Tranebær høstmaskine

Høsteren til opsamling af tranebær er en lille praktisk enhed, som du kan plukke bær meget hurtigere og bedre end på den klassiske måde - manuelt. Det anbefales at have det til hver tranebærplukker. Høsteren kan simpelthen købes, da de er kommercielt tilgængelige og kommercielt tilgængelige. Men du kan også lave det selv med dine egne hænder fra tilgængelige materialer, det er ikke svært og tager ikke meget tid.

Sådan laver du en DIY tranebærhøster

Enhver, der nogensinde har plukket tranebær, ved, hvor svært det er at plukke små bær i hånden, og hvor lang tid det tager at fylde en kurv op til toppen. Det er meget lettere ikke at plukke dem separat, men at bruge en simpel enhed til opsamling - en tranebærhøster.

Det er ikke svært at gøre det med egne hænder, for dette behøver du ikke have nogen særlig viden og færdigheder. Det er bedst at bruge holdbart tørt træ eller et ark tyndt metal som materiale til fremstilling. For at lave en høstmaskine skal du bruge:

 • et stykke galvaniseret stål eller tin;
 • træplanker, der ikke er mere end 1 cm tykke;
 • stiv tyk ledning til fremstilling af tænder;
 • et stykke træ eller et stykke metalplade til en pen
 • saks til metal;
 • stiksav eller stiksav
 • bore;
 • hurtigtørrende lim;
 • selvskærende skruer.

Trin til at lave en hjemmelavet tranebærhøster:

 1. Skær et mønster ud af tykt papir i henhold til tegningen.
 2. Læg det på et metalplade.
 3. Skær de ønskede dele ud med en saks.
 4. Bøj dem en efter en, så du kan forbinde dem til en enkelt helhed.
 5. Lav tænder fra ledningen i den krævede mængde.
 6. For at sikre dem skal du bruge et fastgørelseselement, der kan fremstilles af en lille træblok.
 7. Bor huller i den 1,5-2 cm dybt og bredt langs stængernes diameter.
 8. Lav et håndtag af træ eller metal af en sådan størrelse, at det passer komfortabelt i hånden.
 9. Bøj tråden, smør enderne med et lag lim, og sæt dem i hullerne på fastgørelsesstrimlen, tryk ned og vent, indtil de sidder fast.
 10. Skru den resulterende struktur til kroppen med selvskærende skruer.
 11. Lav et håndtag, og fastgør det også til en anden bar.
 12. Forbind kroppen og sidevæggene med selvskærende skruer.
 13. Brug tænger til at bøje kroppens kanter nær tænderne på kanten.

Den anden version af høstmaskinen til plukning af bær, som kan bygges derhjemme, er lavet af træ. Det er endnu nemmere at fremstille det: Skær bare strimlerne til de krævede dimensioner og forbind dem med lim eller selvskærende skruer. Tænderne kan saves omhyggeligt med et stiksav eller en nedstryger på forkanten af ​​kroppen og slibes af snitene. For at få træet til at vare længere, kan det lakeres og tørres. Alternativt kan du fremstille stifter af metalstænger.

Tranebær høster tegning

For at gøre det lettere at forstå, hvilke dele en tranebærhøster består af, og hvordan man monterer den, kan du se på billedet nedenfor. Det er nødvendigt at lave alle komponenterne, også vedhæftede tegningen, så de passer godt sammen.

Driftsprincip

Denne lille enhed beskadiger ikke modne bær og planter under drift, hvilket sikrer hurtig og blid plukning af tranebærfrugter. Den håndholdte tranebærhøster ligner en stor spand eller øse med tænder eller bueformede fræsere i forkant: De bruges til at lirke og plukke bær fra grenene.Afstanden mellem dem skal være lidt mindre end størrelsen på en gennemsnitlig tranebær: dette er nok til, at frugterne passerer mellem dem og kommer af. Bærene plukkes med disse stifter, så falder de ned i en beholder (enhedens krop), som gradvist fyldes med dem. Når dette sker, kan afgrøden hældes i en kurv.

Tranebærhøsteren er meget nem at bruge og effektiv: kviste og blade af planter passerer gennem tænderne, så de ikke bliver sammenfiltrede eller revet. Enheden har en afrundet form, så den kan bruges til at samle tranebær, der vokser i små fordybninger. En anden fordel ved tranebærhøsteren: dens anvendelse giver dig mulighed for at fremskynde processen med at plukke bær 3-5 gange sammenlignet med den konventionelle manuelle metode.

Høstning af tranebær med en høstmaskine

Det er meget simpelt at plukke bær med en tranebærhøster af vores egen produktion - bare sæt tappene under tranebærgrene og løft dem forsigtigt over planterne: bærene brydes let og ruller ned i en stor beholder. Det tager kun et par timer at lære, hvordan man hurtigt høster tranebær ved hjælp af en mejetærsker. Men på trods af enkelheden kræver teknologien til høst af tranebær, at visse regler følges. For eksempel må du ikke rive høstmaskinen skarpt, hvis tænderne er viklet ind i kviste og blade. Hvis du trækker det, kan du rive skuddene af eller endnu værre trække hele planten ud ved rødderne, hvorefter den tørrer ud.

Det er også vigtigt at overveje tidspunktet for høst af tranebærfrugter. Det er eksperimentelt fastslået, at det er meget bedre at plukke bær, når de har nået fuld modenhed og ikke tidligere. Bærene selv kan modnes separat, men de undermodne ødelægges hurtigere, de vil ikke være så velsmagende, aromatiske og sunde. Derudover er det sværere at plukke umodne bær, de sidder mere fast på grenene, så plukning vil kræve en vis indsats og tage mere tid. Hvis det så skete, at en vis mængde blade og kviste brød sammen sammen med bærene, behøver du ikke slippe af med det samme: de kan samles, tørres og derefter brygges sammen med almindelig te og drikkes som vitamin eller medicinsk drikke.

Konklusion

En høstmaskine til opsamling af tranebær er en meget enkel enhed i design og i brug, som anbefales at have på din gård til enhver erfaren eller nybegynderplukker af disse bær. Det er let at gøre det selv af materialer, der altid er ved hånden ved hjælp af en enkel detaljeret tegning. Tranebærhøsteren vil være en god hjælper med at plukke små bær, fremskynde processen og gøre den mere behagelig og af høj kvalitet.

Give tilbagemelding

Have

Blomster

Konstruktion