Elektrisk sneskovl

Det er ret vanskeligt at rense sne med almindelige skovle. For en kvinde, teenager eller ældre bliver rengøring af området fra snedrev undertiden til et rigtigt hårdt arbejde. For at lette et sådant hårdt arbejde kaldes en elektropat. til snerydning... Denne enhed flytter hurtigt og let selv store hvide "hætter" til opbevaringsområdet og rengør området med høj kvalitet. Elværktøj i forskellige konfigurationer kan købes til en meget rimelig pris eller fremstilles manuelt. For opdateret information om, hvordan du vælger en elektropat eller gør det selv, se den foreslåede artikel.

Hovedelementerne og handlingsprincippet for en elektropat

Den moderne elektriske skovl til fjernelse af sne har intet at gøre med traditionelle værktøjer, bortset fra at formen på disse værktøjer er lidt ens. Udformningen og de tekniske egenskaber for nogle modeller af elektropater kan variere, men deres funktionsprincip er ens:

 • En elektrisk motor med en effekt på 1000 til 1800 W driver sneglen, som skovler sne, mens den roterer.
 • Under indflydelse af en kraftig luftstrøm flyver sneen, der opsamles af sneglen, ud i en given retning med 4-10 m til siden.
 • Skovlen styres ved hjælp af et langt gummieret håndtag med en startknap. Nogle modeller er udstyret med teleskopiske håndtag.
 • Nogle elektropater har en speciel børste, der kan installeres i sommersæsonen for at rense sporene fra små snavs.

Den elektriske skovl er et kompakt værktøj med en arbejdsbredde på 25 til 40 cm. Samtidig er den faktiske bredde på den bearbejdede overflade lidt mindre. Værktøjet kan kun fjerne nyfaldet sne med et lag på op til 40 cm. Ydelsen på forskellige elektriske skovle varierer fra 80 til 140 kg / min.

For at betjene den elektriske skovl skal du have adgang til lysnettet. Selve værktøjets ledning er ret kort, så du skal have en forlængerledning på lager for at fjerne sne. Det er værd at bemærke værktøjets betydelige vægt: Den elektriske skovl vejer i gennemsnit ca. 6 kg. Under drift skal skovlens krop holdes 2-3 cm over jordoverfladen. Dette hjælper med at forhindre beskadigelse af værktøjet i tilfælde af utilsigtet kollision med en forhindring. For ikke at stramme dine arme og ryg, skal du bruge modeller med små hjul, som du kan læne instrumentet på og bevæge det frit. Du kan se skovlen og evaluere dens arbejde ved at se videoen:

Fordele og ulemper ved værktøjet

Den største fordel ved en elektropat er, at den i væsentlig grad kan lette menneskelig arbejdskraft ved hurtigt at rydde området efter endnu et snefald. På samme tid betyder det slet ikke noget, hvilken form for lettelse webstedet har. Brug af en elektrisk skovl er dog begrænset af nogle betingelser:

 • du kan arbejde med værktøjet ved en temperatur, der ikke er lavere end -250FRA;
 • området af det område, der skal rengøres, må ikke overstige 6 m2da den elektriske skovl ikke er beregnet til langvarig kontinuerlig brug;
 • det vil kun være muligt at arbejde med værktøjet inden for rækkevidde af forlængerledningen;
 • den elektriske skovl kan ikke fjerne våd eller pakket sne;
 • den elektriske motor laver meget støj under driften, hvilket medfører noget ubehag for medarbejderen.

Når du køber en elektrisk skovl, er det nødvendigt at tage højde for alle de anførte funktioner samt være opmærksom på de tekniske egenskaber ved værktøjet: jo lavere elmotoren er, jo mere delikat er skovlen.For eksempel kan et 1000 W værktøj brænde ud, når man arbejder med pakket sne, fordi de fleste modeller af håndholdte sneblæsere ikke er udstyret med overophedningsbeskyttelse.

Omkostningerne ved en elektropat afhænger af strømmen, udstyret, producentens mærke. Så på markedet er der modeller til en pris på 5 til 10 tusind rubler.

Vigtig! En elektrisk skovl kan ikke være et værdigt alternativ til en selvkørende sneslynger, da dens ydeevne er meget lavere. Samtidig er en elektrisk sneskovl mere mobil, let og kompakt og tager ikke meget plads under opbevaring.

