Sådan pløjes korrekt med en baggående traktor: med en plov, med fræsere, med en adapter, video

Moderne mekanismer gør det muligt at pløje temmelig store jordarealer. Desuden er sådanne enheder meget mobile, hvilket gør det muligt for dem at blive brugt på steder, hvor adgang til traktorer og andre store landbrugsmaskiner er umulig. Derudover giver pløjning med en bagvedgående traktor dig mulighed for uafhængigt at udføre arbejde, ikke afhængigt af andre personer.

Valg af den rigtige model

Inden du køber en bageste traktor, skal du bestemme, hvilket arbejde enheden skal bruges. De enkleste enheder er lette (op til 100 kg) og er udstyret med 4-8 hk motorer. fra. og er udstyret med et lille sæt arbejdsudstyr.

De giver dig mulighed for at udføre den mindst krævede liste over værker:

 • pløjning
 • disking;
 • harvende
 • kørsel af kamme.

Nogle enheder er universelle. De tillader brug af ekstra udstyr, for eksempel:

 • kartoffelgraver;
 • sne blæser;
 • motor pumpe;
 • græsslåmaskine.

Lille walk-behind traktorer med en 4-5 hk motor. fra. og en bredde på arbejdsområdet på 0,5-0,6 m er egnede til at pløje en lille grund, der ikke overstiger 15-20 hektar i areal. For større grunde er der brug for mere seriøst udstyr. Hvis tomtens størrelse overstiger 20 hektar, er det mere hensigtsmæssigt at bruge en enhed med en kapacitet på 7-8 liter. fra. og en arbejdsbredde på 0,7-0,8 m. Jordarealer på op til 1 hektar dyrkes af motoblokke med motorer på 9-12 liter. fra. og en arbejdsarealbredde på op til 1 m.

Vigtig! Jo tungere jorden er, desto kraftigere skal maskinen bruges.

Når du vælger en baggående traktor, skal du ikke kun være opmærksom på enhedens parametre, men også til dens producent. Modeller af høj kvalitet er udstyret med motorer fra kendte producenter (Forza, Honda, Subaru), har en skivekobling og reduktionsgear. Sådanne modeller er de mest pålidelige, og når de bruger brændstof og olie af høj kvalitet, tjener de i lang tid.

Jo bedre at pløje: med en baggående traktor med en plov eller en kultivator

Pløjning er den enkleste jordbearbejdning. Hvis området er lille, og jorden er løs nok, kan der anvendes en kultivator. Disse enheder er lettere og mere manøvredygtige end bageste traktorer med en plov, og deres mindre kraftige motorer bruger mindre brændstof. Hvis jorden er tung eller jomfruelig jord skal pløjes, kan du ikke undvære en bageste traktor. I modsætning til motorkultivatorer kan disse selvkørende enheder behandle plot ved hjælp af redskaber: plov, skive, fræser.

Motoblokke er som regel udstyret med gummipneumatiske hjul, som gør det muligt at bruge dem som en traktor, for eksempel når du trækker en trailer.

Kan en bageste traktor pløje jomfruelig jord

I modsætning til en kultivator, der kun arbejder på løs jord, kan den bageste traktor bruges til pløjning af tung jord, også til jomfruelige lande. Evnen til at bruge forskellige tilbehør gør det muligt at bruge en rotorplov, der er bedst egnet til arbejde på forsømte områder.

Sådan pløjes korrekt med en bagvedgående traktor med en plov

Hvis forholdene tillader det, anbefales det at pløje med en bageste traktor langs den lange side af stedet. Ofte pløjes den første fure langs det stramme reb for at gøre det lige. I fremtiden pløjes hver næste fure, så det ene hjul går langs kanten af ​​pløjningen i den forrige række. Dette resulterer i en jævn og jævn pløjning af hele området.

Sådan justeres ploven på en bagvedliggende traktor korrekt til pløjning

Plovjusteringsprocessen består af flere faser:

 1. Afhængig af den krævede pløjedybde er den bageste traktor ophængt over jorden i samme højde. For at gøre dette kan du køre det på et stativ lavet af brædder eller mursten.
 2. Installer et træk på enheden i overensstemmelse med driftsvejledningen. Plovtænen skal være lodret, og markpladen skal være i kontakt med jorden i hele dens længde.
 3. Om nødvendigt justeres hældningsvinklen på feltpladen.
 4. Opret en eller to furer afhængigt af typen af ​​pløjning.

