De bedste tomatsorter i 2021

Allerede i begyndelsen af ​​vinteren er det tid til at tænke på, hvilke tomatfrø der skal købes til næste sæson. Når alt kommer til alt, inden du planter tomater i haven, skal du dyrke kimplanter. Denne proces er meget omhyggelig, men høsten af ​​friske grøntsager vil glæde ejeren og hans gæster i hele sommersæsonen.

I denne artikel vil vi forsøge at identificere top 10 sorter af tomater, klassificere hybrider og sorter efter forskellige karakteristika, og anbefale også de bedste tomatsorter til 2021.

Hvorfor skal du plante tomater

Tomater kom til Rusland fra Sydamerika; disse frugter er meget glade for sol og varme. Dette forhindrede imidlertid ikke opdrættere i at udvikle tomatsorter, der var egnede til plantning selv i Sibirien.

I dag er ikke et eneste sommerhus komplet uden buske med tomater. Når alt kommer til alt er en tomat en meget sund bær, den indeholder lycopen, en antioxidant, der fremmer celleregenerering, forhindrer ældning og udvikling af kræftceller.

Derudover indeholder frugterne af tomater en stor mængde vitaminer A og C, flere sporstoffer, hvilket gør denne grøntsag ikke kun meget velsmagende, men også utrolig sund.

Tomatens alsidighed spillede også en væsentlig rolle i dens udbredelse. Når alt kommer til alt kan tomater ikke kun spises friske og føjes til salater, de laver unikke saucer, tørret, tørret, dåse, syltet og endda presset juice.

Gartnere, der besluttede sig for voksende tomater, skal være forberedt på noget lunefuldt i denne kultur, tomater skal passes - de vokser ikke af sig selv. Men hver busk kan behage ejeren af ​​webstedet med flere kg fremragende friske grøntsager.

Sådan bestemmes de bedste tomatsorter at plante

Det er ikke let at rangordne de bedste tomater. Faktisk er der i dag mere end 7,5 tusind typer af disse grøntsager, og hvert år er der flere og flere sorter og hybrider af tomater.

For at forstå hvilke tomater der er bedst, skal du først beslutte, hvilke krav der stilles til tomater. For eksempel kan det være et dusin:

  • den tidligste tomat;
  • velegnet til åben grund
  • dyrket i drivhuse;
  • præget af usædvanlige egenskaber (ikke-standardfarve, form, smag);
  • nye avlsudviklinger i 2021
  • sorter testet gennem årene og så videre.
Opmærksomhed! Som regel er landmænd mest interesserede i sortens udbytte og tidspunktet for frugtmodning.

10 bedste tomatsorter til tidlig modning

Modningen af ​​grøntsager er især vigtig under de klimatiske forhold i Rusland. Der er en relativt kort sommer her: først er tomaterne truet af forårsfrost, så kommer efteråret koldt snap.

For at tomatene skal modnes og give frugten til ejeren, plantes deres frø til kimplanter i begyndelsen af ​​marts.

Kun dyrkede, modne og hærdede kimplanter kan plantes i åben grund. De gør dette ikke tidligere end midten af ​​maj, og derefter, om natten, er det bedre at dække buskene med plastfolie eller speciel agrofiber.

"Min kærlighed F1"

En tidlig moden hybrid er velegnet til dyrkning i drivhuse, drivhuse og åbne senge. I drivhuset vokser buskene op til 120 cm, og i haven vil buskene være små - ca. 70 cm.Planten tilhører determinanten - den regulerer selve buskens højde, som regel holder tomaten op med at vokse efter udseendet af fem blomsterstande.

For at tomaten skal begynde at bære frugt tidligere, er det bedre at klemme den. Men i det åbne jord er det slet ikke nødvendigt at danne en busk og afbryde skud, dette kan kun gøres for drivhusplanter.

Tomater vokser stor - vægten af ​​hver når 200 gram. Deres papirmasse er af middel densitet, sukkerholdig. Skræl er tynd, blank. Tomatens farve er lys rød. Smagen er høj - frugterne er saftige og aromatiske, velegnet til konserves, til fremstilling af saft og saucer. Du kan genkende "My Love" -tomaten ved den let aflange form og en lille næse i bunden af ​​frugten.

Højst 5 kg tomater kan fjernes fra hver busk. Oftest høstes hele afgrøden to gange, da frugterne modnes samtidigt og hurtigt. På grund af modningshastigheden (85 dage) er det muligt at høste hele afgrøden allerede inden afkøling af natten, hvilket undgår infektion af planter med sen rødme.

