Adretta kartofler

Hvert år bruger gartnere meget tid på at finde den perfekte sort, der opfylder deres specifikke krav. Lad os tale om kartofler. Hvis vi tager de fem mest populære sorter i vores land, vil Adretta helt sikkert være blandt dem. Det tager førende positioner i toplisterne på forskellige sider af en grund. Vi finder ud af, hvad der er i det, og hvorfor det ofte rådes at dyrke nøjagtigt Adretta kartofler. En beskrivelse af sorten, fotos, anmeldelser og information om dyrkning af disse kartofler vil helt sikkert være nyttig.

Adretta

Kort beskrivelse

Kartofler "Adretta" blev opdrættet i Tyskland for ikke så længe siden, de er omkring tyve år gamle. I løbet af denne tid fik denne kartoffel popularitet ikke kun hjemme, men også i udlandet. Sagen er, at rodafgrøder er berømte for:

 • højt udbytte;
 • fremragende smag;
 • temmelig hurtig modning af afgrøden.

Hver ejendom betyder noget. Kartoffelkødet er gult. Tidligere blev knolde med denne farve papirmasse kun brugt til husdyrfoder og blev betragtet som usmagelige. I lang tid var kun "Adretta" en sort, som folk ikke kun kunne lide for deres smag, men også imponerede over deres smuldhed og ømhed. Dette påvirkes af det gennemsnitlige stivelsesindhold, ca. 16%. På basis af denne sort blev der opdrættet et stort antal nye, som ikke altid bevarede deres smag, men også var ganske gode.

Et par ord om foderkartofler

I dag er ikke kun gartnere, men også købere af kartofler vant til kartofler med gult kød og endda lidt lilla, og ikke kun til den sædvanlige hvide, men for to årtier siden var "Adretta" en unik sort. Før udseendet blev gule kartofler kun brugt til foder på husdyrbrug, da deres smag var uvigtig.

Tyske opdrættere i slutningen af ​​90'erne sprang, da Adretta-sorten var den første, der havde et gult hjerte og var usædvanligt velsmagende. Som eksperter siger, er det denne kvalitet, der er blevet den afgørende faktor i en så hurtig vækst i popularitet.

Adretta

Overvej en sammenligningstabel med parametre for en given kartoffelsort. Dette vil hjælpe de sommerboere, der endnu ikke har valgt valg af sorten. Modningsperiode, tekniske detaljer og små nuancer - alt dette er meget vigtigt, selv når man dyrker en så velkendt afgrøde som kartofler.

Bord

Denne tabel beskriver Adretta kartoffelsort.

MulighederBeskrivelse af sorten
Beskrivelse af anlæggetKompakt busk med lysegrønne blade
ModningsgradMedium tidligt, 75 dage går fra spiring til teknisk modenhed
SåningsfunktionerVokset i åben grund, sået senest i maj, afhængigt af vejrforholdene i regionen, til en dybde på 7 centimeter i henhold til ordningen 60x35
OmsorgKæmpe imod ukrudt og holde jorden løs
Beskrivelse af rodfrugterKnolde har en masse på 100-150 gram, er justeret, ovale
SygdomsresistensTil sen rødme, til kræft, til at stamme nematode
Udbytte40-80 kg pr. Kvadratmeter

Rødderne selv har små øjne, huden er meget tynd, har en gullig farvetone. Mange gartnere har mindst en gang set kartoflerne "Adretta", hvis beskrivelse vi netop har givet, i butikshylderne. Det dyrkes ofte i industriel skala.

Adretta

Voksende

Uhøjtidelighed er en kvalitet, der er meget værdsat af alle, der mindst en gang var engageret i den uafhængige dyrkning af grøntsager og rodafgrøder. Dette er en meget kompleks proces, der kræver opmærksomhed, tålmodighed og meget arbejde.Engageret i dyrkning, hver gartner håber at få en rig høst af fremragende kvalitet med høj holdekvalitet. Desværre er dette ikke altid tilfældet, især for begyndere.