Når furen er klar, skal plovskaftets vinkel indstilles. Da et af hjulene følger den pløjede fure, vil den bageste traktor selv rulle, men stativet skal forblive lodret. For at justere hældningsvinklen på stativet er det nødvendigt at placere et stativ i samme højde under venstre hjul på den bageste traktor, som det var, når man justerede dybden.

Plovstolpen skal derefter placeres vinkelret på jorden.

Hvilke hjul er bedre at pløje med en bagvedliggende traktor

De fleste motoblokke er udstyret med gummipneumatiske hjul. Dette gør det muligt for maskinen at bevæge sig på jorden og på veje uden at beskadige dem. Til normal bevægelse og endda til transport af en trailer med last er gummihjulens vedhæftning til vejen ret nok, men ploven giver meget mere alvorlig modstand under pløjning. Derfor erstattes gummihjul normalt på stedet med grousere - metalcylindre med påsvejst sildeben lavet af metalplader. Disse enheder øger vægten af ​​den bageste traktor betydeligt, hvorfor sådanne hjul bogstaveligt talt bider i jorden.

Praksis viser, at brugen af ​​lugs som propel mærkbart forbedrer trækkraft med jorden og øger trækkraft, mens gummihjul, selv med et stort mønster, er tilbøjelige til at glide. Dette kan især ses ved pløjning af tung jord eller jomfruelig jord. En anden fare ved at bruge pneumatiske gummihjul til pløjning er, at fælgen simpelthen kan "dreje", og hjulkammeret bliver ubrugeligt.

Sådan justeres pløjedybden på en bagvedgående traktor

Pløjedybden kan justeres ved at hæve eller sænke ploven. I plovstolpen giver designet flere huller, hvori en justeringsbolt er indsat. Hullerne er i forskellige højder. For at sikre den ønskede pløjedybde trækkes justeringsbolten gennem det ønskede hul og sikres med en møtrik.

Hvilken hastighed man skal holde sig til, når man pløjer med en bageste traktor

Som regel giver gearkassen til den bageste traktor dig mulighed for at ændre bevægelseshastigheden. Dette gøres, så enheden er mere alsidig og kan bevæge sig i transporttilstand ved en højere hastighed. Til pløjning, især hvis arbejdet udføres manuelt på tætte og tunge jordarter, er transporthastigheden imidlertid for høj og giver ikke den nødvendige kraft til at betjene ploven i den ønskede dybde.

Typisk manuel pløjningshastighed er 5 km / t.Dette gør det muligt for plovmanden at bevæge sig i et roligt tempo bag den bageste traktor. Denne hastighed kan dog fordobles, hvis du bruger transport- og pløjemodulet i stedet for den bageste traktoramme til fastgørelse af ploven.

Opmærksomhed! Brugen af ​​dette link øger enhedens glathed betydeligt, pløjekvaliteten øges, den bageste traktor er mindre belastet. Dette reducerer mobilitet og manøvredygtighed, men når man arbejder på store områder, er dette ikke signifikant.

Sådan pløjes en have med en bagvedliggende traktor

Afhængigt af årstiden og målet er der to måder at pløje jorden i haven med en bageste traktor.

 1. Ødelagt... Ved denne pløjningsmetode drejes sømmene i modsatte retninger i forhold til plotens centrale akse. Arbejdet begynder fra feltets højre kant, gå gennem det til slutningen, kør derefter enheden til venstre kant og vend tilbage langs det til startpunktet. Derefter installeres den bageste traktor med højre hjul i furen, og pløjning af anden række begynder. Cyklusser gentages, indtil den sidste fure er pløjet, som skal løbe nøjagtigt langs stedets centrale akse.
 2. Vsval... Pløjning af et plot ved hjælp af denne metode begynder med at pløje den centrale fure langs aksen. Derefter placeres den rigtige klap i furen og returneres til sin oprindelige placering. Derefter gentages cyklussen. Pløjning udføres i begge retninger fra den centrale akse og fylder gradvist hele området. I dette tilfælde viser lagene sig at være drejet mod hinanden i forhold til stedets centrale akse.

