Agurker Bingo F1: beskrivelse af sorten, foto af bushen, udbytte, anmeldelser af gartnere

Agurk Bingo F1 er en hybrid tidligt modnet sort af parthenokarpisk type. Den højtydende sort føles fortrolig i drivhuset, det er muligt at dyrke i åbne senge. Hybriden er kendt for en lille kreds af gartnere, men på grund af dens høje udbytte og gode smag bliver den populær.

Oprindelseshistorie

Bingo F1-hybrid blev opnået af opdrættere af "Partner" -firmaet i 2019. Sorten har vist sig godt, velegnet til dyrkning under drivhusforhold, i det fri.

Beskrivelse af bingo agurker

Bingo agurkgrøntsager har en jævn cylindrisk form. I gennemsnit når størrelsen af ​​modne frugter 7-9 cm, vægt 75-80 g. På picklesstadiet er gennemsnitsvægten 35-40 g.

Frugterne har smaragdgrøn farve. Pulpen er hvid uden embryoner af frø. Huden er moderat ribbet med lette små torner.

De aromatiske egenskaber ved Bingo F1 hybrid zelents er fremragende. Pulp er saftig, sød, ingen bitterhed. Hvis du ikke høster i lang tid, bliver agurkerne ikke gule.

Under transport over lange afstande mister agurken ikke sin smag og omsættelighed. Hvis de rette forhold skabes, opbevares grøntsager i lang tid. Sorten er velegnet til fremstilling af konserves, syltning, anvendelse i salater.

I steriliseringsprocessen mister greens af Bingo F1-sorten ikke deres smag, hulrum i papirmassen dannes ikke

Karakteristika ved bingo agurker

Bingo-buske danner en tyk pisk, der når en højde på 2–2,3 m. Store blade af en mørkegrøn farve anbringes på en tyk stilk. Blomsterne er kvindelige, gul-gyldne i farve. Bestøvning er ikke påkrævet.

Udbytte af bingo agurk

Agurk Bingo F1 hører til typen parthenocarpic, har en buketformet blomst. Frugter er bundet i 4-5 stykker i hvert bladaks. Sorten hører til den tidlige modning. Høstningen begynder 42–45 dage fra det øjeblik, de første skud vises. Frugtperioden varer 1,5 måneder.

Hvis høstningen udføres på pickle-stadiet, fra 1 m2 fjern 7-8 kg. Når greenerne får mulighed for at nå størrelsen på en agurk, når produktiviteten fra det samme område 16-18 kg.

Bingo F1 agurker høstes hver 2-3 dag

Sygdoms- og skadedyrsresistens

Bingo agurk har immunitet over for de fleste sygdomme, der påvirker grøntsager fra Pumpkin familien. Hybriden er resistent over for agurkemosaik, cladosporium sygdom, meldug. Planten kan lide af rodrot, ascochitosis såvel som bladlusangreb.

Rotrot

Overskydende fugt fører til rådne

Buskens rodsystem bliver tyndere, bladene får en gul farvetone, busken holder op med at bære frugt og tørrer gradvist ud.

For at beskytte planten mod døden anbefales det at overholde vandingsplaner. Det vil ikke være muligt at "helbrede" en syg plante, så der er ingen grund til at vande plantagerne hver dag.

Ascochitosis

Henviser til smitsomme sygdomme, kan inficere en agurk både i drivhuset og når den dyrkes i det åbne felt. Overført til inficeret beholdning.Pletter af en grålig farvetone vises på løvet, som gradvist øges i størrelse. Efterhånden som sygdommen skrider frem, overføres råd til zelents. Agurker bliver dækket af sår, så farven bliver fra grøn til sort. Frugter, der er ramt af sygdommen, er ikke egnede til konsum.

For at forhindre ascochitis af bingo agurker anbefales det at udføre jordrensningsforanstaltninger inden plantning.

Når du bruger haveværktøj, er det nødvendigt at behandle det. Rettidig ventilation af drivhuset hjælper med at forhindre angreb.

Bladlus

Det største skadedyr for Bingo F1 agurk er bladlus

Skadedyr suger saften fra bladene, buskene bremser deres vækst og holder op med at bære frugt. Insekter bærer smitsomme sygdomme. For at beskytte kulturen mod invasionen af ​​skadedyr anbefales det at desinficere jorden og drivhusstøtterne om foråret og efteråret.

Du kan bekæmpe et bladlusangreb med folkemetoder eller insektdræbende midler.

Fordele og ulemper

Enhver agurk har sine egne fordele og ulemper. Nogle er ikke egnede til saltning, så før du vælger frø til plantning, skal du gøre dig bekendt med egenskaberne for hver sort.

Selvbestøvning giver dig mulighed for at dyrke bingo agurker under drivhusforhold

De vigtigste fordele ved kultur:

  • tidlig modning
  • stabil frugtning;
  • fremragende smag;
  • resistens over for en række sygdomme
  • transportabilitet
  • alsidighed af Zelentsov;
  • høj produktivitet
  • under konserveringsprocessen dannes der ikke hulrum inde i frugten.

Der var ingen væsentlige mangler ved Bingo F1 agurk, men det ville ikke være muligt at samle frøet med dine egne hænder. Derfor skal frøene købes hvert år. En anden lille minus - busken skal bindes (stærk støtte eller trellis) og formes til 1-2 stilke.