For at høsten skal være rig og sund, er det ikke nok at vælge den rigtige sort. Korrekt kultivering er nøglen til succes. Kartofler af denne sort har fremragende agrotekniske kvaliteter:

 • uhøjtidelig i dyrkning;
 • resistent over for store sygdomme
 • har et højt udbytte
 • tåler lave temperaturer godt.
Vigtig! Denne sort kan plantes midt om foråret, hvis jorden opvarmes. Han høster i begyndelsen af ​​juli, hvilket betragtes som en ret tidlig dato.

Før frø sås, anbefales det at suge dem i vand i 1-2 dage. Dette giver dem mulighed for at stige hurtigere op. Vandet skal have stuetemperatur.

Råd! Køb ikke læggekartofler i hånden, de kan være af dårlig kvalitet. I specialbutikker er Adretta-kartofler altid til stede i hylderne.

De bedste jordarter for hende:

 • let ler
 • sandet lerjord
 • sod-podzolic.

Du bør ikke tilføje gødning, der er destruktiv at smage i jorden. Det er også nødvendigt at være opmærksom på grundvand. De skal placeres højst en meter. Frø af "Adretta" er knolde, der kan plantes i åben grund i april, hvis du bor i de sydlige regioner. Du kan forhærde dem på forhånd:

 • sæt de gennemblødte frø i køleskabet natten over (temperatur + 1-2 grader);
 • i løbet af dagen for at modstå varme temperaturer (+ 22-24 grader).
Råd! Hvis der er meget lidt frø, kan kartoffelknoldene skæres i stykker. Hver af dem skal indeholde et øje.

Hvis gartneren lever i et mere alvorligt klima, tilrådes det at plante kartofler af denne sort først i kasser, derefter dykke og flytte dem ned i jorden. Selvom du kan vente på majsvarmen, især da sorten modner hurtigt nok. For at beskytte planten mod yderligere vira skal knoldene sprøjtes med et fungicid inden plantning.

De optimale temperaturforhold til dyrkning af Adretta-sorten er som følger:

 • om eftermiddagen + 15-17 grader (højere);
 • + 7-9 grader om natten.

Det anbefales at udføre topdressing omhyggeligt uden at overdrive det. I løbet af rodperioden er de påkrævet. Aske og superphosphat er perfekte til disse formål. Sidstnævnte bruges også i blomstringsperioden. Vi henleder opmærksomheden på, at sorten "Adretta" kræver rettidig vanding og løsnelse af jorden. Det er ikke genetisk beskyttet mod Colorado kartoffelbaglen, men lider lidt af det.

Det er også nødvendigt at bekæmpe ukrudt og så planten i åbne områder. Kartofler er meget glade for solen. Hvis området er skyggefuldt, vil knoldene være små, og buskene strækker sig opad.

Generelt er det ikke svært at dyrke det, nogle tip fra en gartner, der opdrættede denne kartoffel alene præsenteres i videoen nedenfor.

Ud over spørgsmål om dyrkning af sorten er mange sommerboere bekymrede over opbevaring og bevarelse af kvalitet i denne periode. Lad os tale om dette emne.

Opbevaring

Gør-det-selv kartofler på stedet, jeg vil spare så længe som muligt. De ordner det, dækker det på kolde dage. For russere er denne rodgrøntsag af stor betydning, da den bruges meget ofte i mad. For enhver borger er det ønskeligt, at kartofler ikke kun opbevares i lang tid, men også ikke mister deres smag. Hvad angår sorten "Adretta" svarer den til disse kvaliteter.

Opmærksomhed! Denne sort er perfekt opbevaret, den bevarer også nyttige kvaliteter. Han er næsten ikke bange for rådne, hvilket påvirker et stort antal sorter med god ydeevne.

