Gør-det-selv koldrøget røghus fra en tønde: diagrammer + tegninger

Gør-det-selv koldt røget røghus fra en tønde gør det muligt at tilberede halvfabrikata ved lave temperaturer derhjemme. Alle kan klare det, det vigtigste er at overveje mere detaljeret alle fremstillingsmetoder og følge en bestemt handlingsalgoritme.

Fordele ved et koldt røget røghus fra en tønde

Blandt de positive aspekter af et hjemmelavet røghus til koldtrygningsprodukter er det værd at bemærke følgende faktorer:

 • let at fremstille
 • evnen til at samle med egne hænder;
 • omkostningsbesparelser;
 • forskellige udførelsesmuligheder
 • høj grad af effektivitet af enheden;
 • evnen til at arbejde med fuld kapacitet
 • designet er velegnet til rygning af både kød og fisk;
 • der er ikke behov for yderligere behandling af produkter.

Princippet om kold rygning i en tønde

I modsætning til varm rygning forekommer kold rygning ved lave temperaturer. Med hensyn til varighed kan processen vare 2 uger, alt afhænger af størrelsen på de halvfabrikata, betningsmetoden, foreløbige foranstaltninger, produkttypen. Så for eksempel udføres røgbearbejdning af grøntsager og frugter i flere timer, mens kogning og fisk tilberedes fra et par dage til 2-3 uger.

Tilberedningstiden afhænger af de anvendte produkter.

I koldrygningsprocessen er det vigtigt at kontrollere mængden af ​​brændstof. Det bør ikke være tilladt, at der er funktionsfejl, pauser i tilberedningen, det er også nødvendigt at overvåge røgtemperaturindikatorerne. Hvis der begås sådanne fejl, smager produkterne efter rygning ikke kun ubehageligt, men får heller ikke en behagelig aroma.

Et hjemmelavet koldrøget rygerhus fra en tønde er en konstruktion af et rygerum og en ildkammer. En skorsten bruges til at forbinde dem.

Sorter af koldt røget røget fra en tønde

Der er flere hovedtyper af koldrøget røghuse. Hver af dem har sit eget princip om drift og produktionsteknologi.

Elektrisk

Efterspørgslen efter denne type røgeri skyldes hastigheden på forberedelse af halvfabrikata. Dette sker på grund af behandlingen med røg og parallelt med elektriske bølger. For at lave et koldt røghus fra en tønde med dine egne hænder skal du bruge et sæt af de enkleste materialer og værktøjer.

Rygningsprocessens varighed kompenseres af det færdige produkts høje kvalitet

Med en separat ildkasse

Denne type enhed til koldrygning af råvarer sørger for tilstedeværelsen af ​​ledig plads i store størrelser. For at udstyre brændkammeret skal du have en vis afstand til rygerummet. Enheden dockes til det sted, hvor røg genereres.Dette gøres ved hjælp af en skorsten - et rør / slange med stor diameter.

Du kan placere skorstenen både over og under jorden.

Med røggenerator

I modsætning til designet med en separat ildkasse kræver versionen med en røggenerator ikke meget plads. Enheden til frembringelse og tilførsel af røg er placeret lige under rygerummet. Takket være dette trænger røg ind jævnt ind i rygerhuset, forarbejdningen af ​​produkter er meget mere effektiv.

Fordelen ved et røghus med en røggenerator er evnen til at arbejde med minimal kontrol ved hjælp af chips, savsmuld for udseendet af røg

Klargøring af beholderen

Til fremstilling af et koldrøget røghus skal du vælge en tønde med et volumen på 200 liter. En sådan beholder er praktisk at bruge, har tilstrækkelig kapacitet af produkter og tager ikke meget plads på stedet. Før du bruger det, skal du udføre en række forberedende foranstaltninger:

 • rengør fra malingsrester;
 • brænde indefra;
 • at fylde med vand
 • orlov i flere dage;
 • tør grundigt.

Hvis du ignorerer disse manipulationer, vil produkterne efter rygning være bittere i smag og ubehagelige i lugt.

Klassisk koldrøget røghus fra en tønde på 200 liter

Det er ikke svært at lave et standard koldrøget røghus med egne hænder fra en tønde. Det er vigtigt at vide, hvordan det fungerer, og hvilke trin der skal samles, skal det gøres.

