Gardener månekalender for oktober 2019

Gartnerens månekalender for oktober 2019 giver dig mulighed for at vælge det optimale tidspunkt for arbejde på stedet. Hvis du overholder de biologiske rytmer i naturen, bestemt af månekalenderen, kan du mere vellykket høste og plante til næste sæson.

Månekalender for gartneren og gartneren i oktober 2019

Ved pleje af stedet overholder gartnere ikke kun generelle anbefalinger om timing og vejrforhold. Månens faser tages også i betragtning.

Månefaser

I løbet af oktober 2019 besøger natstjernen hver af de eksisterende faser:

 1. Månens vækst falder i tidsperioden fra 1 til 13.
 2. Der vil være fuldmåne den 14. i månekalenderen.
 3. Fra den 15. til den 27. falder månen.
 4. Nymånen finder sted den 28.
 5. Fra 29 til 31 begynder månen at vokse igen.

I overensstemmelse med månekalenderen 2019 kan gartnere udføre efterårsarbejde så effektivt som muligt.

Natstjernen påvirker alle de processer, der forekommer i levende organismer på jorden.

Gunstige og ugunstige dage: tabel

Tabellen for 2019 hjælper gartnere med at vælge de mest rentable tidsintervaller for gartnere:

Arbejde

De bedste dage til at få arbejdet gjort

Dårlige dage

Plantning af afgrøder, havearbejde og havearbejde

Velegnet til plantedage for den voksende måne - 1 og 2, stimulerer væksten af ​​afgrøder plantning 10 og 11. Du kan så haveafgrøder for at mindske solen - 15 og 16 efter fuldmånen, dagene før nymåne, samt 30 og 31 efter nymåne.

Fuldmånen er den 14., den lange periode med nymåne er fra 27 til 29.

Høst

5 og 6 for lægeplanter, 7 og 9 for knolde. 12, 13, 16 er gunstige.

Opbevaringsbogmærke

17-23, 26, 30 og 31

Høstning af frø og knolde til såning

7-9

Vigtig! I oktober 2019 er kun få dage dårligt egnet til alt arbejde fra gartnere. Hvis der er et stort behov for at plante afgrøder, kan gartnere også i disse dage, men resultaterne bliver mærkbart dårligere.

Gartnerens kalender for oktober 2019

Ud over den generelle måneplan, der markerer gode og ugunstige dage for sommerhuse, er det nyttigt for gartnere at kende en mere detaljeret plan for oktober 2019. Nogle dage er bedre til plantning af afgrøder, mens andre bør bruge tid på et sådant efterårsarbejde som beskæring, løsning og fodring.

Såkalender til gartnere i oktober 2019

Månefasediagrammet for 2019 giver følgende anbefalinger for hver dag:

 1. Den ankomne måneskive giver gartnere gunstige betingelser for plantning af rabarber i haven, løg og hvidløg og sorrel på 1. og 2. nummer. Løg og blomkål kan plantes i drivhuset.
 2. 3 og 4 er ideelle til plantning af hvidløg i haven og blomkålsgrøntsager under drivhusforhold. Du kan plante salat og grønne løg.
 3. Fra 5 til 6 anbefales det at så hvidløg og løg, sorrel og persille i sengene.Du kan plante persille og rødbeder i et drivhus, så vandkress og spinat indendørs og placere blomkål i et mørkt rum for at vokse.
 4. Fra 7 til 9 anbefales det ikke for gartnere at plante have- og drivhusafgrøder. De angivne dage i oktober 2019 i henhold til månekalenderen er velegnet til andet arbejde på stedet.
 5. Den 10. og 11. kan du være opmærksom på plantning af spinat, sennep og persille under drivhusforhold. På sengene i denne månefase skal gartnere plante sorrel og i et mørkt rum - send blomkål og cyklisk salat til dyrkning i henhold til kalenderen.
 6. Det 12. og 13. nummer er velegnet til næsten alle typer såarbejde. Gartnere kan så kål, dild og løg, plante rødder og urter, både i et drivhus og i åbne senge.

