Vækststimulerende midler til kvæg: navne, anmeldelser

Mange mennesker tror, ​​at fodring af kalve til hurtig vækst er nødvendig med hormonelle lægemidler. Det er muligt, men dette ophæver ikke behovet for en korrekt afbalanceret diæt. Desuden er mange "vækstforstærkere" faktisk en samling af vitaminer og mineraler.

For kvæg er det også nødvendigt at adskille begreberne "mankevækst" og "muskelvækst". Førstnævnte er valgfri og undertiden skadelig. Den anden er på anmodning af ejeren.

Fordele og ulemper ved at bruge vækststimulerende midler til kvæg

Fra synspunktet for opdræt af kødkvæg i brugen af ​​stimulanser, herunder væksthormoner, er der ingen ulemper for kyllinger. Nogle solide plusser:

 • dyr går hurtigt i vægt
 • fodringsbetingelserne reduceres
 • dødelig udgang fra slagtekroppen er mere.

Ingen bekymrer sig om tilstanden af ​​led, knogler og ledbånd i fremtidige bøffer. Situationen er anderledes med stamtavle og malkekvæg. Disse dyr har ikke brug for stor muskelmasse. Her kan du allerede ikke kun se fordelene, men også ulemperne ved hurtig vækst og udvikling.

Brug af væksthormoner til drægtige køer vil føre til udviklingen af ​​et alt for stort foster. Som et resultat er komplikationer under kælvning ikke udelukket, og malkekvæg bør fødes afkom hvert år. Derfor er det værd at overveje, når man ser på reklamer for væksthormoner til kvæg. Hvis producenten hævder, at produktet er egnet til brug på drægtige dyr, er det højst sandsynligt uhensigtsmæssigt.

Endnu værre er kunstige vækststimulerende midler til opdræt af kalve, der er opdrættet til stammen. Hos unge dyr vokser rørformede knogler hurtigst. På grund af dem er der en stigning i højden på manken. Målinger viser, at skelettet hos unge dyr udvikler sig ujævnt: nu er manken højere, derefter sakrummet, så stopper væksten generelt i nogen tid.

Under sådanne stop har sener, der holder leddene sammen, tid til at "indhente" knoglerne. Et fuldt dannet dyr har en god ODA.

Men hvis der blev brugt stimulanser, forstyrres balancen mellem skelet- og muskeludvikling. Brugen af ​​hormoner giver for meget muskelmasse til stadig svage knogler og ledbånd. Andre stimulanser fremkalder accelereret knoglevækst. Svage led og forkortede sener er resultatet.

Hvis en lille kalv fodres for intensivt, under tung vægt og på grund af hurtig vækst, har senerne ikke tid til at udvikle sig normalt, i dette tilfælde vises kontrakturer ofte

På samme tid bemærkede folk for hundreder af år, at et dyr på god og rigelig mad bliver større end dets slægtninge. Derfor er den bedste vækstfremmende for kalve beregnet til avl eller mælkeproduktion en afbalanceret diæt. Foder af høj kvalitet kan suppleres med foderantibiotika, som gør det muligt for dyrets krop ikke at spilde energi på bekæmpelse af sygdomme.

Kalvefoder til hurtig vækst

Det første skridt er at fodre kalven med naturlig komælk. I de første to uger udvikler unge dyr sig meget hurtigt og går op i vægt og fodrer kun mælk. I de første 2 timer af livet skal en nyfødt modtage ca. 10% af sin vægt med råmælk. Gradvist øges den daglige dosis mælk og bringes til 12 liter.

Uerfarne kvægsejere får det forkerte indtryk, at det er bedst at fodre en lille kalv med mælk og hø.

Ofte overholdes denne teori af fans af "naturlig livsstil". Når alt kommer til alt modtog kalvene på vilde ture ingen anden mad undtagen græs og mælk. Men vilde prototyper er altid mindre end deres tamme kolleger. "Eksperimenterne" er overbeviste om af deres egen erfaring, at teorien er forkert og skifter mening. Det bedste foder til hurtig vækst af kalve er kornkoncentrater. De begynder at blive tilføjet fra den 3. uge i ungens liv. Med rigelig fodring med mælk og nærende foder er den daglige vægtforøgelse for ungkvæg ca. 1 kg.