Driftsprincip, diagrammer og tegninger

Enheden med en separat ildkasse er nem at fremstille og nem at bruge. Til høj kvalitet forarbejdning af halvfabrikata er det nødvendigt at overvåge brænde, de skal brænde uden afbrydelse under hele rygningsprocessen.

For at fremskynde samlingen af ​​rygerhuset anbefales det at beslutte et diagram, tegning

Der er mange muligheder, den største forskel mellem dem er i strukturens dimensioner.

Ofte laves pejsen til et røgeri under jorden.

Værktøjer og materialer

For at fremstille et røghus fra en 200 liters tønde kold rygning skal du bruge følgende materialer:

 • metalbeholdere med et volumen på 200 liter;
 • skifer / bølgepap;
 • ildfaste mursten;
 • rør med lille diameter;
 • grill til rygeprodukter;
 • små metalplader;
 • hacksav til bearbejdning af metal;
 • skovl;
 • svejsemaskine;
 • elektrisk bor.

Mærkning og skæring af beholderen

For at strukturen skal se pæn ud og arbejde med fuld kapacitet, er det nødvendigt at fokusere på markering af tønden ved at definere:

 • steder hvor bunden og toppen er skåret
 • åbning for at arrangere en skorsten.

Mærkning i fremstillingen af ​​et rygeri giver dig mulighed for at fjerne ujævnheden i snittet, gøre emnet jævnt og pænt

Det er nødvendigt at skære beholderen strengt i henhold til markeringen, ellers vil røghusets tæthed "lide" - røgen kommer ud.

Fremstilling af håndtag og låg

Hvis den anvendte tønde ikke er udstyret med et låg, kan du gøre det selv. Det er nok at svejse en tynd metalstrimmel til den afskårne del af beholderen langs kanterne for bedre forsegling af røgerhuset. Alternativt er et metalplade egnet til disse formål, det kan bruges, som det er, eller du kan lave et låg med den tilsvarende diameter til tønderen ud af det ved at svejse en strimmel langs kanterne.

Låget og håndtaget på rygeren gør processen med at ryge mad bekvem og sikker

For nemheds skyld og sikkerhed ved brugen af ​​rygeriet er det nødvendigt at give et håndtag på låget. Det kan være lavet af træ eller metal. Monter den gennem 2 gennemgående huller.

Stå

Tilstedeværelsen af ​​et stativ til enheden gør det muligt at øge dens stabilitet og udelukke væltning under drift. Til fremstilling af et pålideligt stativ kræves rør med lille diameter, som er dokket sammen ved hjælp af en svejsemaskine. Derudover vil det være lettere at føre en skorsten til et røghus, der er hævet over jorden.

Tønderstander - en enkel og effektiv løsning til ryghusets stabilitet

Hvordan man laver en ildkasse og skorsten

Processen med at arrangere ildstedet sørger for tilstedeværelsen af ​​en lille grøft, hvor selve ildstedet vil være placeret i den ene ende og et røghus med halvfabrikata i den anden.

Råd! Du bør ikke overdrive det med grøftens størrelse, 30 cm er ret nok. Hvis ildkassen er lavet i en grop, skal dens dybde være en halv meter.

Når en skyttegrav eller grav graves, er de dækket af skifer / bølgepap. Men for at gøre det nemmere at kaste brænde til brændkammeret, er der lavet et låg i brønden, men det skal ikke lukke det tæt. For at forhindre, at ilden slukker, har du brug for luftadgang.

Hvis du har til hensigt at bruge et røghus i mange år, skal grøften lægges ud med ildfaste mursten.

Til skorstenen er det nødvendigt at grave en skyttegrav; røgens temperatur ved udløbet vil afhænge af dens længde. Skifer / bølgepap, brædder lægges ovenpå. Skorstenen bringes til tønden, hvor maden ryges.

Samling af strukturen

Til rygeprodukter kan du bruge en færdiglavet rist eller lavet med dine egne hænder af wire. Hvis der anvendes et metalplade, skal en cirkel med samme diameter som beholderen (indefra) skæres ud af den. Der skal bores flere huller for at cirkulere røgen ind i emnet.