Den første metode bruges oftest til forårspløjning, den giver dig mulighed for jævnt at indlejre gødning i jorden, spredt eller spredt over overfladen. Ved pløjning med den anden metode forbliver dybere furer, så de pløjes ofte inden vinteren. I dette tilfælde fryser jorden hårdere, hvilket dræber skadedyr, og sne forbliver længere i dybe furer og holder jorden fugtig.

Sådan pløjes jomfruelig jord med en bagvedliggende traktor

Pløjning af jomfruelige lande med en plov er en ret seriøs test, både for den bageste traktor og for dens ejer. Tung kakede jord, sammenflettet med græsrødder, skaber en meget høj modstand, hvilket ofte fører til brud på ophænget og andre ubehagelige konsekvenser. Derfor er det bedre at udvikle jomfruelige lande med tungt udstyr, nemlig en traktor. Hvis stedet ikke tillader dette, og den eneste mulighed er at grave jorden op med en bageste traktor, er det bedre at vælge følgende arbejdsprocedure:

 1. Rengør området så meget som muligt for ukrudt, tørt græs, for alt, hvad der kan forstyrre den bageste traktor.
 2. Gå gennem området med en lav fræser for at ødelægge det øverste lag af sod.
 3. Sæt ploven til en lille dybde (ca. 5 cm), pløj området.
 4. Forøg pløjedybden. Pløj området igen.

Det skal bemærkes, at begrebet "jomfrueligt land" er ret vilkårligt. Dette er normalt navnet på ubehandlet jord, men med hensyn til densitet og sammensætning kan den variere markant. Derfor kan ikke alle jomfruelige lande pløjes med en plov. Nogle gange er det mere hensigtsmæssigt at bruge fræsere til dette formål, hvis du går gennem området 3-4 gange, kan selv alvorlig tæt jord bogstaveligt talt brydes i fnug.

Video om, hvordan man pløjer med en baggående traktor med en plov:

Sådan pløjes korrekt med en bagvedgående traktor med fræsere

Fremkomsten af ​​fræsere til bagvedliggende traktorer har i høj grad forenklet proceduren til dyrkning af jorden for mange gartnere. I stedet for traditionelt arbejde, såsom pløjning og harvning, er der opstået en kompleks operation, der gør det muligt at opnå en løs jordstruktur, der er egnet til såning. Dette reducerede lønomkostningerne betydeligt og gav betydelige tidsbesparelser.

Opmærksomhed! Essensen af ​​metoden til fræsning af jorden består i at bruge specielle metalskærere som en arbejdslegeme og propel. Hver fræsning består af flere metalblade, der er fastgjort på de bageste traktorhjuls rotationsakse.

Sådan justeres pløjedybden med en bagvedgående traktor med fræsere

Den maksimale dyrkningsdybde med en baggående traktor (sådan er det mere korrekt at kalde processen med pløjning med fræsere) afhænger i vid udstrækning af fræserdiameteren og er normalt halvdelen af ​​denne værdi. Forsøg på at pløje til dybde vil resultere i, at kultivatoren bare graver. Det er nødvendigt at regulere dybden i jorden inden for de krævede grænser ved hjælp af åbneren.

Vigtig! Hvis kultivatoren synker selv i en lav dybde (begraver sig i jorden), anbefales det at øge antallet af fræsere.

Sådan graver du en køkkenhave med en bagvedgående traktor med fræsere

Standardprocessen med at dyrke jorden med en baggående traktor udføres normalt i 2 faser.

 1. Indstil åbneren til en lille dybde. Webstedet behandles over hele området, omgår det i en cirkel og bevæger sig gradvist mod centrum. I dette tilfælde arbejder kultivatoren ved lave hastigheder eller i første gear.
 2. Indstil skæret til den ønskede dyrkningsdybde. Plottet dyrkes over hele området ved høje eller 2 hastigheder.

For at grave et tidligere bearbejdet område med en bageste traktor er der som regel 2 passager nok.

Advarsel! Tunge jordarter kan kræve en mellempasning med åbneren indstillet til halv den krævede dybde.