Min kærlighed F1

"Red Rooster"

En anden tidligt modende determinant tomat. Planter er nok underdimensioneret, hvilket giver store frugter... Sorten er velegnet til filmhytter og til dyrkning i senge.

Buskens højde er kun 60-65 cm, men det er bedre at klemme skuddene og binde stammen. Frugterne er kugleformede, let flade. Skallen af ​​tomater er glat og skinnende. Tomatens farve er rød. Smagen er behagelig med syrlighed. Frugterne knækker ikke. Hver vejer ca. 250 gram.

Den bedste destination for tomater af sorten "Rød hane»- tilberedning af tidlige salater og frisk forbrug.

Sorten er kendetegnet ved sin uhøjtidelighed og modstandsdygtighed over for sygdomme og kolde snaps.

Rød hane

"Førsteklassing"

Underdimensioneret tomat tidlig modning. Sorten kan dyrkes i drivhuse eller udendørs. Den maksimale højde når 100 cm, så planten skal være bundet og delvist fastgjort.

Det er mest effektivt at dyrke en "First-grade" tomat i tre stilke - på denne måde vil udbyttet være maksimalt. Tomater er i form af en let fladt kugle, frugtens farve ved modenhed er lyserød. Pulp er saftig, sukkerholdig. Smagen, som for tidlige modne tomater, er fremragende. Frugterne indeholder meget lycopen og sukker.

Massen af ​​en tomat er 150-200 gram. Disse tomater spises bedst friske, dåse skåret i stykker eller bruges til at fremstille juice.

Første klasse

"Azoyushka"

Et foto hjælper dig med at blive forelsket i disse lyse gule tomater. Sorten hører til den tidlige modning, betragtes det ubestemt... Når de dyrkes under en film eller i et drivhus, når tomaterne en højde på 200 cm. På det åbne felt bliver buskene kortere.

Planter skal bindes og brydes af sideskuddene - det er bedst at danne en busk i to stilke.

Modne tomater er farvet citrongul, har en flad rund form, skinnende skræl. Frugtens smag udtales som "tomat". Der er få frø inde i tomaten, papirmassen er saftig, tæt. Mest af alt er disse tomater velegnede til fremstilling af diætprodukter eller børns produkter, nyt forbrug.

Azoyushka

"Skorospelka"

Sorten modner ikke kun meget hurtigt (87 dage), men er også berømt for sin uhøjtidelighed. Buskene vokser små, men voluminøse, derfor skal de bindes til en støtte eller delvist fjernes fra sideskuddene.

Tomater er i form af en kugle, malet i en dyb rød farve. Frugtens smag er udtalt. Tomater er mest velegnede til fremstilling af friske salater, men de kan også behandles.

Skorospelka-sorten er værdsat for sin modstandsdygtighed over for lave temperaturer - selv i køligt vejr er et stort antal frugter bundet på buskene. Tomater modnes hurtigt og i mindelighed, hvilket giver dig mulighed for at høste inden efteråret kulde.

Skorospelka

"Familie"

Denne tomat kan tilskrives midt modning, da frugterne modnes kun på den 115. dag efter såning af frøene. Men frugterne er kendetegnet ved en rig, karakteristisk "tomat" smag og aroma.

Buske er små, kompakte, frugterne er store, kødfulde. Tomatenes form er rund, farven er rød. Den gennemsnitlige vægt af en tomat er ca. 200 gram. For at smagen af ​​frugten skal være fremragende, skal den have lov til at modnes fuldt ud.

Gartnere værdsætter familievariet for dets høje udbytte, uhøjtidelighed, fremragende smagskarakteristika.

Familie

"Rajah"

Halvbestemt tomat tidlig modning. Buskens højde i haven kan nå 100 cm, i drivhuset vokser tomaterne endnu mere. Stænglerne skal være bundet til en støtte, skuddene skal fastgøres.

Tomatenes form er oval; på modenhedsstadiet er frugterne farvet mørkerøde. Hver tomat vejer ca. 280 gram papirmasse kødfuld med sukkerkorn på pause. Tomater er gode til nyt forbrug og forarbejdning, de har en god smag og aroma.

Rajah

"Rigelig F1"

Determinant plante med tidlig modenhed. Buske vokser op til 50-70 cm, de skal være bundet på en støtte og klemte sideskud. Du kan dyrke disse tomater både i drivhuset og i haven.

