Gartnerens månekalender for maj 2020

Gartnerens månekalender for maj 2020 er en meget nyttig assistent, når man planlægger forårsarbejde. Ved at følge hans anbefalinger er det meget lettere for gartnere at tage sig af afgrøderne og gennemføre alle agrotekniske tiltag til tiden. Udarbejdelsen af ​​kalenderen er baseret på kendskabet til den unge videnskab om biodynamik, som studerer organismernes naturlige rytmer. Månekalenderen frigives hvert år, så det vil ikke være svært at beslutte om arbejdet i maj 2020. Publikationen tager ikke kun højde for landmændenes hundrede år gamle erfaring, men også moderne videnskabelig viden om månefasernes indflydelse på udviklingen af ​​planter.

Månefaser i maj 2020

For at forstå den effekt månen har på haveafgrøder, skal du kende nogle grundlæggende. Planter udvikler sig i forskellige rytmer afhængigt af stjernetegnet, hvor Luminary er placeret. Dagen for fuldmåne, nymåne og også formørkelser blev markeret som mislykkede til haveaktiviteter. Forresten tages formørkelser ikke kun i betragtning som månen, men også solen. Dette er betydningsfulde dage, hvor månens stråling ændres, så planterne bliver tvunget til at genopbygge. En masse energi bruges på omstrukturering af rytmer, og vækstraten falder. Hvis du udfører de sædvanlige procedurer i disse dage - såning, plantning af kimplanter eller transplantation, oplever planterne en dobbelt belastning.

Fra øjeblikket af begyndelsen af ​​den "nye" måne til den modsatte fase, fuldmånen, er der en tilstrømning af væsker på jorden eller vandets tiltrækning opad. I planter observeres saftstrøm fra rødder til luftdele. Når månen er fuld, har afgrøder deres største udbrud af energi. De viser god modstandsdygtighed over for eventuelle skadelige virkninger, har den største tilførsel af næringsstoffer i alle vegetative organer. Derfor fjernes det maksimale udbytte af frugt over jorden på selve fuldmånedagene og en anden dag senere.

Det næste trin demonstrerer væskens omvendte bevægelse - fra top til bund. Den største ophobning af plantens vitale energi falder på rodsystemet. Derfor er enhver handling, der påvirker rødderne, meget uønsket. Gartnere undgår at plante eller genplante afgrøder i disse dage. Røddernes følsomhed øges, de kan ikke tåle selv den mindste skade. Denne dag bør du afstå fra at plante begivenheder.

 

Tabel over gunstige og ugunstige dage

Månesåningskalenderen til maj er et fremragende værktøj for landmændene. Der er arbejde på stedet hver dag. Derfor gør viden om lykkebringende dage i henhold til månekalenderen det ikke kun muligt at spare dyrebar tid, men også at håndtere planter kompetent. Bevidsthed om ugunstige dage hjælper med at beskytte haveafgrøder mod unødvendige stød og gartneren mod uforudsete tab. I løbet af en cyklus går månen fra et stjernetegn til et andet. Nogle af dem hæmmer processerne i planter, mens andre aktiverer dem. Det mest ugunstige i maj 2020 er dagene for fuldmåne og nymåne. Anbefalingerne fra månesådekalenderen til maj 2020 skal behandles uden fanatisme. Selvfølgelig skal du ikke tro, at der ikke kan gøres noget i disse dage. Du skal bare begrænse aktiviteten, der skal udvises særlig forsigtighed i løbet af de første 12 timer efter begivenheden. Ud over disse datoer er 12. maj og 26. maj ugunstige i henhold til månekalenderen, nemlig dagene i slutningen af ​​første og tredje kvartal.

Månekalendertabellen for maj 2020 indeholder også instruktioner om lykkebringende dage for gartnere og lastbilbønder. Du kan udføre ethvert arbejde uden frygt for at skade planter den 9. maj, 14. maj, 24. maj og 29. maj.