Et røghus fra en tønde til koldrygning af produkter med en separat brændkammer kan også fremstilles af en træbeholder

For at opsamle fedt i bunden af ​​ryghuset er der monteret monteringer til pallen. Det bør ikke installeres tæt på tønden, ellers vil røg ikke være i stand til frit at trænge ind i toppen af ​​tanken. Efter at have lavet fire huller overfor hinanden, er stængerne fastgjort til at holde pallen.

Hvordan man laver et koldrøget elektrisk røghus fra en tønde

Den elektriske version af rygeriet vinder med hensyn til madlavningsprodukter. Processen er 2-3 gange hurtigere end i et standarddesign.

Driftsprincip

Forarbejdningen af ​​halvfabrikata i røghuset finder sted som følge af eksponering ikke kun for røg, men også for elektriske bølger. På grund af dette har de en længere holdbarhed. For at rygningsprocessen skal lykkes, er det nødvendigt at foretage den korrekte forbindelse af varmeelementet, som blev installeret i en metalbeholder.

Værktøjer og materialer

Et varmeelement fra en elektrisk komfur er velegnet som varmekilde til et hjemmets røgeri. Det vigtigste er, at varmeelementet er sammen med intakte ledninger, når flisen adskilles. Det er nok til at ryge 10 kg halvfabrikata.

Følgende værktøjer kræves:

 • Bulgarsk
 • elektrisk bor;
 • nitter / skruer med møtrikker.

Samling af strukturen

Processen med at fremstille et elektrisk røghus fra en tønde giver følgende handlingsalgoritme:

 1. Klargøring af beholderen. Det skal rengøres med en metalbørste og vaskes og tørres.
 2. Mærkning for døre og deres placering. Nogle vil være til stabling af halvfabrikata i røghuset, og det andet - til rengøring af kul og savsmuld. Det er praktisk at skære åbninger med en kværn, først skære den ene side og fastgøre den med hængsler og derefter forfine den yderligere.
 3. En skorsten med spjæld er monteret i hullet boret øverst på tønden. Disse kan købes i en specialbutik.
 4. Installation af tætninger. Ved at fastgøre tynde metalplader elimineres et mellemrum mellem røghusets krop og døren. Nitter / skruer med møtrikker bruges til fastgørelse. Magneter bruges til at forhindre utilsigtet døråbning.
 5. Installation af beslag under gitteret. Flere fremspring kan tilvejebringes for forskellige afstande.
 6. Montering til termoelement. Først skal du lave et hul øverst på tønden og derefter rette enheden. Et mekanisk termometer kan installeres i nærheden.
 7. Fastgørelse af håndtaget til døren.
 8. Installation af varmeelementer i bunden af ​​tanken.

Hvordan man laver et koldt røget røghus fra en tønde med en røggenerator

Fordelen ved denne type røgeri er den kontrollerede produktion og levering af røg til rygekammeret. Røggeneratoren kan bruges færdiglavet fra butikken eller samles manuelt.

Arbejdsprincip og tegninger

At placere et røghus udstyret med en røggenerator kræver ikke meget ledig plads. Den røggenererende enhed er installeret ved siden af ​​tønden.

For at processen med at samle et husrøghus skal gå hurtigt og effektivt, skal du forberede en tegning

Værktøjer og materialer

For arbejde med fremstilling af et røghus med en røggenerator skal du forberede:

 • en tønde med et volumen på 200 liter;
 • et rør med en diameter på 6 cm og en længde på en halv meter;
 • kobling til gevind 40-60 mm;
 • kværn;
 • bore;
 • fastgørelseselementer.

montage

Trin-for-trin instruktion:

 1. Foretag forberedende foranstaltninger ved at rengøre tønderen for malingsrester.
 2. Lav et glas ud af røret ved at indsnævre en af ​​siderne og give en gevind til koblingen. Den anden ende af røret skal forsegles. Dock 2 elementer i en struktur.
 3. I bunden af ​​tønden svejses muffen, hvorpå røggeneratoren skal installeres.
 4. Bor flere huller til stængerne øverst i det fremtidige røghus.
 5. Sæt et glas fyldt med savsmuld til rygning på ærmet.
 6. Installer risten eller hæng krogene.
 7. Luk tønden med våd jute, presenning.