Når det vokser, er det ikke ualmindeligt, at temperaturen uden for vinduet falder. Sorte kartofler får en ubehagelig sødlig smag af dette. I en situation med denne sort kan du ikke være bange for små temperaturfald.

Denne kvalitet er ideel til både dyrkning og opbevaring.Det er nødvendigt at placere de modne rødder af "Adretta" i en kælder med fremragende ventilation. Dette gælder også for andre sorter kartofler. Tidligere sorteres afgrøden for råd og skade.

Forbedret Adretta

Ofte når de kommer til en havearbejde, står købere over for det faktum, at de tilbydes at erstatte denne yndlingssort med en anden. Det kan kaldes "New Adretta" eller "Gala". Det blev virkelig opdrættet på basis af tyske kartofler, men det har nogle forskelle og defineres som en uafhængig sorttype.

Galakartofler er repræsenteret af de samme gule knolde med mørkegul papirmasse. Det er også velsmagende, holder godt og er næsten det samme i pleje. Imidlertid er dets udbytte mindre, når "Gala" dyrkes under de samme betingelser, vil det give op til 26 kg pr. Kvadratmeter. Det skal bemærkes, at dette er meget. Denne sort er også en af ​​de fem mest det bedste.

Udtalelser

Sorten "Adretta" er dyrket i meget lang tid og har ikke mistet sin popularitet gennem hele denne tid. Som vi formåede at bemærke, forsøgte vi at forbedre det ved at opdrætte nye typer. Det er meget vanskeligt at få fodfæste på markedet, men Adretta bevarede ikke kun sin dominerende stilling, men formåede også at vinde nybegyndernes hjerter. Overvej et par anmeldelser af dem, der har dyrket denne kartoffelsort mere end en gang.

Valeria Frolova, Novorossiysk
Vi planter Adretta i april, når vejret allerede er varmt. Denne kartoffel betragtes som en langlever, da min mor dyrkede den for femten år siden. Kartoflerne er lækre og modner hurtigt. Jeg kender tilfælde, hvor disse kartofler udholdt frost ned til -3 grader, når de landede "Adretta" i Ural under et filmomslag. Selvfølgelig sker dette ikke med os. Mine naboer på dachaen planter Adretta kartofler hvert år i maj måned. Det modner hurtigt, så der er ingen grund til at skynde sig.
Lev Davydov, Saratov
Jeg anbefaler at koge unge kartofler af denne sort i deres uniform og spise med skræl, da den er rig på B-vitaminer og andre nyttige stoffer. Jeg har aldrig set kartofler smagere, så "Adretta", "Tuleevsky" og "Gala" vokser altid på min lille grund. Jeg holder det hele efteråret og vinteren, nok til foråret. Jeg vil bemærke ulemperne: • ustabilitet over for virussygdomme; • frøet skal fornyes hvert 5. år, da knoldene bliver mindre med årene. Det er ikke så skræmmende. Jeg kæmper mod Colorado-kartoffelbaglen hvert år, og generelt har sorten aldrig svigtet.

Konklusion

På trods af at beskrivelsen af ​​kartoffelsorten indeholder små ulemper, påvirker dette ikke populariteten af ​​Adretta rodafgrøde. Ofte dyrker gartnere flere sorter på én gang, og i slutningen af ​​sæsonen foretager de en sammenlignende analyse. Dette er også passende i dette tilfælde.

Kartofler af denne sort er værdige opmærksomhed og højeste påskønnelse. Hvis du aldrig har plantet Adretta før, skal du prøve det om foråret. Smagen vil ikke efterlade nogen ligeglad, små øjne gør det let at skrælle knoldene inden madlavning, og vækstprocessen vil ikke være vanskelig. Det var disse kvaliteter, der oprindeligt tiltrak gartnere fra forskellige regioner.

Kommentarer (1)
 1. Hvordan tåler Adretta varmen, og hvor meget tid om dagen anbefales solen til hende?

  02/11/2021 kl. 10:02
  min
Give tilbagemelding

Have

Blomster

Konstruktion