Det er bedst at bruge kommercielt tilberedt kalvefoder. De antibiotika og hormoner, der er skræmmende for alle, er fraværende. Disse tilsætningsstoffer administreres separat efter behov.

Opmærksomhed! Forveks ikke antibiotika med coccidiostatika.

Et startfoder af høj kvalitet til unge dyr indeholder de næringsstoffer, der er nødvendige for hurtig vækst og muskelforøgelse. Først og fremmest er det et protein og et vitamin- og mineralkompleks.

Startpiller kan tilføres kalve fra det øjeblik de prøver noget andet end mælk.

Startfeed

Designet til kalve fra 0 til 6 måneder. I Rusland kan du købe foder fra Krasnodar-produktionen: "Vitula", "Venera", "Elegance".

De to første er til kalve op til 3 måneders alderen. Granulatet tilsættes gradvist, og i en alder af 90 dage bringes de til 1,6 kg pr. Dag. Elegance er den næste fase. Det bruges i en alder af 3-6 måneder. Den maksimale daglige dosis er 3,5 kg. Senere overføres kalve gradvist fra Elegance til almindeligt foder med vitamin- og mineralforblandinger for at reducere omkostningerne ved opfedning.

Den samme producent tilbyder 2 fodertilsætningsstoffer som vækstacceleratorer: CattlePro Littlegoby og CattlePro BestVil. De ligner almindelige granulater. "BestVil" anvendes efter seks måneder, blandet med hovedfoderet. Tilsætningsstoffet erstatter 15-30% af hovedkornsrationen. Littlegoby bruges til kalve fra 3 til 6 måneder, hvis dyrt startfoder erstattes med billigere korn. Andelen af ​​dette tilsætningsstof er også 15-30%.

Alle produkter fra denne producent indeholder coccidiostatika, der forhindrer udviklingen af ​​coccidiose. Selvom foderet ikke fremskynder vægtøgning hos kalve, er fraværet af parasitter i sig selv en vækstfremmende.

Der er andre vækstfremmere, der ikke er relateret til foder eller fodertilsætningsstoffer.

Vækstpræparater til kvæg

Vækststimulerende midler til kalve inkluderer:

 • vitaminformuleringer til injektioner;
 • antibiotika;
 • hormonelle.

Hvilken sort der skal vælges for at stimulere hurtig vækst afhænger af situationen. Men oftest anvendes vitaminer og foder antibakterielle midler.

Vitamin- og mineralkomplekser

Kosttilskud er de samme vitamin- og mineralkomplekser, som ikke kun skal bruges til opfedning. Der er ingen regioner i verden, der ideelt er afbalanceret i alle de nødvendige dyreelementer. I hvert specifikt opholdsområde skal de manglende stoffer føjes til foderet til husdyr. Men dette bestemmes ved hjælp af laboratorietest, derfor er det umuligt at angive de specifikke navne på vitamin-mineralstimulerende midler til kvægvækst i en generel artikel. Oftest er dette vitamin- og mineralopløsninger til injektioner. Efter at have hørt et af disse biostimulerende midler - Catosal.

Det menes ofte, at hvis du har Catosal, kan du fodre kalven med det billigste korn og ikke rigtig forkæle dyret med andre tilsætningsstoffer.

Katosal

Faktisk indeholder den kun 2 aktive ingredienser: et fosforderivat og et vitamin B₁₂-derivat. Det bruges som en tonic, da det fremskynder stofskiftet og forbedrer immuniteten.

Catosal produceres i form af en væske til injektion. Kalve injiceres subkutant, intramuskulært eller intravenøst. Men der er ingen ansøgningsordning for opfedning af oksekvæg.Brugeranmeldelser af Catosal er skeptiske. Og det er ikke overraskende. Intet stimulerende middel giver magiske resultater. For god vækst af kvæg, parallelt med injektioner af Catosal, skal dyr fodres godt og forsynes med et sæt vitaminer og mineraler.

