Løg sæt Golden Semko F1: sort beskrivelse, anmeldelser

Onion Zolotisty Semko F1 er en tidligt moden, frugtbar hybrid af første generation, der er modstandsdygtig over for ugunstige spireforhold. Det tilhører de universelle sorter, der er egnet til frisk forbrug. Efter varmebehandling mister den sin skarphed, får en blødere eftersmag.

Beskrivelse og egenskaber ved løgsorten Golden Semko

Hybriden blev opdrættet af russiske opdrættere baseret på det hollandske røde Semko-løg. Det blev optaget i Den Russiske Føderations statsregister i 2000. Arrangøren af ​​sorten er Moskva-agrofirm "Semko-Junior".

Løg sæt Golden Semko har etableret sig som en alsidig, uhøjtidelig sort med et stabilt udbytte. Næsten ingen tårer ved rengøring. Smagskvaliteterne af Zolotisty Semko-løg blev vurderet af eksperter som fremragende.

Udseende

F1-hybrid vokser i enkelt store pærer uden at danne reder. Frugten af ​​Semko-sorten er jævn, rund i form, klædt i en gylden skaller. Næbens hals er tynd. Indersiden af ​​frugten er hvid, saftig med en specifik skarp smag.

Der er få skalaer på pæren Golden Semko, for det meste 2-3 lag

Luftdelen af ​​planten er en lysegrøn hul fjer. De når en højde på 30-35 cm, svagt skarpe. Der dannes op til 40 fjer på en majroe.

Modningstid og udbytte

Løg Golden Semko F1 hører til den tidlige modningstype. Fra spiring til høst går der ikke mere end 2,5 måneder. Vægten af ​​en pære er 75-80 g, udbyttet er 1 m2 - 4-5 kg. Opbevaringstid er 5-7 måneder.

Sygdoms- og skadedyrsresistens

Onion Golden Semko F1 er immun over for sygdomme i Onion-familien. Men ugunstige vejrforhold og manglende overholdelse af landbrugsteknikker fører til udvikling af svampesygdomme: pletblødning, fusarium, forskellige typer rådne, meldug.

Af skadedyrene til Golden Semko-sorten er trips, larver og løgflue farlige

Sammensætning og egenskaber

De fordelagtige egenskaber ved løg inkluderer:

 • antibakteriel virkning på tarmens mikroflora, forbedrer stofskiftet
 • berigelse af kroppen med vitaminer og mikroelementer;
 • optimering af kroppens beskyttende egenskaber, hvilket reducerer risikoen for at udvikle kræftvækst;
 • eliminering af toksiner.

Hybrid Golden Semko er rig på vitaminer og mineraler. Den kemiske sammensætning inkluderer: mangan - 11,5%, cobalt - 50%; silicium - 16,7%, vitamin C - 11,1%.

Ansøgning

Løg Golden Semko bruges til madlavning. Det er inkluderet i mange retter. De spises rå, kogte, stegte, karamelliserede. Golden Semko bruges som smagsstof til kød- og fiskeretter til fremstilling af saucer, tærter og druer.

I folkemedicin og kosmetologi bruges løg til at forberede masker til foryngelse og genopretning af huden for at styrke håret.

Voksende regioner

Hybrid Golden Semko F1 anbefales at dyrke som en årlig afgrøde. Dyrkning udføres i det fri. Både sydlige regioner og regioner med et tempereret klima er egnede. I de nordlige regioner dyrkes hybriden i et drivhus. I dette tilfælde skal plantningen suppleres.

Fordele og ulemper

Før du vælger en sort til plantning i en bestemt region, skal du gøre dig bekendt med dens egenskaber, fordele og mulige ulemper. Løg Golden Semko F1 er efterspurgt blandt grøntsagsavlere, da det er uhøjtideligt, har det ikke brug for særlig pleje.

Grøntsagen indeholder mange nyttige kemiske elementer, så den bruges til sommersalater, til stegning og bagning.

Fordele:

 • tåler let temperaturudsving
 • har immunitet over for skadedyr og sygdomme;
 • viser høj produktivitet i enhver klimazone;
 • uhøjtidelig i pleje;
 • holdbarheden af ​​færdige produkter er 5-7 måneder;
 • to plantningsmetoder - frø og løg;
 • god salgbarhed og smag.

Ulemperne inkluderer det faktum, at løg Golden Semko F1 ikke er egnet til dyrkning på en fjer. Agrarerne har lært at klare stigningen i vækstsæsonen i de nordlige regioner. I de senere år er hybriden dyrket af kimplanter.

Landingsdatoer

Semko-løgsæt plantes tidligt på foråret eller før vinteren. På samme tid bør den gennemsnitlige daglige jordtemperatur ikke være lavere end +10 ° С. Hvis hybriden plantes inden vinteren, skal stedet være mulket med et kompostlag, og når de første frost kommer, skal du dække det med grene af nåletræer. Ved ankomsten af ​​forårsvarme fjernes grengrene.

Vigtig! De bedste forgængere til Golden Semko-løg er kål, tomater, kartofler, agurker.

Sådan plantes

Sengene til plantning af F1-hybrid er udstyret i et godt oplyst område. I de skyggefulde hjørner viser roen sig at være lille, deformeret med pile. Jorden til løg skal have et neutralt pH-niveau (du kan dyrke i en lidt alkalisk). Golden Semko elsker moderat fugtighed.

Voksende fra frø

Såning af hybrids frømateriale udføres i 2 cm dybe riller. Spændet mellem rækkerne er 10-15 cm. Frømaterialet fordeles separat og afviger fra hinanden 1,5-2 cm. Krævede størrelser.