Hvad kan ryges i en koldtrygningstønde

I et røghus fra en 200 liters tønde kold og varm rygning kan du tilberede absolut enhver mad: kød, fisk, ost, pølser, bacon. Både frugt og grøntsager kan ryges. For at opnå den ønskede effekt er det nødvendigt ikke at krænke teknologien til processen med at behandle halvfabrikata med røg for at overholde den valgte opskrift.

Før du ryger fisk, skal du salte den. Der er mange muligheder, den mest standard er behandling af råmaterialer med groft salt. Det er nok bare at drysse stykker fisk godt med det og holde det ved stuetemperatur i 4 dage. For at det frosne halvfabrikat kan saltes, er det nødvendigt at øge tiden med yderligere 1-2 dage.

Derefter skal fisken gennemblødes i en beholder med vand i 10 timer. Det er vigtigt på dette tidspunkt at fjerne overskydende salt fuldstændigt. Når produktet er gennemblødt, tørres det af med en serviet og hænges et køligt sted til tørring. Hvis der ryges i sommersæsonen, anbefales det at tage sig af beskyttelse mod fluer og andre uønskede "gæster" for at undgå negative konsekvenser. Tørrede stykker fisk sendes til en tønde til rygning.

Temperaturen i det rum, hvor halvfabrikata tilberedes, skal være inden for +6 ° C. Under varmere forhold er der stor sandsynlighed for, at de forringes, og i kold luft vil saltningsprocessen ikke fungere korrekt.

Professionel rådgivning

Alle kan tilberede røget kød derhjemme, hvis du følger følgende anbefalinger:

 1. Kontroller henfaldsprocessen. For at produkterne skal behandles jævnt med røg, bør savsmuld ikke brænde, men kun ulde.
 2. Undgå intermitterende ulmning. Denne proces skal være uafbrudt, chips skal regelmæssigt hældes i ildkammeret, røggeneratoren. Ellers vil sådanne funktionsfejl i væsentlig grad forringe de færdige produkters smagskarakteristika.
 3. Filteret skal regelmæssigt fugtes, hvis det findes i enheden.
 4. For langvarig tilbageholdelse af røg i rygekammeret skal du dække det med en fugtig jute ovenpå.
 5. Det anbefales at vaske tønden efter hver brug. Ellers vil den akkumulerede sod under den næste lægning af produkter gøre dem bitre og usmagelige.
 6. For at forhindre, at kulene forhindrer røgstrømmen i tønderen, skal de fjernes med jævne mellemrum.
 7. Placer et gør-det-selv-rygeri fra en koldtrygende tønde under en baldakin. Det er både praktisk og praktisk. Du kan ryge kød eller fisk under alle vejrforhold.
 8. Smagen og aromaen af ​​færdigt røget kød er stærkt påvirket af typen af ​​brændstof. Frugttræ foretrækkes, nåletræer bør slet ikke overvejes på grund af den overflod af emitteret harpiks. Savsmuld fra kirsebær, æble, egetræ, al har vist sig at være bedst.Enebær vil tilføje en glæde til produkterne, en gren er nok til en pasning. Hvis du bruger chips fra nåletræ, skiller produkterne sig ud med bitterhed, uattraktivt udseende, lugt. Birkegrene kan bruges, men kun efter fjernelse af barken.
 9. Det er nødvendigt at smide brændstof i brændkammeret i lige store portioner, så det vil være muligt at opnå kontinuerlig ulmning og en ensartet strøm af røg ind i rygekammeret.

Konklusion

Gør-det-selv koldrøget røghus fra en tønde er let at fremstille. Det vigtigste er at vælge en passende metalbeholder, beslutte en designmulighed og følge de trinvise instruktioner til fremstilling. Du kan ryge helt forskellige produkter, fra kød til frugt. For at forenkle samlingsprocessen skal du på forhånd beslutte ordningen med et koldt røget røghus fra en tønde, vælg de nødvendige materialer.

Give tilbagemelding

Have

Blomster

Konstruktion