Tætheden af ​​tomater er medium, størrelsen er lille, frugtens vægt er ca. 80 gram. Pulp har en gennemsnitlig tæthed, en ret behagelig smag. Farven på modne tomater er dybrosa. Den lille størrelse af frugterne gør det muligt at bruge dem til konserves og bejdsning som helhed.

Rigelig F1

"Rød pil"

Tomaten modner på den 95. dag efter såning af frøene. Planten tilhører semi-determinant, buskens højde i drivhuset kan nå 120 cm. Tomater skal være bundet og delvis fastgjort.

Frugter modnes i klynger, der hver især har 7-9 tomater. Der er ca. 10-12 af disse børster på hver busk.

Modne tomater er farvet røde, har en afrundet form og mellemstørrelse, deres vægt er ca. 150 gram. Smagskarakteristika er god. Tomaten er perfekt til konserves og friske salater.

Hybridens særlige værdi er dens modstandsdygtighed over for sygdomme, ugunstige klimatiske forhold, god holdekvalitet og transportegnethed.

Rød pil

"Afrodite"

Determinant tomat, med ultra-tidlig modning - de første grøntsager kan nydes allerede på den 75. dag efter plantning i jorden.

Velegnet til dyrkning i drivhuse og åbne senge. Buskenes højde er kun 50 cm, de behøver ikke at blive fastgjort, men det er bedre at binde dem til en støtte.

6-8 tomater dannes i hver blomsterstand. Deres form er rund, overfladen er glat. Tomater knækker ikke, de har en saftig papirmasse og en behagelig smag. Massen af ​​hver tomat er ca. 100 gram. Oftest, "Afrodite"Brugt til bejdsning, saltning, bevarelse.

Afgrøden kan transporteres over lange afstande, frugterne kan ligge i lang tid uden tab af kvalitet (et foto af denne sort kan ses nedenfor).

Afrodite

De mest produktive tomater

Selvfølgelig er mest af alt enhver gartner bekymret over spørgsmålet: "Hvilke sorter vil bære frugt bedre?" Når alt kommer til alt, er sjældent for nogen de bedste tomatsorter dem, der har et eksotisk udseende, som for eksempel på dette billede.

Opret TOP-10 den mest produktive sorter og hybrider blev hjulpet af anmeldelser af gartnere, der dyrker de samme tomater hver sommer.

"Aswon"

En tidlig moden determinant tomat, der tillader høst så tidligt som 95 dage efter plantning af kimplanter til kimplanter.

Et særpræg ved hybrid er dens unikke udholdenhed og fertilitet. Med en buskehøjde på kun 35-45 cm kan der høstes op til 10 kg afgrøde fra hver kvadratmeter af plottet.

Buskene er så kompakte, at de ikke behøver at blive bundet, langt mindre fastgjort. Selv i ekstrem varme er frugtsæt meget højt.

Tomaterne er farvet røde. Deres form er perfekt jævn - en cirkel eller en lille oval. Vægten af ​​hver frugt er 50-70 gram. Størrelsen, tætheden af ​​tomater og tykkelsen af ​​deres skræl er fremragende til konservering af hele frugter. Men selv friske tomater er meget velsmagende - saftige og aromatiske.

Aswon

"Sne leopard"

Midt-tidlig tomat - modner 105 dage efter plantning. Bøsningerne er små, kompakte. Planten er resistent, derfor er den velegnet til dyrkning i den nordlige del af landet.

Bøsningerne er 50-60 cm, de behøver ikke at blive fastgjort, men de skal være bundet til en støtte. Tomaterne er runde med en let ribning. Massen af ​​massen er gennemsnitlig. Smagen er høj. Massen af ​​en tomat er 200-300 gram. Disse tomater er meget velsmagende friske, men de er også velegnede til forarbejdning, konserves.

Planten tåler lave temperaturer på grund af tidlig modning, er ikke bange for sen røde og frost.

Sne leopard

Rio Grand

Denne sort hører til midten af ​​midten - frugterne modnes den 115. dag efter plantning. Bøsninger er mellemstore, bestemt type. Plantenes højde når 100 cm, de skal være bundet og delvist klemt.

Rio grand har form som en blomme, er malet i lys rød, har et tæt kød. De er kendetegnet ved en sødlig eftersmag, meget velsmagende og aromatisk. Vægten af ​​hver tomat er i gennemsnit 120 gram. Takket være deres tykke hud kan tomater transporteres og opbevares i lang tid, hvilket er fremragende til konservering af hele frugter.