Eleovite

En anden opløsning til vitamininjektion. Sammensætningen af ​​dette produkt er rig: 12 vitaminer. Frigørelsesform: væske til injektion. Farven er gullig eller brunlig. Har en bestemt lugt. De vitaminer, der udgør Eleovit, er involveret i metabolismen af ​​fedt, proteiner og kulhydrater. Det bruges til behandling af sygdomme, der er forbundet med metaboliske lidelser. Producenten nævner ikke den hurtige vækst. Dosis til kvæg: voksne dyr - 5-6 ml, kalve - 2-3 ml. Intramuskulære eller subkutane injektioner.

Opmærksomhed! Samtidig med starten af ​​Eleovit-injektioner er kosten afbalanceret med hensyn til fosfor, calcium, protein, magnesium og sporstoffer.

Foder antibiotika

Ud over coccidiose kan kalve blive inficeret med andre infektioner. Coccidiostatika i foder hjælper ikke i dette tilfælde. For at beskytte unge dyr mod andre sygdomme i dyrehold anvendes foderantibiotika. Eksperimenter har vist, at dyrene, der blev fodret med disse veterinærlægemidler, oversteg kontrolgruppen med hensyn til produktivitet med 2-14%.

Kommentar! Et andet navn på foderantibiotika er hjemmehørende, det vil sige uraffineret.

Uraffinerede præparater indeholdende proteiner og vitaminer tilsættes til kalvens mad. Foderantibiotika inkluderer:

 • biomycin;
 • chlortetracyclin;
 • oxytetracyclin.

Dette er "rene" stoffer, der ikke giver i denne form. Kommercielt tilgængelige native antibiotika er kendt under mærkenavne og tilsætningsstoffer i stedet for medicin.

Kalve fodres med native tilsætningsstoffer, hvis de tilbyder et lignende antibakterielt middel til injektion i en hermetisk forseglet flaske, er dette et antibiotikum til behandling

Biomycin

Du kan købe det under navnet "Biokorm-1". Lysebrunt pulver, der forbliver aktiv i 6 måneder. Indholdet af det aktive stof i 1 g "Biokorm-1" er 900-1000 enheder. Den indeholder også B-vitaminer, som ofte betragtes som vækststimulerende midler. Kompenserer for manglen på vigtige mikronæringsstoffer.

Chlortetracyclin

Handelsnavn "Biokorm-4". Brunsort pulver med en holdbarhed på 3 måneder, 1 g indeholder op til 30.000 IE aktivt stof. Ud over antibiotikumet er vitamin B₁₂ til stede.

Oxytetracyclin

Solgt som Terramycin-indfødt. Kulturen dyrkes på knust korn. I færdig form er det et lysebrunt pulver med en skarp lugt af skimmel. Holdbarheden er seks måneder. 1 g indeholder 3-4 tusind enheder oxytetracyclin. Ud over antibiotika er der protein, fedt, nitrogenfrie stoffer og B-vitaminer i store mængder. God vækststimulerende.

Opmærksomhed! Doser af native antibiotika beregnes ud fra den vigtigste aktive ingrediens.

Hormonale stimulanser

Den vigtigste rædselhistorie om forbrugere af kødprodukter. Faktisk er den virkelige hormonstimulerende middel en genmutation, der får kalven til at producere myostatin. Dette er også et hormon, men det stopper væksten af ​​muskelmasse. Ændringen i genet førte til en fuldstændig blokering af dets arbejde. I dyreriget er denne mutation ret almindelig, men den blev kun rettet i kødkvæg racen: belgisk blå.

En kalv af enhver anden race end den belgiske blå viser ikke et sådant resultat, uanset hvordan du fodrer det, og hvilke vækststimulerende midler du bruger.

Kunstige hormonelle vækststimulerende midler giver ikke den ønskede effekt uden koncentrationer af højt proteinindhold og "træning", det vil sige aktiv bevægelse.