Månelandingskalender for maj 2020

Derudover vil det blive præsenteret, hvilke procedurer der anbefales at udføre på bestemte dage i maj, og hvilke der er bedre at afvise. I naturen er der et fantastisk forhold mellem alle begivenheder. Ved at observere planets eller konstellations indflydelse på udviklingen af ​​planter kan du gruppere anbefalinger til gartnere. Afhængigt af hvilket tegn på stjernetegn månen er i, kan du udføre bestemte værker:

 1. Vædderen råder ikke til at udpege plantager i deres dage, men arbejde med voksne planter vil være frugtbart.
 2. Tyren foretrækker plantning af frugttræer, buske såvel som pæreformede afgrøder.
 3. Tvillingerne skaber en gunstig baggrund for skadedyrsbekæmpelse og planter bælgplanter.
 4. Kræft tilråder ikke at starte høst, men det er meget gunstigt for plantning eller pleje af planter.
 5. Leo tillader luge og løsne, men råder til at udskyde andre procedurer.
 6. Jomfruen samarbejder med Leo, indfører de samme begrænsninger.
 7. Vægt er det mest gunstige tegn for landmænd. Du kan plante, rense.
 8. Skorpionen tilbyder mere at planlægge høst end plantning.
 9. Stenbukken er god til at arbejde med rødder og bælgfrugter.
 10. Vandmanden forbyder fuldstændigt plantning af afgrøder.
 11. Fisk har ikke lov til at transplantere og plante planter i deres dage.

Dette er kalenderens hovedværdi. Det gør det muligt at planlægge hele arbejdsområdet på forhånd i en måned under hensyntagen til månens indflydelse. En velgennemtænkt tidsplan sparer dig for uforudsete situationer.

Månekalender for maj 2020 for gartnere

Det vigtigste forårsarbejde for gartnere er plantning, transplantation, beskæring og forarbejdning af planter. For at planlægge hver handling korrekt skal du følge anbefalingerne fra gartnerens månekalender for maj.

 

Oplysningerne opfattes mere tydeligt i tabellen, udarbejdet i henhold til månekalenderen:

 

Stjernetegnets tegn, hvor månen er placeret

Tilladte værker

 

Fisk

Det er tilladt at plante druer, jordbær, hindbær, brombær, bærbuske, fjerne overskæg fra jordbær og plante træer.

Det anbefales ikke at trimme og behandle kulturer med stoffer.

 

Vædderen

Kan behandles mod skadedyr og sygdomme, skære vækst.

Vand ikke, fodre, skær ikke haveafgrøder.

 

Ny måne

Det anbefales at udskyde havearbejde.

 

Tvillinger

Sanitær beskæring, plantetransplantation og jordbærplantning klarer sig uden problemer. Dette er de procedurer, som gartneren kan udføre uden begrænsning.

 

Kræft

Transplantation og plantning af træer eller buske vil være vellykket. Du kan lave mineralsk dressing, vand i haven.

Pesticider kan dog ikke bruges til behandlinger.

 

en løve

Det anbefales ikke at transplantere, fodre, vand.

 

Jomfruen

Gode ​​dage til plantning af hofter, druer, frugttræer. Buske formeres let ved lagdeling eller stiklinger.

Beskæring anbefales ikke.

 

Vægt

Rooting af jordbær og jordbær whiskers, busklagdeling.

Bør ikke behandles for sygdomme og skadedyr, podning eller beskæring.

 

Skorpionen

På disse dage skal frugttræer, buske plantes, podes, rodfæstede jordbærhår, formerede buske ved lagdeling, grønne stiklinger.

Beskær eller klem ikke planter.

 

Fuldmåne

Hviledag for gartneren

 

Skytten

Du kan udpege plantning af druer, rodning af stiklinger, luge en haveplot.

Vand eller beskær ikke dine planter.

 

Stenbukken

Gunstig tid til plantning, sanitetsbeskæring eller podning.

Det tilrådes ikke at forstyrre rødderne.

 

Vandmanden

De mest optimale handlinger er beskæring, skæring af buske, udskæring af tilgroning.

Haven har ikke brug for vanding og fodring.

 

kalv

Plantning, skadedyrsbekæmpelse og sygdomsbekæmpelse, formering af planter ved lagdeling, rodfæstning af jordbærhår vil være en succes.

Det er uønsket at løsne sig i rodzonen.

Dage gunstige for hvile

Blandt dagene i maj 2020 er sådanne dage dagene for nymåne og fuldmåne, nemlig den 5. og 19. Gartnere har brug for at vide, at de ikke skal forstyrre planterne en dag før og en dag efter nymåne. I denne periode er de stadig svækkede og tolererer ikke nogen indblanding i vital aktivitet. Fuldmånen hviler en dag.

Konklusion

Gartnerens månekalender for maj 2020 er ikke kun nyttig, men en nødvendig assistent til planlægningsarbejde. I betragtning af hans anbefalinger er det meget let at undgå mange problemer. Hvis du udfører aktiviteter på gunstige dage, tåler planterne dem let, reagerer godt på enhver gartnerhandling.

Give tilbagemelding

Have

Blomster

Konstruktion