  Til oktoberplantager i haven er strengt definerede dage i kalenderen egnede.

 7. Fra 15 til 16 kan du plante løg og i drivhuset - rødbeder, sennep og spinat.
 8. Fra den 17. til den 19. er det værd at tage en pause i afgrøderne og tage sig tid til at passe haven.
 9. 20 og 21 kan du plante gulerødder, radiser og rødbeder i friluftshaven, forudsat at gartneren har valgt vinterharde sorter.
 10. Den 22. og 23. oktober er det bedre at afsætte tid til drivhusplanter, kalenderen giver dig mulighed for at plante salat, dild, rabarber, du kan så karvefrø, flerårige grønne løg og koriander.
 11. 24 og 25 i såningsarbejdet pause igen og skifte opmærksomhed til andre gøremål, forberede jorden til vinteren og befrugte.
 12. 26, ifølge månefaserne, kan du plante rodfrugter i et lukket drivhus samt sennep, brøndkarse og salat.
 13. Den 30. og 31. oktober 2019 plantes løg af enhver sort i et drivhus og i byen - hvidløg inden vinteren.
Opmærksomhed! Som angivet af månekalenderen, i oktober 2019, bør ethvert arbejde opgives den 14. oktober og fra 27 til 29 - dagene for fuldmåne og nymåne er dårlige for gartnere.

Høst og opbevaring

I oktober 2019 bliver gartnere nødt til at tænke ikke kun på efterårsplantningen af ​​afgrøder, men også på høsten i det aktuelle år. Hovedparten af ​​arbejdet falder i september, men i oktober forbliver nogle rodafgrøder stadig i sengene og i drivhuset:

 1. Den 5. og 6. kalender i månefaserne angiver indsamlingen af ​​jordstængler af lægeplanter, hvis der findes nogen i haven. Men det anbefales ikke at røre rodafgrøder og greener i disse dage.
 2. Perioden fra 7. til 9. oktober er ideel til indsamling og opbevaring af kartofler. På dette tidspunkt kan gartnere begynde at høste frø af værdifulde afgrøder til efterfølgende plantning.
 3. 12 og 13 kan man være opmærksom på indsamlingen af ​​frugt, som efterfølgende vil blive brugt til medicinske formål.
 4. 15 og 16 er en god dag til massehøstning til permanent vinteropbevaring.

Det er bedre at plukke grøntsager og frugter i henhold til den astronomiske tidsplan.

Som regel er de sidste rester af afgrøden i midten af ​​oktober ifølge kalenderen allerede fjernet fra sengene, både udendørs og i drivhuset. Derfor, yderligere i 2019, har gartnere kun brug for at lægge rodafgrøder, løg og urter til opbevaring, dette kan gøres fra 17 til 23 samt 26 og 30-31.

Indsamling og forberedelse af frø

Frø til efterfølgende såning høstes fra modne eller endda let modne planter. Men dybest set er høsten ifølge kalenderen afsluttet i slutningen af ​​september, så kommer de første frost, og risikoen for simpelthen at miste frøet stiger.

Den optimale timing for opsamling af frø og rodafgrøder beregnet til efterfølgende plantning er 7, 8, 9. Månekalenderen 2019 anbefaler gartnere at afslutte med høst af materialet i midten af ​​måneden.

Når du kan og ikke kan håndtere emner

Månekalenderen 2019 giver visse anbefalinger til, hvornår man skal behandle og bevare den høstede afgrøde til vinteren:

 1. Ifølge månekalenderen er det optimalt at fermentere kål til gartnere fra 3 til 6 såvel som fra 12 til 16 med undtagelse af fuldmåne.
 2. Fra 3 til 4 kan du fryse grøntsager og frugter, 30 og 31 er velegnede til sådanne emner.
 3. Til bejdsning og bejdsning såvel som til syltetøj og konserves er den 12.-13. Dag optimal.