Efter at have placeret frøene i rillerne drysses de, og sørg for at de vandes. Før de første skud vises, anbefales det at dække plantningen. Så snart fjer klækkes ud ved den gyldne Semko-bue, fjernes huslyet. Under gunstige klimatiske forhold bør de første skud forventes om 10-14 dage.

Løgdyrkning Golden Semko frø egnet til sydlige regioner

I regioner med varmt klima er forholdene gunstige for høst fra frø i en sæson.

Plantning af sevka

Sevka-løg Golden Semko anbefales at nedsænkes i en opløsning af kobbersulfat eller i vand i 20 minutter inden plantning

Efter ætsning før plantning skal majroe skylles og tørres. Når der plantes vådt materiale, er der en høj risiko for udvikling af rådne.

Før såning kalibreres løg Golden Semko ved at opdele i tre fraktioner.

Den anbefalede rækkeafstand er 20-25 cm, afstanden mellem pærerne er 10 cm, rillenes dybde er 5 cm. Roen drysses med jord, så 3-5 mm forbliver over overfladen.

Vigtig! Det anbefales ikke at dybt frøet af Golden Semko-sorten ned i jorden, frugten vil have en unaturlig cylindrisk form.

Sevok placeret tæt på overfladen vil også modtage en forkert konfiguration af majroe. Efter plantning drysses sengene med et lag sand (op til 5 mm), stedet er planeret.

Plejefunktioner

Pleje af det gyldne Semko-løg udføres i de første to måneder. Kulturen skal vandes, løsne jorden og foretage yderligere befrugtning.

Vanding

De første otte uger efter plantningstidspunktet skal Semko F1-hybrid overrisles intensivt. Brug varmt vand, helst afgjort, for at gøre dette. Afhængig af klimatiske forhold reguleres vandingsfrekvensen. I gennemsnit overvåges sengene en gang hver syvende dag. I tørt vejr øges antallet af vandinger, i regnvejr reduceres det. Fugtning stoppes tre uger før høst fra sengene.

Hvis Golden Semko-løg dyrkes i et drivhus, udføres vanding ved dryp.En overdreven mængde fugt fører til rådnende af majroe.

Lugning, løsnelse

I perioden med aktiv vækst af Semko F1-løg er det nødvendigt regelmæssigt at luge ukrudtet. På løs, godt beluftet jord er udbyttet flere gange højere. Manipulationer udføres mindst en gang om ugen, det anbefales at gøre det næste dag efter vanding.

Top dressing

Det er nødvendigt at befrugte det område, hvor Semko-løg planlægges dyrket inden plantning. Første gang gødningen påføres i løbet af efteråret. Sekundær forbinding udføres umiddelbart før såning. En opløsning af ko-gødning eller kyllingegødning er egnet, forbruget er 3 l / m2.

Den tredje fodring af hybrid udføres to uger efter fremkomsten af ​​skuddene. For at gøre dette skal du opløse 30 g urinstof i en spand vand. Volumen er tilstrækkelig til at overrisle en 2 m² grund.

Høst og opbevaring

Det faktum, at det er tid til at høste, advares af hængende fjer, en let tørret majroe. Hybriden høstes i klart, tørt vejr. Efter fjernelse af løg fra jorden spredes det under en baldakin. Før lægning af løg får Golden Semko lov til at tørre i flere uger til opbevaring. Derefter vælges rottede og ødelagte prøver.

Sygdom og skadedyrsbekæmpelse

Når de første tegn på en sygdom vises, er det nødvendigt at behandle senge med fungicidpræparater. De mest effektive er Previkur, Maxim, Skor.

For at undgå forurening af stedet anbefales det at sortere plantematerialet. Rådne, upålidelige pærer kasseres. Svampen udvikler sig aktivt i sure jordarter. Derfor er jorden kalksten med dolomitmel.

For at forhindre forekomsten af ​​skadelige insekter skal løgsenge alterneres med gulerodssenge.

Effektive midler mod skadedyr er: behandling af kimplanter og frømateriale med en opløsning af kobbersulfat (1%), sprøjtning af greener med sæbevand.

Konklusion

Løg Golden Semko F1 er uhøjtidelig i pleje, tilpasser sig godt til enhver klimazone, har immunitet over for de fleste sygdomme, det påvirkes sjældent af skadelige insekter. For at undgå forekomsten af ​​lidelser og skader på afgrøden af ​​parasitter er det nødvendigt at udføre forebyggende foranstaltninger i tide.

Anmeldelser af gartnere om løg Golden Semko

Anastasia, 43 år, Tula
Vores klima er moderat kontinentalt, men Semko Golden hybrid (jeg har kun dyrket det i flere år) har tid til at modnes. Den eneste ulempe er, at du ikke selv kan samle frøene, du skal købe dem hvert år. Majroerne har samme størrelse, sød i smagen.
Gennady, 65 år, Krasnodar
Sidste år købte frøene fra Golden Semko F1 for første gang. De koster lidt mere end andre sorter af løg, så jeg tog flere poser til test. Høsten glædede mig. Hybriden er uhøjtidelig i pleje, danner smukke, jævne, gyldne hoveder. Der er praktisk talt ingen bitterhed i smagen.
Natalya Petrovna, 58 år, Volgograd
Jeg har dyrket Semko F1 i fem år, jeg har aldrig været tilbage uden en afgrøde. Jeg brugte frøplantemetoden, men i de sidste to år har jeg lige sået frø. Frøplanter er altid venlige, produktiviteten er fremragende. Smagskvalitet er på toppen. Jeg bruger det til fremstilling af salater, stegning, i marinader.

Give tilbagemelding

Have

Blomster

Konstruktion