Nukleopeptid

Hovedfunktionen ved dette hormonelle lægemiddel er at stimulere muskelgevinst. Det opnås fra milten på kvæg. Udadtil er det en overskyet væske. Farveområdet er fra lysegul til gulbrun. Skum let, når det rystes. Når det opbevares i lang tid i hvile, dannes der et bundfald, som let brydes op efter omrystning.Emballage: 5, 10, 100 ml. Hætteglassene er hermetisk forseglet med polymerlåg.

Vigtig! Holdbarheden for en åbnet flaske er ikke mere end 24 timer.

Det samme gælder for disse pakker, hvor væsken blev taget med en sprøjte gennem låget.

Handlingsmekanisme

Stofferne i nukleopeptidet stimulerer udskillelsen af ​​skjoldbruskkirtlen og androgene hormoner. Producenten hævder ikke mere end fysiologiske mængder.

Skjoldbruskkirtler har en kompleks effekt:

 • aktivere syntesen af ​​væksthormon;
 • stimulere kalvens udvikling og vækst
 • fremskynde sæt muskelmasse;
 • har en anabol effekt.

Lægemidlet øger også kroppens modstandsdygtighed over for sygdomme. En kalv, der ikke har været syg, bliver altid større end den, der var alvorligt syg i sin ungdom.

Når du bruger et nukleopeptid, øges muskelmassen med 12-25%. Foderkonverteringen forbedres også. Værktøjet kan bruges parallelt med native antibiotika og vitamin- og mineralforblandinger.

Nukleopeptidet fremskynder stofskiftet, så kalven skal fodres oftere og oftere end dem, hvorpå stimulanten til hurtig vækst ikke blev brugt

Gamavit

Et hormonpræparat baseret på denatureret emulgeret moderkage og natriumnukleinat. Udgangsmaterialet for sidstnævnte er gærkulturer. Gamavit produceres i flydende form. Bruges normalt ved injektion.

Produktet indeholder biologiske stoffer, der øger immuniteten og optimerer metaboliske processer. Anvendes til forebyggelse og behandling:

 • hypovitaminose;
 • anæmi
 • pyometra;
 • forgiftning;
 • toksikose
 • invasive og infektiøse sygdomme.

Det bruges også som en tonic i den postoperative periode. Gamavit er også nyttigt til forberedelse af dyr til udstillinger og konkurrencer. Men kommentaren siger ikke noget sted, at den stimulerer vækst. Måske indirekte. Producenten annoncerer også produktet som et vækststimulerende middel.

Ejere af produktive husdyr forsøgte at gennembore kalve og smågrise med gamavit til vækst. Meningerne var delte. Ejere af kyllinger, der lod lod stoffet på kyllinger, siger, at fuglene steg godt i vægt. Smågrise- og kalveejere mener, at destilleret vand kan injiceres med samme succes i stedet for et stimulerende middel. Producenten hævder, at der er opstået mange forfalskninger, og man skal være forsigtig, når man køber.

Regler for brugen af ​​kvægvækstacceleratorer

Alle vækststimulerende midler anvendes ikke kun til kvæg, men også til andre dyr. Afhængigt af typen af ​​pattedyr ændres brugsordningen også.

I de første måneder af en kalves liv anvendes stimulanter ikke. Unge dyr fodres med startere, hø og mælk af høj kvalitet. Hurtige vækststimulerende midler kræves, når tyren fodres.

På grund af det store udvalg af vækstacceleratorer er der ingen ensartet ordning for deres brug. Hver stimulant skal ledsages af instruktioner. Hvis ikke, er stoffet sandsynligvis beregnet til andre formål. Hurtig vækst med dette middel er enten tilfældighed, bivirkning eller selvbedrag.

Nukleopeptidet bruges til hurtig fodring af gobies. Og der findes instruktioner til brug af produktet til dette formål. For at stimulere immunitet injiceres nukleopeptidet intramuskulært eller subkutant med 0,1-0,2 ml / kg levende vægt en gang hver 24. time i løbet af 3 dage.

Når de anvendes som vækststimulator til opfedning af kalve, gives injektioner subkutant i midten af ​​halsen. Doseringen er 0,1-0,2 ml / kg. Højst 30 ml kan injiceres ét sted. Injektioner gives 4 gange med et interval på 15 dage.