Sådan pløjes jomfruelig jord med en bagvedgående traktor med fræsere

Pløjning af jomfruelig jord med en bagvedgående traktor med fræsere udføres i flere faser. Den første pasning ved lav hastighed med minimal uddybning krænker græssets integritet og ødelægger det stærkeste overfladelag. Ved den anden og efterfølgende passering øges uddybningen, og motorhastigheden øges gradvist. I alt kan der kræves 3-4 behandlinger, dette afhænger i høj grad af jordens tæthed og struktur.

Dyrkning af jorden med en bageste traktor i videoen:

Sådan pløjes en køkkenhave med en bagvedgående traktor med en adapter foran

Brugen af ​​den forreste adapter gør faktisk den bageste traktor til en minitraktor med alle de deraf følgende konsekvenser. Sådanne enheder kan bruges til en lang række landbrugsoperationer såvel som til transport af varer. Det er meget nemmere at betjene en bageste traktor med en frontadapter, og på grund af den ekstra vægt øges enhedens vedhæftning til jorden.

Bekvemmeligheden ved designet gør det muligt for operatøren ikke at spilde energi på at følge ploven og konstant lede den. En bageste traktor med en frontadapter giver dig mulighed for at arbejde på store områder, men det er ikke så manøvredygtigt som en konventionel manuel kraftenhed. Derfor er brugen af ​​sådanne enheder under forhold med begrænset plads vanskelig.

Pløjningsproceduren i sig selv adskiller sig ikke fra den sædvanlige. Mange adaptere er udstyret med et specielt træk, der giver dig mulighed for at bruge håndtag til at kontrollere dybden på ploven. Plovmanden kan kun køre sin minitraktor med et hjul langs furen og opretholde hastighed og lige bevægelse. Efter at have nået grænsen til stedet, hæver føreren redskabet med ploven til transportpositionen, foretager en drejning og sænker ploven igen til arbejdspositionen. Sådan behandles hele området gradvist.

Skal jeg pløje haven om efteråret med en bagvedliggende traktor

Efterårspløjning er valgfri, men denne procedure har mange positive virkninger.

 • Jordfrysningens dybde øges, mens ukrudt og skadedyr, der overvintrer i jorden, og deres larver dør.
 • Pløjet jord bibeholder sne og vand bedre og forbliver fugtig længere.
 • Jordstrukturen forbedres, så foråret pløjes hurtigere og med mindre arbejdskraft.

Derudover tilføjer mange gartnere under efterårspløjningen organisk gødning til jorden. Om vinteren nedbrydes de delvist, hvilket vil øge jordens frugtbarhed.

Hvorfor den bageste traktor ikke pløjer: grunde og hvordan man foretager fejlfinding

Den bageste traktor har en vis styrke og er designet til at arbejde med en bestemt type udstyr.Forsøg på uafhængigt at ændre noget i enhedens design fører ofte til et negativt resultat. Derudover kan der være flere grunde til den dårlige drift af den bageste traktor med en plov.

 • Hjulene drejer, ploven er stille. Dette indikerer utilstrækkelig vedhæftning af hjulene til jorden eller for meget dybde på ploven. Det er nødvendigt at reducere pløjedybden og udskifte gummihjulene med knaster. Ekstra greb til jorden kan tilvejebringes ved at øge vægten af ​​den bageste traktor; hertil hænges der yderligere vægte på hjulene eller foran.
 • Ploven begraver sig i jorden eller springer ud af jorden. Mest sandsynligt er vippevinklerne på stativet eller feltpladen forkert indstillet. Det er nødvendigt at hænge den bageste traktor ud med en plov og foretage de nødvendige indstillinger.
 • Forkert valg af pløjningshastighed. Valgt empirisk.

Ud over disse grunde er funktionsfejl med den bageste traktor mulig, den udvikler muligvis ikke den krævede effekt, har en sammenbrud i transmissionen eller chassiset, rammen eller trækket kan være bøjet.

Konklusion

Pløjning med en baggående traktor er længe blevet almindeligt for moderne gartnere. Disse enheder sparer betydeligt tid og kræfter og tillader meget mere effektivt arbejde med jorddyrkning. En vigtig egenskab ved sådanne enheder er deres alsidighed, som tillader ikke kun at pløje en køkkenhave med en bagvedgående traktor, men også bruge den til andet lige så vigtigt arbejde.

Give tilbagemelding

Have

Blomster

Konstruktion