Det anbefales ikke at beskæftige sig med høst til gartnere fra 10 til 11 månedage. Det er uønsket at udføre sådant arbejde på fuldmånedagen, de er ikke særlig velegnede til emner 20-25 og 28. Alle andre dage i oktober er neutrale for gartneren.

På bestemte dage af den astronomiske cyklus er emnerne smagere.

Tips til forberedelse til næste sæson

Sammen med høst og høst i oktober 2019 skal du tænke på at passe jorden og forberede haven til næste år. Gartneren skal inden den sidste ankomst af koldt vejr tilføje topdressing til sengene og udføre den sidste vanding, luge og løsne jorden.

I henhold til månekalenderen skal sådant arbejde udføres inden for en bestemt tidsramme:

 1. Du kan vande og lægge gødning i jorden den 1., 2., 15., 19. Fra 12 til 13 kan du også bruge tid på fodring.
 2. 3 og 4 samt 30 og 31 vanding anbefales ikke. Men i disse dage kan haven behandles mod sygdomme og skadedyr.
 3. Løsning og ukrudt gøres bedst den 1., 2., 17. og også den 22.. Jorden reagerer positivt på ukrudt og hilling fra 24. til 25. oktober.

På dagene med fuldmåne og under nymåne er det bedre ikke at udføre vanding, fodring og andet arbejde.

Gartnerens kalender for oktober 2019

Måneskemaet dikterer ikke kun timingen for havearbejde, men regulerer også plejen af ​​haven. Det er bedre at overføre frugtplanter og buske til jorden i overensstemmelse med de astronomiske faser i månekalenderen 2019, det samme gælder jordbearbejdning og skæring af planter.

Jordens satellit påvirker væksten af ​​afgrøder i haven

Plantningskalender til gartneren i oktober 2019

Den anden efterårsmåned er velegnet til plantning af frugt og bærafgrøder, forudsat at de er tilstrækkeligt kolde resistente, og de reelle temperaturer i oktober 2019 ikke falder under nul.

Det er bedst for gartnere at plante bærbuske i begyndelsen af ​​måneden. Du kan også udføre arbejde efter nymåne.

Midt i måneden er velegnet til indplantning af træplanter. Du kan også lande fra 1 til 4 månedage.

Månekalenderen råder direkte til ikke at engagere gartnere i at plante haveplanter på fuldmåne og på den voksende måne, da plantematerialet ikke rodfæster godt i disse dage.

Pleje af frugt og bærafgrøder i oktober

Træer og frugtbuske, der vokser i haven, kræver særlig omhyggelig vedligeholdelse i oktober 2019. De skal være forberedt på den kommende vinter, og månekalenderen 2019 navngiver de optimale datoer for havearbejde:

 1. Kalenderen rådes til at påføre gødning i jorden i overensstemmelse med månens faser i de første 2 dage af måneden, derefter umiddelbart efter fuldmåne, den 15. og kort før nymåne, den 26. Gartnere er tilladt for at tilføje topdressing til jorden den 5. oktober.
 2. Vanding i haven udføres normalt på samme tid som gødning, da gødning opløses bedre og mere effektivt i fugtig jord. Derfor skal vanding ske samtidigt med befrugtning.
 3. Til beskæring af træer og buske i 2019 er 5 og 6 ideelle før nymåne samt 17 og 19 umiddelbart efter den. Til sanitær fjernelse af tørre grene og tilvækst kan gartnere vælge 26 og 31.
 4. Den 3. og 4. kan du hvidvaske frugttræernes kufferter, dette vil beskytte dem mod skadedyr om vinteren og vil ikke tillade dem at knække i svær frost. I disse dage, og endda fra 7 til 9, kan gartnere være engageret i at løsne jorden under stammerne og fjerne ukrudt.

Før vinteren skal haven rengøres i overensstemmelse med de astronomiske månecykler.

Sprøjtning af træer og bærbuske til vinteren gøres bedst i første halvdel af måneden i gunstigt vejr - i midten efter fuldmåne. Og 22 og 23 for en gartner er meget nyttigt at dække jorden med organisk gødning.