Voksende funktioner

Bingo agurk anbefales at dyrke i et drivhus ved hjælp af standard landbrugsmetoder. Frømateriale kræver ikke behandling før såning, da det er testet af agrofirm-producentens specialister.

Hybridens frø er overtrukket med en speciel forbindelse. Det beskytter mod sygdomme, stimulerer væksten af ​​kimplanter. Det anbefales ikke at hærde, spire eller klæde frømaterialet af denne sort.

Såning i åben grund

Til dyrkning af en agurk i det åbne felt er det nødvendigt at vælge et solrigt, let skyggefuldt område. Jorden skal være frugtbar, let sur eller neutral. For at opnå et højt udbytte skal jorden være let, løs og med god vandgennemtrængelighed.

Såning udføres ikke tidligere end det øjeblik, hvor jorden opvarmes til en temperatur på +15 ° C. Planteskema 50x50 cm eller 2-3 kimplanter pr. 1 m2.

Dyrkning af kimplanter

Agurkens rodsystem er meget delikat, det er smertefuldt at overføre transplantationen. Derfor er det bedre at dyrke Bingo F1-hybrid til kimplanter i separate tørvekopper for ikke at skade roden under plukningen. Beholderne er fyldt med frugtbar jord, jordblandingens temperatur bør ikke være lavere end 13-15 ° С.

Frøene uddybes med 1,5-2 cm. Efter plantning anbefales det at dække brillerne med plastfolie eller glas. Rumtemperaturen skal være 22-24 ̊С. De første skud vises om 3-4 dage, hvorefter lyet kan fjernes, temperaturen kan sænkes til 18 ° С.

Agurkplanter har brug for 12-timers dagslys. Phytolamps er installeret over kimplanterne. I utilstrækkeligt lys strækker spirerne sig ud, bliver svage.

Bingo agurkplanter transplanteres til et fast sted efter 3-4 blade vises

Pleje regler

Afgrødepleje reduceres til rettidig introduktion af topdressing, fjernelse af ukrudt, kunstvanding, løsne jorden. Garantien for gode udbytter er vipperne til understøtningen.

Dannelse af buske

En hybrid af Bingo-sorten danner krøllede skud. For at lette plejen skal de være bundet til trelliser. Efter at have lavet en løkke over 3-4 blade, er stilken rettet opad og vrides med uret.De resulterende stebørn bør fjernes, så planten ikke spilder energi på deres vækst, men leder den til æggestokkene og væksten af ​​zelenter. Efter høst af den første afgrøde skal de nederste blade fjernes fra busken.

Hilling

Hvis agurker af sorten Bingo F1 plantes i jord dækket med agrofiber, er der ingen grund til at klynge dem sammen. Det er nok med jævne mellemrum at fjerne det ukrudt, der vises i slidserne, der er lavet til agurkbuskene.

Hvis der plantes bingo agurkplanter i jorden, skal de hældes. Manipulationer udføres efter vanding. Dette kan ikke gøres med tør jord, da der er stor risiko for skader på stilken. Jorden skubbes op mod buskene, hvilket gør en tuberkel 5-7 cm høj omkring kimplanten.

Vanding

Bingo agurker overrisles mindst en gang om ugen. I varmt vejr og i frugtperioden øges antallet af vandinger. Det er nødvendigt at sikre, at der ikke kommer vand på bladene, ellers kan bingo agurker blive syge. Det anbefales ikke at udføre proceduren i løbet af dagen, når direkte sollys falder på buskene.

Vanding af Bingo F1 agurk udføres med varmt bundfældet vand

Fra vanding med koldt vand kaster buskene æggestokken.

Top dressing

Bingo-hybrid, dyrket under drivhusforhold, har brug for regelmæssig fodring. Ernæringstilskud tilsættes med intervaller på 1,5-2 uger. For at forsyne kimplanter med kvælstof, fosfor og kalium anvendes mineralsk kompleks gødning.

Konklusion

Agurk Bingo F1 er en højtydende uhøjtidelig hybrid af den første generation. Zelentsy tåler godt transport, opbevares i lang tid. Takket være disse funktioner har sommerboere og gårde valgt en sort til dyrkning i industriel skala med efterfølgende salg.

Anmeldelser af gartnere om bingo agurker

Margarita, 48 år, Ryazan-regionen
Hvert år dyrker jeg nye ting i sengene ved siden af ​​mine yndlingssorter. I år prøvede jeg en Bingo F1 agurk. Jeg var tilfreds med resultatet. Frugterne begyndte at blive spist så tidligt som 1,5 måneder efter plantningen. Syltede agurker af denne sort, høstet til vinteren, blev spist først.
Veniamin, 54 år, Bryansk-regionen
I foråret købte jeg to poser med Bingo-frø til prøve. Spiringsgraden for agurker er næsten 100%. Jeg kunne godt lide, at selvom den grønne plante vokser ud, bliver den ikke gul. Smagskvaliteter blev vurderet af min familie som "fremragende", der er ingen bitterhed, plukkede frugter blev opbevaret i køleskabet i op til to uger.
Tatiana, 49 år, Vladimir-regionen
Bingo agurk blev plantet for første gang i foråret. Hvad glædede os: det var ikke nødvendigt at behandle hverken fra rådne eller fra skadedyr. Agurkerne smagte sød, saftig uden frø. Transporten fra dachaen til byen blev fremragende overført til børnene.

Give tilbagemelding

Have

Blomster

Konstruktion