Opmærksomhed! Når du bruger nukleopeptid, skal kalven fodres med en diæt med højt proteinindhold.

Hovedreglen ved anvendelse af produkter til hurtig vækst er højproteinkoncentrater ad libitum. Du kan bruge de bedste og dyreste stimulanser til hurtig vækst, men hvis du ikke fodrer kalven, vokser den ikke.Han vil simpelthen ikke have noget sted at tage "byggemateriale" til sin krop.

For at få god muskelmasse, bliver du nødt til at fodre kalvene godt, her fungerer princippet "at tjene meget, du skal investere meget".

Udtalelse fra dyrlæger

Virkningen af ​​vækststimulerende midler på den hurtige muskelforøgelse hos kalve er noget overdrevet. Tyrens vækst er påvirket af:

 • genetik: aldrig en mælkekalv går op i vægt så hurtigt som en oksekalv;
 • en diæt af høj kvalitet: hvis du prøver at spare penge og fodre kalven med billige korn i utilstrækkelige mængder, vil selv den belgiske blå fisse vokse op som en elendig kalv;
 • forsyner dyr med de nødvendige mikroelementer og vitaminer: med avitaminose eller mangel på noget element stopper dyrs vækst ofte;
 • gode boligforhold: en kalv, der bruger sin styrke i kampen for at overleve, vokser langsomt.

Og kun hvis disse betingelser er opfyldt, kan du prøve at fremskynde tyngdens vægtøgning ved hjælp af kunstige midler.

Opmærksomhed! Inden der anvendes stimulanser til hurtig vækst, skal ormekur udføres.

Brug af hurtige vækststimulerende midler til kvæginjektioner er forførende, men kan være farligt. Overskydende vitaminer opnået oralt absorberes ikke og udskilles naturligt fra kroppen. Når vitaminsammensætningen injiceres, kommer endda unødvendig ind i kroppen. Væksthormonstimulerende midler kan forstyrre den naturlige balance. Resultatet vil ikke blive fremskyndet i vægtforøgelse, men hormonproduktionsproblemer.

Konklusion

Det er nødvendigt at fodre kalve til hurtig vækst, først og fremmest produkter af høj kvalitet, der indeholder en stor mængde protein. Ingen hormoner og antibiotika hjælper et dyr med at tage på i vægt, hvis det ikke har noget at "opbygge" muskelvæv fra.

Anmeldelser af vækststimulerende midler til kvæg

Stanislav Blinov, 37 år, Bryansk
Da jeg besluttede at fodre tyrene til kød, troede jeg først ikke engang, at jeg skulle fodre dem i halvandet år. Nu på gården kan du kun købe to-dages eller lidt ældre. Senere er alt taget fra hinanden. Hørt om vækststimulerende midler besluttede jeg at prøve. Alligevel er dette kød ikke for mig at spise. Først prøvede jeg et nukleopeptid. Det viste sig, at hormonerne bare ikke virker fra injektionen. Så indså jeg, at hvis du bruger hormonelle stoffer, skal du fodre tyren som en bodybuilder. Nå, i det mindste ingen protein ryste. Og så bør alt foder være proteinrige. Og det er dyrt. Derefter blev jeg rådet til Catosal. De sagde, at det næsten var en mirakelkur. Jeg bemærkede heller ikke meget af resultatet. Men selve flasken er meget dyr. Men pluset med Catosal er, at det øger appetitten.
Almaz Yusupov, 42 år, Zelenodolsk
Kalve skal fodres med mælk i mindst syv måneder. Selvfølgelig er der også behov for korn, men kalven skal modtage mælk så længe som muligt. Og du kan ikke oversætte til erstatninger tidligt. På grund af erstatninger ødelægger de dem. Og kun de gobies, der aldrig har været syge eller misbrugt, vokser hurtigt. Jeg tror, ​​at den bedste vækstfremmende faktor er god genetik og ordentlig fodring. Knust skal for eksempel gives så fint som muligt. Det absorberes bedre på denne måde.
Give tilbagemelding

Have

Blomster

Konstruktion