producenter, der udfører en komplet forarbejdning af frøet. Stedet graves til dybden af ​​skovlbajonetten og fjerner ukrudtsrødderne. Savsmuld, tørv, kyllingeaffald tilsættes til jorden. Kanter med en bredde på 70 cm og en højde på 20 cm dannes, og deres overflade er planeret. Efter opvarmning af luften til +18 ⁰С og jorden til +15 ⁰С begynder de at så. En fure er lavet i midten af ​​højderyggen, 3 cm dyb og skur med en varm opløsning af kaliumpermanganat. Frøene lægges ud med intervaller på 25 cm, dækkes med jord med et lag på 3 cm. Buer placeres ovenpå og dækkes med agrofiber eller film. Den optimale såtid for Cedric agurker i den midterste bane er slutningen af ​​maj. De skal justeres afhængigt af klimatiske forhold i regionen. De bedste forløbere for Cedric agurker er kartofler, radiser, peberfrugter, ærter og kål.

Vigtig! Filmskærme skal åbnes med jævne mellemrum for ventilation.

Dyrk ikke Cedric agurker efter græskar eller gulerødder

Plantemetode

For at fremskynde høsten af ​​Cedric agurker anvendes metoden til dyrkning ved hjælp af kimplanter.Torvbriller, tabletter, kassetter eller plastbeholdere tages som beholdere. De fungerer i henhold til algoritmen:

 1. Beholderen er fyldt med en fugtig jordblanding bestående af sand, humus og havejord taget i forholdet 1: 2: 2.
 2. Frø forsegles en ad gangen til en dybde på 1,5-2 cm.
 3. Dæk med glas eller film ovenfra og overfør til et varmt sted (+25 ⁰С).

Efter 5-6 dage vises de første skud. Beholdere med kimplanter af Cedric agurker overføres til et godt oplyst sted. Lufttemperaturen reduceres gradvist til 15-18 ⁰С.

Vigtig! Med mangel på belysning er kimplanterne oplyst med specielle lamper, der forlænger dagslyset med flere timer.

Frøplanter af Cedric agurker vandes med rent, varmt vand mindst to gange om ugen

Transplantation til et permanent sted udføres, når fire sande blade udvikler sig på planterne. Plantet i et drivhus i henhold til ordningen 20x50 cm og placeres på 1 m2 mindst tre planter. Agurker vandes, let spud, skaber støtte til lodret vækst.

Cedric agurkepleje regler

For vellykket vegetation og frugtning af Cedric agurker skal du:

 1. Oprethold en konstant temperatur på +20 ⁰С i drivhuset.
 2. Hæld med afgjort vand.
 3. Løsn regelmæssigt, fjern ukrudt fra roden.
 4. Form korrekt og binde buskene til trellis.
 5. Gød med jævne mellemrum.

Agurker Cedric fodres flere gange - inden blomstring med en kompleks mineralsk gødning under den - med superphosphat og urinstof, tre gange med kaliumsulfat og Agricola i frugtperioden.

Planter af Cedric-sorten skal være korrekt dannet:

 1. Blænd de første fem bihuler.
 2. Fjern stedbørn på hovedstammen, og efterlad æggestokke.
 3. Klem toppen efter at have nået en højde på 2-3 m.

Gulede nedre blade skal regelmæssigt skæres og fjernes.

Konklusion

Agurk Cedric er en ung, lovende tidlig sort, der ikke forårsager meget problemer med at vokse. Erfarne og uerfarne gartnere vælger det i stigende grad, da den mindste pleje er nok til at få grøntsager af høj kvalitet på kort tid.

Anmeldelser af gartnere om Cedric agurker

Panina Elena, Smolensk-regionen
Frø af agurker, sort Cedric købte for to år siden ved et uheld på råd fra en ven. Den første overraskelse ventede på mig, da alle ti frø fra pakken viste sig at være levedygtige, gav gode, stærke frøplanter. Næste gang sorten ramte en måned senere - de første greens dukkede op - lille, pimply, crunchy og usædvanligt velsmagende. Siden da er det min yndlingssort.
Smirnov Nikolay, Kirov
Jeg dyrker sorten Cedric i et polycarbonat drivhus. I slutningen af ​​april planter jeg kimplanter, og en måned senere vælger jeg de første agurker. De bærer frugt i lang tid. Nok til forberedelser til vinteren og til nyt forbrug.

Give tilbagemelding

Have

Blomster

Konstruktion