Sorten er værdsat for sin uhøjtidelighed, modstandsdygtighed over for ekstrem varme, sjælden vanding, høj produktivitet.

Rio grand

"Evigt opkald"

Tidlig moden determinant tomater, hvis højde når 70 cm. Tomaten har et højt udbytte og store frugtstørrelser, buskene skal være tæt bundet til en støtte.

Tomaterne er runde, let flade. Deres farve er lys rød. Vægten af ​​hver tomat kan nå 900 gram, i gennemsnit er den 500-600 gram. Tomater er meget saftige, kødfulde og søde. De er gode i saucer, tomater, friske salater.

Fra hver busk kan du få op til seks kg af afgrøden.

Evigt opkald

"Gazpacho"

Små buske af denne sort når kun 40 cm i højden. Frugterne modnes på den 120. dag efter plantning.

Små tomater er mørkerøde i farve, har en langstrakt form og en tæt hud. Hver tomat vejer ca. 40-75 gram. Smagen af ​​disse tomater er fremragende med en udtalt aroma. Frugter er perfekte til konserves og bejdsning.

Planter er resistente over for almindelige sygdomme og lave temperaturer.

Gazpacho

"Astrakhansky"

En sort beregnet til åben grund. Tomater modnes på den 120. dag efter plantning, derfor har de en udtalt smag og stærk aroma.

Buskene er små, kompakte, deres højde når 80 cm. Frugterne er meget velsmagende, har en afrundet form, blank overflade. Massen af ​​en tomat er 150 gram. Pulp er kødfuld, saftig. Det er godt at bruge tomater til konserves som helhed til tilberedning af friske salater.

Astrakhan

Anmeldelse af tomaten "Astrakhansky"

Stepanova I.V., 63 år, Stavropol
Jeg bor i Stavropol, der er meget tæt jord og varme somre. Det er svært at vælge gode tomater til sådanne forhold, men “Astrakhan»Passer perfekt. Hverken stærk varme eller vind eller tørke påvirker udbyttet af en tomat - under alle omstændigheder samler jeg omkring fire kg grøntsager fra hver busk. Tomater er gode til bejdsning, de har en fantastisk frisk smag. En anden fordel er, at sorten ikke er bange for sygdomme, såsom top rådne, TMV, egyptisk kost. Jeg anbefaler "Astrakhansky" til alle som en win-win-mulighed, der giver konstant høje udbytter.

Jeg anbefaler "Astrakhansky" til alle som en win-win-mulighed, der giver konstant høje udbytter.

"Grushovka"

Variation relateret til Sibirisk valg, hvilket betyder, at den er modstandsdygtig over for lave temperaturer, sen rødme. Standardbøsninger, lave - op til 70 cm.

Tomater er rødfarvet, har form som fløde, har en fremragende smag med en let mærkbar syrlighed. Den gennemsnitlige vægt af tomater er 100 gram, de er gode til konservering af hele frugter.

Grushovka

"Rødhætte"

Buskene på denne tomat er lave, meget kompakte, de skal klemmes til den første æggestok.

Frugterne modnes tidligt, har en rund form og er farvet rød.Pulp med medium densitet, god smag, stærk aroma. Tomater er egnede til ethvert formål: konserves, forberedelse af salater, forarbejdning til juice eller saucer.

Rødhætte

"Daryonka"

Mellemstor tomat med medium modningsperioder. Bøsninger når 120 cm i højden, velegnet til vokser i et drivhus og i sengene. Nødvendigt brug for at binde og klemme.

Hver klynge indeholder 5-6 frugter - stor creme af rød farve. Tomater er meget velsmagende og aromatiske, der hver vejer op til 200 gram. Disse frugter kan bevares godt - de har en tæt skræl og papirmasse, tomater bevarer deres form efter saltning.

Daryonka

Bonner Beste

En af de ældste sorter, der er kendt over hele verden i lang tid. Planten er ubestemt, hvilket kræver klemning og strømpebånd til støtten.

Tomater, der modner på høje buske, er små i størrelse, har en rund form og er farvet rød. Massen af ​​en tomat overstiger ikke 60 gram, hvilket gør dem egnede til konserves og bejdsning.

fund

At vælge bedste tomater det er nødvendigt ved at læse anmeldelser fra erfarne gartnere efter at have studeret fotos af buske og frugter med en beskrivelse af sorten. Først efter at have prøvet, kan du finde ud af resultatet, så hver sæson skal du supplere dine yndlings tomater med mindst en ny sort.

Give tilbagemelding

Have

Blomster

Konstruktion