Udvælgelsesregler

Selvfølgelig er hovedkriteriet for valg af en elektrisk skovl dens styrke, men det materiale, som det er fremstillet af, påvirker også værktøjets brugbarhed og holdbarhed. Til salg kan du finde elektriske skovle med et plastikhus. De er ret lette og nemme at bruge. Samtidig kan plast af lav kvalitet blive beskadiget betydeligt, når man arbejder i hård frost eller når man rammer en forhindring.

Vigtig! Modellerne af den elektriske skovl med en plastikdel er de billigste.

Et alternativ til plast ved fremstilling af elektropater kan være aluminium eller endda træ. Aluminiumsværktøjer er de mest pålidelige, men har relativt høje omkostninger. Elektriske træskovle er sjældne på markedet. De fremstilles oftere af håndværkere i deres værksteder.

Når du køber en elektrisk skovl, skal du ikke kun være opmærksom på det materiale, som kroppen er fremstillet af, men også skruens materiale:

 • metalskruen under drift beskadiger belægningen af ​​spor, platforme;
 • plastskruen går ofte i stykker
 • en skrue lavet af blød gummi eller silikone er den bedste mulighed for en elektrisk skovl;
 • plastskruen med en gummipude kombinerer holdbarhed ved drift og delikat rengøring.

Disse funktioner i materialet skal ikke kun tages i betragtning, når du vælger en fabrikselektropat, men også når du laver et produkt med dine egne hænder. Du kan lære mere om, hvordan man laver en elektrisk sneskovl nedenfor.

Pålideligt DIY værktøj

Du kan lave en pålidelig elektropat af høj kvalitet med dine egne hænder. Samtidig vil en mere kraftfuld motor og et tilpasset design øge produktiviteten og forbedre kvaliteten af ​​snerydning.

For at lave en elektropat skal du bruge:

 • Elektrisk motor. En to- eller trefaset motor kan bruges. Tegningerne nedenfor er designet til en trefaset motor med en effekt på 2,2 kW.
 • Remskive til biler.
 • 2-4 stålblade, størrelse 12 * 15 cm. Det anbefales at bruge stål med en tykkelse på mindst 3 mm.
 • Stålplade til fremstilling af en skovlhus.
 • 4 bolte М10.
 • Kloakrør og hjørne med samme diameter under 1200.
 • Stålhjørner, 35 cm lange, til fremstilling af løbere.
 • Rør med en diameter på 20 mm til fremstilling af betjeningsknappen.
 • Pakkeomskifter.

Du kan lave en elektropat med dine egne hænder som følger:

 • Tryk bilens remskive på motorakslen.
 • Svejse metalblade til remskiven.
 • Lav en metallegeme omkring knivene. Svejs et kileformet snegreb på det.
 • Bolt det resulterende hus på motoren.
 • Skær et hul på blæserhuset. Dens diameter skal være lig med kloakrørets diameter.
 • Skær et hul med samme diameter på en træblok. Sæt røret ind i det, fastgør det med selvskærende skruer, og fastgør blokken på blæserhuset, så hullet i blæserhuset falder sammen med placeringen af ​​røret.
 • Svejs løberne og håndtaget for at styre den elektriske skovl til kroppen.
 • Fastgør batchafbryderen på værktøjshåndtaget.
Vigtig! Antallet af knive, der skal rydde sne, skal svare til motorens effekt. For en effekt på 2,2 kW er 2 knive nok.

I analogi med ovennævnte teknologi er det muligt at designe en benzin-sne-blæser.Hvis du ønsker det, kan du foretage nogle ændringer i designet, desuden udstyre elektropaten med en forlygte, hjul eller andre elementer.

En elektrisk skovl kan blive en uundværlig assistent i husstanden, hvis den vælges korrekt og omhyggeligt betjent. Hun vil perfekt klare frisk sne, rene gårdstier, platforme og endda taget. På samme tid skal du arbejde med et sådant værktøj regelmæssigt, for selv en lille kaget eller smeltet sne vil ikke længere blive udsat for en elektrisk skovl. Mange modeller af elektropater er ret skrøbelige og kræver en delikat tilgang til arbejde. Det mest godkendte og pålidelige design kan laves uafhængigt. Vi har leveret alle de nødvendige oplysninger til dette i vores artikel.

Give tilbagemelding

Have

Blomster

Konstruktion