Høst og forarbejdning, opbevaring

De sidste frugter fra buske og frugttræer høstes normalt i begyndelsen af ​​oktober.Månekalenderen 2019 anbefaler, at man overholder almindeligt accepterede frister, plukning af æbler, pærer, hindbær og andre buske anbefales indtil den 3.. Derefter begynder sæsonen for høst af afgrøder til langvarig opbevaring af gartnere.

Gartnere kan høste på alle månedage i oktober undtagen fuldmåne og nymåne. Samtidig er 1, 20 og 21 særligt gode til frysning og tørring af bær og frugter.

Råd! Ved høst er det vigtigt for gartnere at overholde ikke kun månefaserne og kalenderen, men også at observere vejret. Hvis kulden kommer tidligere end normalt, skal du skynde dig med samlingen.

Hvornår kan og kan ikke formeres frugtafgrøder i oktober

Mange gartnere foretrækker at sprede buske og frugttræer ved stiklinger, lagdeling og voksede stiklinger ikke om foråret, men om efteråret. Denne procedure har sine fordele; under efterårsplantning kræver kimplanter mindre pleje fra gartneren.

I henhold til 2019-kalenderen er månedage fra 1 til 13 ideelle til avl til træer og buske. Månen vokser på dette tidspunkt, og ifølge den populære kalender udvikler de jordbaserede områder af planter sig i hurtigere i nattestjernens vækstfase. Fra 15. til 27. oktober, i løbet af den aftagende periode på måneskiven, vil de udvikle sig værre. Det er dog stadig muligt for gartnere at udbrede afgrøder, det er forbudt kun at gøre dette på fuldmånen den 14. såvel som på nymåne den 28. og et par månedage efter det.

Mange haveafgrøder kan plantes før kulden, det er vigtigt, at de er modstandsdygtige over for kulde

Vinterhærde sorter af pærer og æbletræer, hindbær og solbær, stikkelsbær og kaprifol er bedst egnet til efterårsavl. Søde kirsebær og kirsebær og endnu mere blommer, abrikoser og ferskner bør ikke berøres af gartnere om efteråret.

Folkevarsler for gartnere og lastbilbønder i oktober

I oktober kan gartnere ikke kun blive styret af månekalenderen, men også huske folketegn. Overbevisninger hjælper gartnere med at forstå, hvad vinteren venter, og om foråret snart kommer:

 1. Som du ved, varmer den varme oktober en kold vinter for gartnere. Samtidig antages det, at den første sne i denne efterårsmåned falder på jorden 40 dage før ankomsten af ​​rigtig vinter.
 2. Overbevisninger siger, at hvilken dato den første sne falder i oktober, den samme dato i foråret april, vil være den sidste opvarmning.
 3. Ifølge tegn forudses en mild og varm vinter af en efterårs tordenvejr med torden i oktober.
 4. Men hvis birketræerne og egetræerne midt i efteråret stadig er halvt i løvet, så bliver vinteren lang og hård.

Længden af ​​vinteren 2019 er vigtig for gartnere, da det påvirker plejen af ​​stedet. I en mild vinter skal gartnere sørge for, at plantningerne og frøene ikke bliver skubbet eller rådnet; i kulden er det nødvendigt at omhyggeligt dække sengene og isolere træerne.

Dage gunstige for hvile

Næsten alle dage i oktober i 2019 kan gartnere finde et job på stedet. Men på samme tid rådes gartnere til at opgive aktiviteter på fuldmåne og på nymåne.

Hvil for haven og haven skal også gives de første par dage efter nymåne. Således er det bedst for gartnere at hvile den 14. og 28. samt fra 27. til 29. oktober.

Flere dage i måneden anbefales til hvile i en astronomisk tidsplan.

Konklusion

Gartnerens månekalender for oktober 2019 regulerer næsten alt havearbejde i løbet af måneden. Det er nødvendigt at følge kalenderen for månefaser ikke blindt, men med rimelighed er det dog meget nyttigt at tage den i betragtning i dine studier.

Give tilbagemelding

Have

Blomster

Konstruktion